Tartışma:Cat Stevens

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Madde adı Yusuf İslam olmalı. Adını sonradan değiştiren kişiler için genel kullanım bu yönde. --Superyetkinileti 16:07, 17 Ağustos 2010 (UTC)

  • Yusuf İslam daha bilinen adı değil mi? Katılıyorum...--Rapsar 14:48, 4 Kasım 2010 (UTC)
  • yusuf islam daha bilinen adı değil. islam ülkelerinde bu tercih edilse de.. cat stevens olarak yaptığı albümler vb. uzuun faaliyetler dolayısıyla bu isim daha çok kullanılıyor. ayrıca şu anda cat stevens dönemini eskisi gibi yok saymadığına göre böylesi daha doğru. şu anda albümlerinde, sitesinde sadece 'yusuf' ismini kullanıyor. hele parantez içinde isim hiç iyi fikir değil. --ki bl 14:52, 4 Kasım 2010 (UTC)
Parantez içi zaten fenaymış :) Maddenin İngilizcesinde Cat Stevens, Basit İngilizce sürümünde ise Yusuf İslam olarak kullanılması ayrı bir muamma. Neyse, Türkçe'deki yaygın kullanımı Yusuf İslam değil mi? Google sonuçları da bunu doğrular nitelikte. Yusuf İslam olarak aratınca daha fazla sonuç çıkıyor (Türkçe dilinde). Bunun yanında çıkan kaynaklar da daha güvenilir...--Rapsar 15:07, 4 Kasım 2010 (UTC)
daha güvenilir derken? --ki bl 16:22, 14 Mayıs 2011 (UTC)
Yusuf İslam olması Türkçe başlık açısından daha uygun bence de. 30 yıldır bu yeni ismini kullanan kişiye sorsanız mesela "beni 'Yusuf İslam' yazın" demez mi? --Stultiwikiabana yaz 11:51, 15 Mayıs 2011 (UTC)
sanmam, daha doğrusu resmi sitesine bakarsanız demez. 'yusuf' olarak kullanıyor artık. sitedeki biyografisinde 'yusuf islam' tek bir kez, o da ismini değiştirdiğini belirtmek için kullanılmış. türkçede, kişinin müslüman olmasıyla ilgili olarak 'yusuf islam' yaygın görünse de, müzik kariyerinin büyük kısmında yer aldığı için cat stevens daha doğru olur başlık açısından. bir de şunu düşünmek gerek. yarın öbürgün, en esas ismi olan Stephen Demetre Georgiou'yu kullanmaya karar verirse maddenin ismini değiştirecek miyiz, yoksa burada bulunma nedeni olan kariyerinin bize söylediği ismi mi kullanacağız? --ki bl 13:14, 15 Mayıs 2011 (UTC)
Ehe, peki adamın internet sitesi "yusufislam.org.uk", kendi verdiğin bağlantı o şekilde? --Stultiwikiabana yaz 16:32, 18 Mayıs 2011 (UTC)
Onu ben de anlayamadım. Sitenin her tarafından Yusuf İslam geçiyor?--Rapsar 16:39, 18 Mayıs 2011 (UTC)
ups.. adresi görmemiştim. muhtemelen eskiden alınan bir adres. ancak sitenin içinde hiç kullanılmıyor.. --ki bl 17:01, 18 Mayıs 2011 (UTC)
Biyografi kısmında geçiyor bolca?--Rapsar 17:03, 18 Mayıs 2011 (UTC)
bolca? bu ismi aldığını söylüyor, bir de bu isimle yazdığı bir şarkıdan söz ediyor. başka? peki yusuf' tek başına kaç kez kullanılmış? sitenin isminden, konser duyurularından, albüm kapaklarından açıkça anlaşılan şu ki, kendisi 'yusuf' kullanıyor artık. ama bu, bizim tek yol göstericimiz değil. ben bu örneği, 'kendisi yusuf islam kullanmamızı ister' dendiği için vermiştim. kendisinin bu karar değişikliklerinden azade olarak maddeyi isimlendirmemiz gerektiğini vurgulamak için de bir soru sormuştum. yarın yine değiştirirse ne yapacağız? --ki bl 17:13, 18 Mayıs 2011 (UTC)
Yanlış yerlere mi bakıyoruz acaba? :) Link veremiyorum; ancak biyografi kısmını inceledim biraz. İsim değişikliğine kadar Stevens, değiştirdikten sonra Yusuf kullanılmış biyografide. Lifeline bölümünde sadece Yusuf kullanılmış.--Rapsar 17:20, 18 Mayıs 2011 (UTC)

e ben ne diyorum ne zamandır? sadece yusuf kullanıyor, 'yusuf islam' kullanmıyor diyorum. neyse benim diyeceğim bu kadar bu konuda. --ki bl 17:24, 18 Mayıs 2011 (UTC)

