Tartışma:Eğitim

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kelime Anlamı[kaynağı değiştir]

Eğitim kelimesi eğit-mek kökünden o da eğ-mek kökünden geliyor olabilir. Çünkü eğitim daha çok istem dışı yaptırılan davranış olarak kullanılıyor. Örnk: Hayvan eğiticileri.

Eğ-mek yani baş eğdirmek zor kullanarak kabul ettirmek olabilir. Okullarda da yapılan bu değil mi zaten, siyasal iktidar ne isterse gençlik o şekilde eğitiliyor.

salihrocker (blog: [1]) (web: [2])

İnsanlar özgü bir kurumdur.85.97.209.47 16:05, 6 Aralık 2011 (UTC)

:Sadece insan değil, maymunlardada kısmen vardır. sistemli ve kurumsal eğitim insanlarda ortaya çıkar.78.186.12.181 14:17, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Degisiklikler[kaynağı değiştir]

Arkadddddaslar ben bazi kavramsal ve yazimsal duzeltmeleri yaptim. Eklemeler, degistirmelerle bu madde adam edilebilir. Birileri egitim bilimleri, teorileri vs kismini gelistirse iyi olur sanirim. Yazim tonunu da elimden geldigi kadar tarafsizlastirdim. Ama yalnizca yarisini duzenleyebildim. Tamamina ne bilgim ne de zamanim yeter. Brecht 22:24, 4 Ocak 2007 (UTC) eğitim eğmek bükmek zorlayarak form vermek,ezmek bir nevi eziyet etmek,zahiren kötü sonuçları itibarı ile çok gerekli,öğretmle birlikte bir yaşa kadar yapılırsa iyi,üniversite de çekilmez.zorlama ile kalıba sokmak boy büyüdükten sonra zor.[akif ceylan]

Günümüz eğitimi çok düzeysiz. Bunun temel nedenini milli eğitimi yönetenlerim yetersiz olmasına bağlıyorum. Oncelikle nerdeki egitime aciklik gfetirmek faydali olacaktir.Turkiye de milli egitim ve duzeyi dersek bununla ilgili tartimamiza baslayabiliriz. Oteden beri ne Milli Egitim adina yapilanlardan memnun oluruz, nede daha iyi yapilmasi icin caba harariz.

bir ansiklopedi maddesi olarak egitim denince herhalde once `egitim` nedir, ogretimden farki nedir? tarihten gunumuze nasil yontemlerle insanlar egitilmistir. bunlar yazilmali bence. ondan sonra turkiyede uygulanan egitim sekilleri (3-4 yilda bir degistirdikleri icin bu cok fazla olacak) hangi kuramlara dayanmaktadir, neden basarili ve neden basarisiz olmustur yazilabilir.eğitim nerede başlar?evdemi ,okulda mı? ama bir bilimsel temel olusturmadan direkt elestiriye gecmek luzumsuz gibi gorundu bana. Ornegin asagidaki kaynakta egitim teorileri ingilizce olarak yer almakta [3]:funda 12:59, 17 Oct 2004 (UTC)

Bir Ziraatçı olarak sadece şunu söyleyebilirim,Organizasyon başlığı altındaki yazının tamamı kişisel görüş niteliğinde. Wikipedi yanlışım varsa düzeltin Ansiklopedi, tartışma platformu değil.


Bir eleştiri de benden. Eğitimin bir tanımı yapılmış ama bu tanım için kaynak gösterilmemiş. Dahası, tanım yanlış!Ramazanpolat (mesaj) 06:43, 9 Eylül 2015 (UTC)

Türkiye'de eğitim[kaynağı değiştir]

"Şöyle böyle olmalıdır" gibi ansiklopediden çok köşe yazısı üslubuna yakın bir paragraf var o bölümde. Bunun yerine bilgisi olan birisinin Türkiye'deki eğitim sistemiyle, ne bileyim, tevhidi tedrisat ile vs. ilgili ansiklopedik bilgi yazması iyi olur. Filanca 15:36, 2 Eylül 2007 (UTC)

Katılıyorum. Bölüm tamamen kişisel görüş gibi gözüküyor. Bugün Türkçe hatalarında düzeltme yapmaya çalıştım. Ancak anlatım bozukluklarının bir kısmı o kadar feci ki anlayamadığımdan bir sonuca ulaşamadım. Bookman 23:37, 26 Aralık 2007 (UTC)

Dış Metin: Maddenin Kaldırılması Konusu[kaynağı değiştir]

Hassaslığın için teşekkür ederim arkadaşım, haklısın ansiklopedide işine diyebilirsin ama bu bölüm zaten tartışma için açılmış, yani eğitim maddesinin tartışma bölümü o yüzden kaldırılması isteğini yanlış buluyorum... Bu imzasız yazı Akifceylan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Abuk SABUK'un "Kavramın doğru Türkçe karşılığı eğitim-öğretim http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2551_0.html" yazarak maddeyi taşımasına itirazım olduğu için konuyu tartışalım istedim.

En basit mantıkla, "eğitim" ile "eğitim-öğretim" aynı şey olsaydı ve hatta aynı şeylerken doğru kullanımı "eğitim-öğretim" olsaydı, web sitesine atıfta bulunulan kurumun adının "Milli Eğitim Bakanlığı" değil, "Milli Eğitim-Öğretim Bakanlığı" olması gerektiği kanaatindeyim.

Vito Genovese 15:30, 2 Temmuz 2012 (UTC)

varsayalım ki, bakanlığın adı şu anda 'eğitim-öğretim' olarak değiştirildi. bu da kavramın türkçedeki kullanımının bu olduğunu göstermez. kavramların karşılıklarını sadece bakanlığa bakarak bulamayız, yanlış olur. doğrusu 'eğitim'dir. --kibele 16:46, 2 Temmuz 2012 (UTC)
  • MEB böyle diyor diye taşımamıştım, sadece referans olsun diye ekledim linki. Education kavramının karşılığının "eğitim ve öğretim" olduğunu düşündüğüm için taşımıştım ama bu kadar itiraz olacağını tahmin etmemiştim açıkçası. Eğitim kavramı training ile karşılanabilirken education çok daha geniş bir kavram. not: "Milli Eğitim-Öğretim Bakanlığı" da hiç fena değil :) --Abuk SABUK msj 23:01, 2 Temmuz 2012 (UTC)