Tartışma:Ekonomik sistemler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ekonomi (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyoloji (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Siyaset (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

adil düzen de bir ekonomi çeşittir. Lütfen ekleyiniz

İçeriğin geliştirilmesi[kaynağı değiştir]

Sayfanın yeterliliği tartışılır. Geliştirilmesi mutlaka gerekir. Ancak bu sistemlerin her birine yöneltilen (her anlamda) her türden olulumlu ve olumsuz eleştiriler sayfada zaten en baştan beri vardır ve bunlar kaynakçadaki eserlerden yararlanılarak oluşturulmuştur. Sayfanın bütününe bakılmadan şablon eklendiği "birkaç cümleyi okumam yetti" açıklamasından anlaşılmaktadır. Birkaç cümle okuyarak Şablon eklenmesi uygun değildir. O yüzden Şablon eklerken sayfanın bütününe bakılması doğru olacaktır. Üstelik düzeltmeler yapılırken asıl sistematik yanlılık sergilinmiştir ve belirli bir sistem savunulmaya çalışılarak değişiklikler yapılmıştır ve diğer sistemlere hiç dokunulmamıştır. Örneğin "burjuva sistemlerinin iddiası" gibi...

Üstelik bu değişiklikler hiç bir kaynak gösterilmeden yapılmıştır. Kişisel görüşlerin eklenmesi doğru değildir.

Sayfanın içeriğini geliştirmeye yönelik eleştirilerde bulunulması daha doğru olacaktır. Buzancar (mesaj) 06:48, 28 Kasım 2014 (UTC)