"Türkiyede Yusuf İslam olarak bilinmesi" gerekçesiyle yapılacak değişiklik VP:MİLLİ politikası gereği yanlış olacaktır.--TiqraMesaj 17:38, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Yo Türkçe'de ya da Türkçe konuşulan yerlerde Yusuf İslam olarak biliniyor denebilir denecekse; veya Türkiye de denebilir, bu Türkiye'nin veya Tükler'in milli görüşü veya dayatmaya çalıştığı politik bir fikir veya benzeri bir şey değil. VP:MİLLİ'nin burada tam ilintili olmadığını sanıyorum Öyle değil mi? Bu herhangi bir ihlal olmayacaktır. Tabi daha çok nasıl bilindiğini bilmeden söylüyorum. --Stultiwikiabana yaz 18:31, 18 Mayıs 2011 (UTC)
Bunun VP:MİLLİ ile alakası yok gibi. Sonuçta Türkler kendisi böyle beğeniyor ve anıyor diye bir durum yok ortada. Kişi kendi tercihiyle ismini değiştirmiş ve görüldüğü kadarıyla artık Yusuf İslam ismini kullanıyor. Madde adının değiştirilmesinde sakınca görmüyorum. --Sayginer 18:44, 18 Mayıs 2011 (UTC)
Hayır ben tartışmada bu konu geçmiş diye belirttim. Yoksa politik bir dayatma tabikide söz konusu değil onun farkındayım. Diğer taraftan bir çok maddede kişiler asıl adlarıyla değil piyasa isimleriyle yer alıyor. Yusuf İslam bu adı aldıktan sonra ufak tefek işler dışında kariyerine devam etmemiştir. Tam bu noktada "Cat Stevens" adı dünyada daha çok bilinen şeklidir ve daha kayda değerdir. Sıkı bir dinleyicisi olarak ayrıca belirtmek isterimki albümleri hala "Cat Stevens" adı altında satılıyor. Sadece "Cat" adının yanına /Yusuf ekleniyor. --TiqraMesaj 19:48, 18 Mayıs 2011 (UTC)
Ben de Cat Stevens adını kullanırım kullandığımda; fakat genel olara Türk dilinde diğeri daha iyi gibi geliyor. Gerçi son albümleri de yoğunlukla dediğin şekildeyse adamın bilinen kayda değer kimliği müzisyenliğiyse ve bunu getiren şey Cat Stevens adıysa aslında değişitirmeye gerek olmayabilir. Belki de 10 yıl sonra Türkçe konuşan dünyada Yusuf İslam olarak biliniyor olur, ama belki de o o zamanın Vikipedisidir. Şimdi biraz bu konuda çekimserim. (= --Stultiwikiabana yaz 13:49, 19 Mayıs 2011 (UTC)

Yusuf İslam'ı destekliyorum. Öncelikle bilinirlik açısından cat stevens'tan aşağı kalır yanı yok. ikincisi türkçe, üçüncüsü adamın kişisel tercihi olan isim. Yusuf İslam'ı tercih eden kimi vikiler. az:Yusuf İslam id:Yusuf Islam ms:Yusuf Islam no:Yusuf Islam pl:Yusuf Islam pt:Yusuf Islam simple:Yusuf Islam so:Yuusuf Islaam--Ollios 22:53, 23 Temmuz 2011 (UTC)

ismini değiştiren hangi yabancının inglizce vikipedide eski ismi ile sahip olduğunu gördünüz?Adamın ismi Yusuf İslam.Madde adı böyle olmalı.

Bir albümünün arka kapağında 19 adet müzik aletini çalabildiği yazıyordu.

Engin Ercan