Tartışma:Erzincan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Coğrafya (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Coğrafya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Coğrafya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Erzincan'da ağırlıkta türk ve sünni nufus bulunur, cok az bi kismi tunceliden gelme alevi nufus olusturur.


bir kere Erzincan alevi toplumu ve suni toplumu bir arada yaşamaktadır ve yaşlı insanların oyların fazla kullanamadıkları için oylarda düşüş var.

Genel partilerin secimi ve Belediye secimleri ayni degil[kaynağı değiştir]

Merhaba. Erzincandanki alevi orani 50 % civarinda. Fakat köylerin bir cogu alevi oldugundan dolayi alevi halki daha fazla göc etmek zorunda kalmistir. Su anki durumda alevilerin orani 50 % altinda. Aleviler sadece CHP´ye oy vermiyor, baska sol partiler daha var, bahsettiginiz 16 % Belediye Baskani secimlerden. Yerel secimde, yani Belediye Baskani secimlerinde Halk daha fazla adaya bakiyor, partiye önem biraz daha az olur. 2011 Genel secimlerinde ise CHP 30 % civarinda oy almistir. Bunuda hatirlatmak önemli olur. Erzincan sehir merkezinde ve ilce merkezinde sunni vatandaslar cogunlukta, beldelerde hemen hemen durum ayni, fakat Erzincan´daki köylerin büyük kismi alevidir.

Kaynak gösterin lütfen. Uydurma bilgilerle insanları sınıflandırmayın.[kaynağı değiştir]

Fotoğraf çok eski, daha güncel bir fotoğraf eklenmesi gerekli. --Başak (mesaj) 15.02, 26 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]