Tartışma:Budizm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Din olduğu için Ateistlikle özdeş değildir. Ateizm sadece tanrıyı değil dinide yadsır. Ayrıca Budizmde tanrıda vardır ama evreni yaratıcı anlamında deist ve teist türden bir tanrısı yoktur.95.9.230.114 14:08, 1 Ağustos 2012 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Tiếng Việt dilinde seçkin maddedir. Fakat bu sayfada daha fazla bilgi vardır. bunun da seçkin olması gerekir. Yetkililere duyurulur Bu imzasız yazı 88.235.218.71 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Bir maddenin seçkin olması uzunluğundan bağımsızdır. Bilginize. --Superyetkinileti 14:49, 13 Mayıs 2010 (UTC)

Bağlaç hatası[kaynağı değiştir]

  • Budizm, bugün Dünya üzerinde yaklaşık 500 milyon takipçisi bulunan din ya da öğretiler topluluğu."
"...din ya da öğretiler topluluğu..."

Ne demek "ya da"? Hangisi peki? O mu, öbürü mü? Emin değiliz sanırım.

Doğru bağlaç "ve" dir. Yani ikisi de. SuiGeneris | ileti 15:48, 15 Şubat 2012 (UTC)

Kimileri din oldugunu iddia ediyor, kimileri ise felsefe oldugunu soyluyor. Bir fikir birligi olmamasi nedeniyle ``ya da`` kullanilmasi daha dogru bence. Tesekkurler, iyi calismalar!CXX 07:48, 16 Şubat 2012 (UTC)

Bakış açısı[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Yazıyı oldukça başarılı bulmakla birlikte, küçük, ama onemli bulduğum bir kaygıyı dile getirmenin anlamlı olacağını varsayıyorum. Yazı, « Farklı bakış açılarına göre din veya felsefe olarak tanımlanan Budizm... » cümlesinin sunduğu bakış açısana, bir önceki paragrafta, kesin bir ifadeyle, « Budizm, bugün dünya üzerinde yaklaşık 500 milyonu aşkın inananı bulunan bir dindir. » diyerek-olasılıkla tercihen-katılmadığını, Budizmi bir felsefe olarak görmediğini-ya da kabul etmediğini-, tersine onu bir din olarak gördüğünü söylemiş oluyor. Yanılmıyorsam, bu durum, en son 2012 yılında tartışılmış sözkonusu yazıyı taraflı dahası, bulanık yapıyor. Esenlikle, --Canudo (mesaj) 14:22, 9 Aralık 2015 (UTC)