Tartışma:Biyoçeşitlilik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çevre (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çevre maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çevre kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Evrimsel biyoloji (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Evrimsel biyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Evrimsel biyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Biodiversity : Dirimsel Türlülük[kaynağı değiştir]

Daha Türkçe bir Vikipedi yaratmak adına, başlığın "Dirimsel Türlülük" olarak değiştirilmesini öneriyorum.

TDK'nun da onayıyla, günümüzde birçok saygın eğitim kurumu, "biyoloji" yerine "dirim bilimi" ve "biyolojik" yerine "dirimsel" sözcüğünü kullanmaktadır. --Al.ko (tartışma) 16:00, 29 Mart 2012 (UTC)

(...) Yani kasa kasa yüz senedir biyoloji diye biyoçeşitlilik diye bildiğimiz terimleri, dirim bilimi heleki dirimsel türlülük gibi :) :) çevirmeye çalışmak, türkçeye önceden girmiş terimleri başkalarıyla değiştirmeye çalışmak, (...) Bazı terimlerin anlaşılmasında türkçe karşılıkları kullanılmış olabilir, ama biyoloji teriminin anlaşılacak bir tarafı yok, zaten herkes tarafından bilinen bir şey.88.226.236.16 10:31, 1 Aralık 2012 (UTC)

Biodiversity of Turkey[kaynağı değiştir]

http://www.cop14turkey.com/files/Biodiversity-of-Turkey.pdf

Bu belgesi Türkçe var mı? Chidgk1 (mesaj) 21:32, 20 Ocak 2017 (UTC)