Tartışma:Emre itaatsizlik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yanlış bir teşhis[kaynağı değiştir]

Ayaklanma ve asilik farklı şeyler, maddenin İngilizce sürümünde de özellikle belirtilmiş. İki madde birleştirilmemeli. Çünkü asilik organize bir durumu teşkil etmez; ayaklanma ise kitle hareketidir.--Çalıştayileti 08:26, 15 Ekim 2011 (UTC)

Sistemik yanlılık şablonu[kaynağı değiştir]

Bu şablonun bu maddeye eklenmesi bence hatalıdır. Olsa olsa "Yetersiz" şablonu eklenmelidir. Zira maddede TSK'daki emre itaatsizlik kavramı yüceltilmiyor/yerilmiyor. Sadece diğer ülkelere dair fazla bilgi yok henüz.--Abuk SABUK msj 10:09, 13 Kasım 2011 (UTC)

bu tarz yorumla bugünlerde çok karşılaşmaya başladık. bunu doğru kabul edersek, bütün maddeler, türk, türkiye ağırlıklı olarak yazılır, eksik diye etiketlenir.. oysa diğer ülkelere ilişkin içeriğin yer almasının çook uzun zaman alacağını, hatta çoğunda hiç yer almayacğını biliyoruz değil mi hepimiz? ansiklopedi bugün ne durumda ona bakıyoruz. şu anda bu maddenin dengesi bozulmuş durumda. ikinci bir konu, eklenen tsk bölümünün fazlasıyla kaynak niteliğinde olması ve "Burada şu hususa dikkat etmek gerekir.." gibi yorum cümleleri içermesi. --ki bl 10:15, 13 Kasım 2011 (UTC)

Biraz düzenledim ancak biraz daha düzenleyebilirsin, buyur :) Okumaya bile değmez, devrik cümlelerle dolu boş bir sayfaydı burası. Şu anki hali çok daha iyi değil mi? Ben bu yorumu başka hiçbir yerde yapmadım. Anlatmaya çalıştığım sayfada "yanlılık" olmadığı. Sadece diğer ülkelerle ilgili içerik yetersiz. Buraya Fransa'daki emre itaatsizlik yasalarıyla ilgili bilgi eklenmemesi benim kabahatim değil ki. "Sistemik yanlılık" kavramını "hiç yoktan iyidir" diye hatalı kullanıyorsunuz.--Abuk SABUK msj 10:23, 13 Kasım 2011 (UTC)

ben kullanmadım, rapsar öyle uygun görmüş.. :) maddede bir dengesizlik olduğu fikrine katılıyorum, eksik etiketi buna yetersiz kalır diyorum. bu yorumu sen yaptın demedim, yapılıyor dedim. bu dengesizlikleri gidermenin yolu, fransa'nın moritanya'nın filan emre itaatsizlik yasalarını eklemek, yetmiş iki milleti ayrı ayrı anlatmaktan değil, konuları genel olarak anlatmak, varsa ülkelerin ortaklaştığı, ayrıldığı noktaları belirtmekten geçer. varsa bunları genel olarak inceleyen kaynaklar, onlardan yararlanılır. benim fikrim bu bölümün olduğu gibi kaldırılması, vikikaynağa eklenmesi yönündedir. --ki bl 10:31, 13 Kasım 2011 (UTC)
  • Şurası gibi olmalı madde...--Rapsar da ne ki? 10:36, 13 Kasım 2011 (UTC)
  • Eksik ise Ron Atkinson ve benzeri maddelere konur. Belli bir yere karar yazılmış, sonra "eksik" kalmış. Yetersiz zaten bambaşka bir kavram. Taslak maddeler yetersizdir mesela.--Rapsar da ne ki? 10:38, 13 Kasım 2011 (UTC)
  • Benim amacım bu maddeyi yazmak değildi yaw, sabah sabah dertsiz başıma dert aldım :) Gözüme çarpıp beş dakikada toparladığım maddelerden biri bu. Sizin dediğiniz gibi olsun :) --Abuk SABUK msj 11:22, 13 Kasım 2011 (UTC)
Ayrıca içerik telifli değil mi? Yoksa kamu malı mı?--Rapsar da ne ki? 11:27, 13 Kasım 2011 (UTC)

Milli Savunma Bakanlığı'ndan. Kanun maddelerini kopyalamak telifli değil sanırım. Üstelik biraz düzenledim ifadeleri. Yorumları azalttım. Biraz daha düzenlenebilir ve kısaltılması iyi olur.--Abuk SABUK msj 11:32, 13 Kasım 2011 (UTC)