Tartışma:Floransa İsyanı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İtalya (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İtalya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İtalya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Katliam kategori[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu maddede anlatılan ve anlatılması gereken bir isyandır. Tarihte savaşlarda ve isyanlarda insanlar katledilmişlerdir. Ancak bu olayın niteliğine baktğımızda olayın önemli ciheti Medici ailesi ile diğerler arasındaki güç mücadeledir. Dolayısıyla (bence) katliam kategorisinde yer alması uygunsuzdur. İyi çalışmalar. Takabeg 03:32, 8 Ocak 2008 (UTC)

Haklısınız. Zaten diğer kategoriler yeterince betimleyici de; bu kategoriyi ek olarak bulundurmamız tarafsızlık adına nahoş olabilir... bu sebeple ben kategoriyi çıkarttım. Konulmasının şart olduğuna inanan ve uygun argümanlara sahip olan varsa tartışabiliriz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 03:41, 8 Ocak 2008 (UTC)
Elinize sağlık. Daha bu tür maddeler ve kategorileşme bekliyor. Katliam (katliam yaşanmıştır fakat terim olarak hayatta ilk defa duyguğum maddeleri görüyorum. Endonezya Katliamı başlığına şaşakaldım. Amboina olayı maddesinde (ayrıca Ambonia değil Amboina'dır) gördüğümüz gibi ezen taraf unutur ve ezilen taraf unutmaz. 10 İngiliz 9 Japon ... bunlar tarihte genelde ezen tarafta yer alıyordu. Kendiler mağdur kalınca hiç unutmuyorlar bizaz da abartıyorlar. İyi çalışmalar. Takabeg 04:09, 8 Ocak 2008 (UTC)