Tartışma:Domaniç Muharebesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 78.167.120.110 tarafından 2 yıl önce bazı tarihçilere göre Gündüz Alp şehit oldu başlığına
Vikiproje Tarih (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Silinen sayfa ( Domaniç Savaşı )[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Domaniç Savaşı

Kaynakta yer alan bilgi, Osmanlı'nın ilk tarihçisi 1500lü yıllarda eserini yazan Aşıkpaşazade'ye aittir ve ilk olarak Nihal Atsız, Osmanlıca metni günümüz alfabesine çevirmiştir. Bütün araştırmacılar Aşıkpaşazade'nin bu eserinden istifade etmiştir, etmektedir. Bütün akademik çalışmalarda veya yazılan makalelerde aşağıdaki gibi kaynağı ve bilgiyi veririler, ben de o şekilde verdim. Dolayısıyla telif sorunu olmaması gerekir. Çünkü bütün eserlerde kaynak ve bilgi bu şekilde verilir. Yukarıda yer alan bilgiler ise kendi cümlelerimdir.

KAYNAK ve BİLGİSİ:

-A.Nihal Adsız, “Aşıkpaşaoğlu Tarihi”, Türk Kültürü Dergisi, S.437, Eylül 1999 7) Tevarih-i Al-i Osman-Aşıkpaşazade “…..adına Kalanoz derler idi. Âna azim leşker koşdı. İnegöl kafirleriyle cem oldılar. Osman Gazi dahi gazileri cem etdi. İKİZCE’ye geldi. Domaniç belin aşdukları yerde uğraşdılar. Gayet azim ceng oldı. Osman Gazi’nün kardaşı Saru Batı anda şehit oldı…..”

Maddeyi geri getirirseniz üzerinde çalışmaya devam edelim. Teşekkürler. Orhanbey4343 (mesaj) 19:53, 17 Şubat 2013 (UTC)


merhaba, maddeyi çalışmanız ve telifli kısımları ayıklayıp kaynaklandırmanız için geri getirdim. Mesajınızı da maddenin tartışma sayfasına ekledim. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 06:53, 18 Şubat 2013 (UTC)

bazı tarihçilere göre Gündüz Alp şehit oldu[kaynağı değiştir]

Beyler bazı tarihçilere göre Gündüz Bey'in şehit edildiği belirtiliyor.Hatta sayfanın Osman Gazi#Bitinya bölgesinde Bizans yerel güçleri ile mücadele ile genişleme kısmında da Domaniç savaşında şehit düştüğüne dair bir bilgi var.Bence bu sayfadaki sonuç kısmına Gündüz Bey'inde bu savaşta şehit olabileceğini belirtmeliyiz. --78.167.120.110 09.54, 10 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla