İçeriğe atla

Tartışma:Dilan Balkay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Basak tarafından 2 yıl önce Hızlı silmeye aday gösterilmesi hakkında başlığına
Vikiproje Biyografi (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Hızlı silmeye aday gösterilmesi hakkında[kaynağı değiştir]

Eğer kayda değerliği konusunda bir şüphe varsa maddenin hızlı silinmesi değil, neden kayda değerliğinin sorunlu olduğunun açıklanması, tartışılması gerekli @Minuette.

Kanımca maddenin kaynakları kayda değerliği kanıtlamaya yeterli görünüyor, maddeyi biraz daha geliştirerek giriş bölümü ekledim. Sanatçı, "üçüncü yeniler" adlı müzik akımı içinde bir müzisyen olarak görülen bir isim, bu yüzden bu akım ile ilgili ve sokak müziği ile ilgili kaynaklarda ele alınıyor. Sokak müziği alanındaki öncüsü müzisyenleri ele alan "Sokağın Sesleri - Osmanlı'dan Günümüze Sokak Müziği" adlı kitabın bir bölümün kendisine ayrılmış olması bile kendisini kayda değer kılar.

Doğal olarak müzisyen hakkındaki kaynakların çoğu röportaj. Ismarlama olmayan, röportajcısı belli, Hürriyet gazetesi, Açık Radyo, Bantmag gibi kaynaklarda yayımlanmış; dolayısıyla maddenin kayda değerliğini gösterir nitelikte söyleşilerle desteklendiği görüyorum (Vikipedistler arasında yaygın şekilde kullanılan garip ifade ile "Kişinin ağzından çıkanı yazan" yazılar değil). Hızlı silinmesi için işaretlenmesini kaynakların tıklanıp okunmadan, ezbere hareket etme alışkanlığı ve ana akım olmayan konulardaki bilgisizliğin, bu tür konuları ele alan maddeleri okuyup anlamadan silme telaşının sonucu olduğunu düşünüyorum.

Maddeye konu olan müzisyen ana akım piyasada yer alan bir sanatçı olmadığı için popüler kaynaklarda yoğun bir şekilde kendisi hakkında haber vs. yayımlanmaması doğal. Ancak Vikipedi bir ansiklopedidir. Bu yüzden ana akım olmayan konulara da yer verilir ve bu tür konuları ele alan kaynaklarla madde içindeki bilgiler desteklenir. Ezbere hareket etmeden, maddeyi ve kaynakları okuyarak, dış dünyanın maddeye konu olan kişiye verdiği önemi kanıtlayıp kayda değerliği kanıtlar nitelik taşıyan söyleşiler ile ısmarlama, reklam nitelikte söyleşiler birbirinden ayırt ederek kayda değerlik hakkında doğru değerlendirme yapılabilir. --Başak (mesaj) 02.46, 20 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla