Tartışma:Bitlis (il)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kafkasya (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kafkasya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kafkasya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

osmanli zamaninda kürt bölgeler[kaynağı değiştir]

osmanli zamaninda, bitlis fars ve osmanli sinirinda oldugu icin, osmanli ordaki kürt beylerine ve agalarina kisa bi süre otonomi tanimistir.. Bu imzasız yazı 81.63.109.149 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bitlis Merkez'de Türk[kaynağı değiştir]

Ahlat ve Adlcevazın Türk oldğunu yazmışsınız ancak Bitlis merkezi yazmamışsıznız. Bitlisin esas yerlilerinin Türk olduğunu ve azeri şivesine çok benzeyen bir Türkçe konuştuğunu biliyormusunuız? Son 30 yıldır Yerli Türklerin batıya göç ettiğini ve şu an Bitlis'te çok az sayıda Türk aile kaldığını biliyormusunuz???

Bu bilgini aktarman yerinde olmuş son 30 yıldır bitlis ilide dahil doğu ve güneydoğu bölgesinden işsizlik,terör veya diğer sebeplerle büyük oranda içten içe bir Türk göçü yaşanmıştır.Toplumsal bu değişime ne yazıkki devlet duyarsız kalmış ve durdurulamamıştır. Bitlis ilinin bir selçuklu kenti olduğu açıktır eserleri dört bir yanı sarmıştır. bitlisli türklerin bitlise sahip çıkmalarını ve vatanlarını sevmelerini dilerim.

Duyarlı bir şekilde ilettiğin bilgi düzeltildi Bitlis merkezi için.saygılar sunarım