Tartışma:Cakarta

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 37.155.148.163 tarafından 1 yıl önce nüfus büyüklüğü başlığına
Vikiproje GM (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki GM maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje GM kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Endonezya (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Endonezya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Endonezya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Jakarta değil Cakarta[kaynağı değiştir]

Anabritannica ve Büyük Larousse gibi Türkiye'nin önde gelen ansiklopedileri Cava adını kullanır. Aynı ansiklopedilerde Jakarta adı yerine Cakarta adı geçmektedir. Türkçede Java/Jakarta değil, Cava/Cakarta adları geçer. Kimse Türkçeyi katletmesin! --Kmoksy 13:56, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Keşke Jakarta olarak kalsa. Bence dile daha hoş ve uygun geliyor. Ayrıca internette bununla ilgili bir kaynak falan var mı? Türk Dil Kurumu ne diyor bu işe? (Benvewikilerim 14:06, 13 Ağustos 2010 (UTC))

Dediğim gibi Türkiye'nin önde gelen ansiklopedileri Cava / Cakarta adını kullanırken, İnternette yaygınlaşan Java / Jakarta adlarının Türkçeye yerleşmesine izin veremeyiz. Jakarta maddesinin eski hâli olan Cakarta ismine döndürülmesi gerekir. Türk Dil Kurumu sitesinde bulamadım, coğrafi adları pek almıyor. Fakat TDK'nin de adı geçen ansiklopedilerden farklı düşüneceğini sanmıyorum. --Kmoksy 14:13, 13 Ağustos 2010 (UTC)
Türkçede ansiklopedik madde adlarına yön veren en büyük ansiklopediler olarak görünen Türk Ansiklopedisi, İslam Ansiklopedisi, Meydan Larousse, Büyük Larousse ve Anabritannica gibi ansiklopedilerde hep Cava/Cakarta gibi C harfli adlandırmalar kullanılır. Aynı geleneğin Vikipedi'de de uygulanması gerekir. Birtakım sebeplerle Java/Jakarta adlarını ön plana çıkarmak doğru değildir. O yüzden Jakarta adının yeniden Cakarta adına yönlendirilmesi, yani değiş tokuş yapılması gerekir. --Kmoksy 01:17, 17 Ağustos 2010 (UTC)
Eğer eski ansiklopedilerde Cakarta diye geçiyorsa muhakkak o ada taşınmalıdır. Yok, öyle değilse değişmelidir. Sae1962 12:07, 17 Nisan 2011 (UTC)
Ayrıca, Cakarta Büyükelçiliği devlet tarafından kullanılan ad. Enozkan (tartışma) 17:56, 26 Mart 2012 (UTC)

Madde Cakarta'ya taşındı. Enozkan (tartışma) 18:02, 26 Mart 2012 (UTC)

nüfus büyüklüğü[kaynağı değiştir]

Bu şehir 'nufus açısından' Nüfuslarına göre büyük şehirler listesi'nde 2. Sırada ama maddeye göre 8. Sırada. Okul çocukları buraya ödev için geliyor. Google'da ilk sırada cikiyorsunuz. Karar verin??? Veya en güzeli il nedir şehir nedir bilmeyen hizmetlilerinizle karar verin. 37.155.148.163 10.31, 3 Ocak 2023 (UTC)Yanıtla