Tartışma:Buzul

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski seçkin maddeBuzul, eski bir seçkin maddedir. Maddenin aşağıdaki aşama geçmişindeki bağlantılardan onun ilk adaylık sayfasını ve neden bu statüsünü kaybettiğini bulabilirsiniz.
Anasayfa ödül Bu madde 30. Hafta 2008 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Vikiproje 10K (B-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Çevre (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çevre maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çevre kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

yine cok güzel bir madde ellerinize saglık ahmetyuksel 20:19, 10 Eylül 2006 (UTC)

  • İçerik güzel... bazı öneriler:
    • Diğer kısımlardaki kırmızı iç bağlantılar çok önemli değil... ilk zamanlarda çoğu seçkin madde adayımızın bu sorunu olacak, kaçınılamaz bir son bu ve hayatî önem taşımamakta. Bununla birlikte tanım kısmındaki, okuyucuya konuyu özetleyen o paragraftaki kırmızı bağlantıları taslaklarla pekâla mavileştirebiliriz... özellikle de kalınlaştırılmış bağlantıları.
    • Resimlerin bir kısmını sola alalım, hepsi sağda asker gibi dizilmişler, çeşitlilik açısından çok iyi olmuyor... ama tabii bu şart değil.

Güzel bir madde olmuş, katkıda bulunanlara tebrikler... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 22:48, 21 Ocak 2007 (UTC)

Maddeki değişiklikler ve madde hakkındaki yorumum.[kaynağı değiştir]

Elimden geldiğince resimleri düzeltmeye çalıştım, ama daha üzerlerinde uğraşılması gerekiyor. Konuların yanındaki boşluğu da reimlerle doldurmaya çalıştım (aşağı inerken güzel manzaralar görülsün diye). Gereksiz bulunabilir. Maddedeki kalın yazılmış kelimeleri hepsini düzeltmeye başladım, ama yazan arkadaşların önemli olan terimlere vurgu yaptığını düşünüp, bu konudaki görüşleri almak üzere bu işlemi erteledim.

Maddenin iç bağlantı olarak verdiği terimler genellikle madde içinde anlatılmış ama birkaçını taslak olarak maddeden yararlanarak açtım. Bunun üzerinde de çalışılması gerekiyor. En azından denildiği gibi giriş kısmındaki bütün bağlantılar bulunsa güzel olur.

Bunun dışında okuduğum kadarıyla madde açıklayıcı ve güzel olmuş ama daha çok kişinin daha detaylı okuması yararlı olabilir. İyi çalışmalar, EmreDuran 01:18, 22 Ocak 2007 (UTC).

Resimlerin düzeni[kaynağı değiştir]

Resimlerin hepsinin sağda olması belki tekdüze geldi ama hem sol hem de sağ da olunca metin uzunluğuna bağlı olarak ve belki de browser farklılıklarından, şu andaki görünümü oldukça bir düzensiz görünüyor. Girişte bulunan Ağrı Dağı buzulunun altındaki fazladan iki resim, özellikle içindekiler kısmını gizleyince aşağısını bayağı bir karıştırıyor. "Buzulların hareketi" bölümünde ilk satırın bir kısmı sağdaki resmin altında kalmış. "Buzulların oluşturduğu yerşekilleri" kısmında ise hem bir boşluk oluşuyor hem de "bullet"lar soldaki resmin altında kaldığı için görünmüyor, sadece en sondakinde varmış gibi duruyor. Turizm bölümünde de çok boşluk var. Dolayısıyla benim önerim, girişte tek resim bırakmak ve resimlerin hepsine sağa çekmek. Ya da daha başarılı bir resim yerleştirme yapabilen varsa önerisini görmek, çünkü şu anda resim dağılımını oldukça düzensiz buluyorum. --Mskyrider ileti 14:46, 22 Ocak 2007 (UTC)

Turizm'in sağındaki boşluğu "clear all"u silerek (!) giderdim, ama isterseniz geri alabilirim. --Metal Militia 18:59, 26 Ocak 2007 (UTC)
  • Diğer wikilere Buzul sayfasını eklemek için botu olan bir yardım edebilir mi? Yoksa tek tek elle dolaşarak mı ekleyelim? --Mskyrider ileti 14:47, 22 Ocak 2007 (UTC)