Tartışma:BİM

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Birleşik Mağazalar A.Ş. sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Ekonomi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

BİM'İN AÇILIMI BİRLEŞİK MAĞAZALAR İSE

 1-) TİCARİ UNVANLARININ AÇILIMI NEDİR?
 2-) BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM.ŞTİ YAZILMASINDAKİ MANTIK NEDİR?



Sayfaya kaynaksız şablonu eklenmiş bunun mantığı nedir? neresi kaynaksız?

Bim'in resmi sitesinde de Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. yazıyor bu yüzden bu şekilde kullanılmış sanırım.--Phenomenon 20:21, 26 Haziran 2009 (UTC)

___

BİM'in herhangi bir açılımının olduğuna dair resmi bir veri ya da kayıt yoktur. Ticari sicil kayıtlarında şirketin adı BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. olarak geçmektedir. BİM ifadesinin bir kısaltma olarak değil logo olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır.

Bir logonun açılımının olması şart değildir. Örneğin, Dia'nın, Migros'un, Kipa'nın ya da IKEA'nın açılımları nedir? Bu tür sözcüklerin bir açılıma sahip olması mümkün olmakla beraber (ki bu açılım resmi olarak duyurulur ve taklitçiliğe karşı kayıt altına alınır); herhangi bir açılımı olmaksızın bir markayı ifade eden logo da olabilir. Majority 08:36, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Şirkete ait madde girişinde bilgi eksiklikleri bulunmakta. Güncelleme için, şirket web sitesinin (www.bim.com.tr) Yatırımcı İlişkileri/Finansal Raporlar bölümünde bulunan 2008 yılı faaliyet raporu (http://www.bim.com.tr/raporlar/faaliyet_raporu_2008.pdf) baz alınabilir. Ayrıca web sitesindeki şirket profili bilgilerine göz atılabilir. Majority 06:43, 31 Temmuz 2009 (UTC)


Halk arasında yaygın bir şekilde BİM'in gayrıresmi açılımının Birleşik İslami Marketler olduğu bilinmektedir. --Azel Sevan 06:45, 31 Temmuz 2009 (UTC)

______________________________________________________________________________________________________________

Şirketin madde girişinde önemli kişi olarak Cüneyt Zapsu görünmektedir. Bu doğrulanabilir bir bilgi değildir.

BİM'in gazetelere verdiği ilanlara göre ve şirket resmi sitesinde daha önce yaptığı açıklamalara göre Zapsu ailesi BİM'in kuruluşunda yer almış olmakla birlikte 1999'da hisselerini satarak şirketten ayrılmıştır.http://www.imkb.gov.tr/halkaarz/izahname/bim.zip

Cüneyt Zapsu'nun ve Abdülaziz Geylan Zapsu'nun BİM ile hiçbir ilişkilerinin bulunmadığı konusu hem Zapsu'lar tarafından hem de BİM tarafından çok kez kamuoyuna duyurulmuştur (http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=11922250). Bilakis Zapsu ailesi A101, For You, Tedi gibi zincir mağazaları ile BİM'e rakip olmuşlardır. BİM'in gerçek sahiplerine ait bilgilere İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) sitesinden http://kap.gov.tr/yay/Sirket/Sirket.aspx?sirketId=1406&btnAra=Git

Ayrıca, şirket resmi sitesinden ulaşılabilir. http://www.bim.com.tr/yatirimci_ortak.asp den görülebilir. Majority 08:20, 31 Temmuz 2009 (UTC)

BİM’in tanımı[kaynağı değiştir]

Tanım, yani ilk cümle şu şekilde: «Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaca BİM, Türkiye'de indirim mağazacılığı yapan bir market zinciri.» Bence fazlasıyla tuhaf geliyor kulağa. İndirim mağazacılığı nedir? Daha önce hiç böyle bir mağazacılık türü duymamıştım. :) Bunu kısaltıp şöyle desek nasıl olur:

« Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaca BİM, Türkiye'de satış yapan yapan bir indirim marketi zinciridir. »–Amillians (mesaj) 07.58, 12 Ocak 2020

Anlatım bozukluğu olduğunu düşünüyorsanız düzenlemeyi yapabilirsiniz. Herhangi bir kullanıcı tarafından bir sıkıntı görülürse geri alınır zaten. İyi vikiler :)--Yağızhan Burak Yakar (mesaj) 05.55, 12 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]
@Amillians, cesur olun ve değişikliği yapın (zaten doğru bir değişiklik olacaktır :)--NanahuatlEfendim? 06.03, 12 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]