Tartışma:Andromeda Galaksisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (B-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Çıplak gözle gözlem[kaynağı değiştir]

Girdap gökadası da çıplak gözle görülebiliyor ve Andromeda'dan daha uzak. Bu "...çıplak göz ile Yer'den görülebilen en uzak gök cismi olmasıdır." ifadesini düzeltmek/açıklamak gerekli, bu haliyle çok yanlış değil, ama tam doğru da değil. ataka 07:17, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Uzaklık kanıtı bölümünde şu ifade var:"Hubble, Andromeda Galaksisi'nin sarmal kollarının içinde bulunan 40 adet atarca yardımıyla, galaksinin uzaklığını hesaplamıştır". Bu ifadedeki atarca kelimesi 14 Ekim 2010 tarihinde zonklayan yıldız terimi silinerek onun yerine kullanılmış. Oysa Uzaklık ve geometric özellikler bölümünde ise "Andromeda Galaksisi’nın sarmal kollarında bulunan Sefeid-I türü değişen yıldızların incelenmesinden, bu galaksinin Samanyolu’na olan uzaklığının yaklaşık 765 kpc olduğu ortaya çıkarılmıştır". deniliyor. Bu iki çelişik ifadeden doğrusu ikincisidir. Çünkü atarca (pulsar) ve zonklayan yıldız farklı tür cisimlerdir. Hubble zamanında atarcalar bilinmiyordu. Ayrıca atarcalar uzaklık belirleyicisi de değillerdir. Bu sebepten ben atarca kelimesini değiştiriyorum. Nedim Ardoğa (mesaj) 13.28, 22 Nisan 2019 (UTC)[yanıtla]