Tartışma:Fidel Castro

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Diktatör ifadesi[kaynağı değiştir]

[1]halkı tarafından bu denli sevilen bir lider diktatörse eğer evet fidel diktatördür.

Bu değişikliği geri aldım, Atatürk hakkındaki görüşleri yazılmış. Belki kısa bir paragraf yazılabilir--Ugur Basakmesaj 21:45, 25 Ocak 2006 (UTC)

  • Diktatör, elinde mutlak ve sınırsız bir otoriteye sahip olan demektir. Castro da bu yüzden diktatördür. Sizin onu sevmeniz diktatör olmadığı anlamına gelmez.Ceas08 (mesaj) 13:51, 26 Kasım 2016 (UTC)

Kategoriler kısmına diktatör eklenmiş. Fidel Castro ne zaman diktatör oldu? Bu değişiklik geri alınmalı. Burakhuseyin 21:36, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Devrimi sanki sadece Castro yapmıs gibi gösteriliyor; oysaki devrimin en buyı mimariMahir Işık'tır


Castro Gerçeği[kaynağı değiştir]

Siyasi bir suçlunun susuzluktan ölene kadar hücreye kapatılmasına ve 56 gün sonra ölümüne sebep olmuş kişidir.

Pekala, bu adam deve mi? Nasıl 56 gün dayanmış?



Menemen olayında da menemene gelen yobaz gruba sigara satan bakkalcı ve elinden zorla halat alınan bir kişide suçları olmadığı halde idam edilmiştir. O zaman Atatürk'te diktatördür. Bu şekilde onlarca örnek gösterebilirim.Burakhuseyin 13:53, 1 Eylül 2006 (UTC)

arkadaşlar biraz daha düzeyli bilgiler girelim lütfen. Diktatördü değildi tartışmasını bu sayfalara taşımak doğru değil. Ben de bir konuşmasını koydum. zenginleştirmekte fayda var. Ayrıca uzunca bir bölümü silmek zorunda kaldım. Çünkü fazlasıyla hatalı bilgiler vardı.


bushuda diktatörler sınıfına ekleyin..Castro bir devletin yöneticisi tarafsız bakın artık şu olaylara madem ansiklopedi..Ayrıca bu konuşmasının yer aldığı manifesto niteliğinde ki madde uygun değil..Hayatı savaşları küba tarihi vs.. kendi konuşmasından aktarılmış...Nihan 23:06, 19 Eylül 2006 (UTC)


Diktatörlüğün tanımını hatırladığımızda Fidel Castro'yu diktatör olarak tanımlamak fanatikliktir. Tanımlara göre ilerlersek fidel castro için otoriter denilebilir ancak diktatör denmesi kavram kargaşasının ürünüdür... Tarafsız olmayı başarabilmek gerekiyor madem ansiklopedik bilgiler paylaşılacak!.. Parmenides

Diktatörlüğün modern tanımına bakarsak devrim sonucu devletin başına geçen (yani şeçilmeyen) ve 47 senedir aralıksızca ülkeyi yöneten bir kişiye diktatör diyebiliriz --Pinar 05:02, 30 Ekim 2006 (UTC)

Castro 2 kelimeyle özetlenebilcek bir insan degildir.Daha detaylı acıklanması gerekir ... Fidel ezilenlerin lideridir bunun yanında che gibi buyuk liderlerde var tabikide

Castro,diktatör kelimesinin kırpılıp cekilmis anlamına yakıstırılmamalıdır.doktrinde bu tür bir diktatörlük "en iyi burjuva demokrasisinden iyidir." bu baglamda siyasi tecrubesi ve kaldıgı uzun yıllar onu gerçek diktatör yapmaya yetmez.Ayrıca siyasi gecmisine bakılırsa diktatör mü halk kahramanı mı oldugu oldukca acık ortadadır.


Diktatör denildiğinde, zorbalık ve tehditvari tavırlar ile ülkeyi yöneten adamlara diktatör denilebilir.. Castro, diktatörden ziyade halk kahramanı bir insandır.. halk ile arasında mesafe bırakmayan bir lider nasıl diktatör olabilir.. burada bir yanılma var.. ayrıca ben Castro nun herhangi bir devletin desteğini almadan devrim yaptığına da inanmıyorum..


"Enerjik, karizmatik ve siyasi sezgileri güçlü bir önder ve parlak bir hitap yeteneği olan Castro, üzgün bir siyasi düşünür olmaktan çok gelişen olaylara göre davranmasını bilen aktif bir eylem adamıdır." denilmiş yukarda herkes tarafsız ansiklopedik bilgi diyor kimse bunu söylemiyor gözden mi kaçmış acaba? FeritErgul 08:51, 6 Temmuz 2011 (UTC)FeritErgul

Castro'nun wiki'deki birçok resminden hangisini kullanacağımıza nasıl karar verdik? NapapiricHilo (mesaj) 21.14, 1 Ocak 2023 (UTC)[yanıtla]