Tartışma:Abdülkâdir Geylânî

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Kibele tarafından 6 yıl önce madde adı değişikliği başlığına
Vikiproje Felsefe (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Etnik Kökeni[kaynağı değiştir]

Peygamer soyundan geldiği bilindiği halde nasıl Kürt oluyor anlamış değilim.Bu mantıkla düşünürseniz peygamber Kürt dersiniz. Kanıtlıyamadığınız iddaları ortaya atmayın. Seyyid olan biri nasıl kürt olur

HİÇBİR KAYNAK KÜRT OLDUĞUNU KABUL ETMEDİĞİ HALDE; AYRICA SEYYİD OLDUĞU HALDE BURDA ZORLA KÜRT YAPILMIŞ. KÜRT OLDUĞUNU KANITLAYABİLİYORSANIZ BUYRUN. SEYYİDLER PEYGAMBER SOYUNDAN GELİR VE ARAPTIR.

İngiliz, Alman, İspanyol ve birçok kaynakta Kürt kabul edildiği halde, Etnik kökeni; Kürt ile ilgili kaynaklar neden geri çevrilmiş? --OrjinS 00:27, 3 Temmuz 2013 (UTC) İngiliz İspanyol, Alman; Bu adam Kürt deyince Kürtmü oluyor?.

Kaynakları geri çeviren ben değilim ama birkaç söz söylemek isterim. Köken konularında daha geniş düşünmeliyiz ki bin sene önce yaşamış insanların milliyetini saptamak çok zor bir iştir. İngilizce Vikipedi'de İranlı sufi ibaresi geçiyor. Kürt insanlar kategorisi eklenmiş yalnızca. Bunun dışında kürttür diye kesin bir tanım göremedim. --I. Dede 01:22, 3 Temmuz 2013 (UTC)

Ansiklopedi diline uygun dil kullanılmamış. Bilgi verme değil dini şekilde aktarılmış. Anlatım tarzı ansiklopedik hale getirilmeli.

Büyük bir bölümü kopyalanmış, ansiklopedik değil tamamen taraflı anlatımlar içeriyor. Sözlerinin yeri de burası değil vikisöz öyleyse taraflı şablonundan itibaren kaldırılmasını öneriyorum. 16 11:51, 20 Şubat 2006 (UTC)
Taraflı şablonundan itibaren ki bölüm, eserleri hariç, kaldırılabilir. Zira bölümün bir kısmı ansiklopedik içerikten oluşmuyor, bir kısmı ansiklopedik ama ansiklopedik olmayacak bir tarzda anlatılmış ve genel olarak çok taraflı. - Noumenon 11:53, 20 Şubat 2006 (UTC)
Abdülkadir Geylani olarak başlatılmış bir madde var zaten bana kalırsa bu başlığın orada genişletilmesi gerekir ayrıca doğru yazımıda Abdülkadir Geylani metinb


etnik kökeni hakkında bilgi verilmemiş.........Bu imzasız yazı 85.108.245.37 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kaynakları bulamadığımız için veremiyoruz. Sağlam kaynaklarda bulup ekleyebilirsiniz. Takabeg ileti 10:06, 27 Temmuz 2008 (UTC)

ya arkadaslar; geylaninin escinsel oldugu maddede belirtilmis.böyle birsey kaynak belirtilmeden nasil yazilabilir!!bence kaynak yoksa böyle ifadelerden sakinilmali! Bu imzasız yazı 78.179.210.170 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 7 Mart 2009

saçmalık yahu ne iddiası ne bilmem neyi[kaynağı değiştir]

tamamen saçmalık, hem anne hem baba tarafından peygamber soyundan gelen birisi nasıl kürt olur ? wikipedia çıldırıyosun sanırım..

Öncelikle çoğu toplumda soy babadan çocuklara geçmektedir. Seyyid dediğinizde Fatıma nın çocuklarının soyundan gelmekte. Burada bir müddet sonra bildiğimiz tarzda soy aktarımı olmuyor. Akrabalık ve soy kavramları karışmaya başlıyor. Abdülkadir Geylani İslam toplumunda sevilen bir şahıs olduğundan çoğu toplum tarafından kendi milliyetinden gösterilmeye çalışıyor. Sayfada öncelikli olarak Fars kökenli olarak belirtilmiştir. Sizin dediğinize göre Peygamber Arap kökenli olduğu için Abdülkadir Geylanininde ırki olarak Arap olması lazım. Ancak böyle bir iddia yok. Oryantalist yazarların bazıları kendisinin Kürt olduğuna dair iddiaları da var. Sonuç olarak sayfada daha kesin olduğundan Fars etnik kimliği ön plana çıkarılmış, zayıf olan Kürt kimliği de zayıf bir iddia olduğunu göstermek için "kaynak gösterilmeli" ibaresi eklenmiş.Sonuç olarak o dönemlerdeki kişilerin etnik kimliği konusu bazen tam olarak bilinemiyor. --Muratero 18:35, 7 Kasım 2015 (UTC)

O zaman fars da değildir Eyyubi04 (mesaj) 08:27, 14 Mayıs 2016 (UTC)

  • Tarihte kişiler etnik kimliğini açık açık yazmak zorunda hissetmemiş. Buradan hareketle etnik kimlik üzerine çok odaklanmak yerine maddenin içeriğine odaklanılması faydalı olacaktır.--Muratero 15:04, 14 Mayıs 2016 (UTC)

madde adı değişikliği[kaynağı değiştir]

abdülkâdir, abdülkādir olarak değiştirilmişti. geri aldım. şapkanın kaldırılmasında hemfikirim. ancak doğrusu aksansız abdülkadir olmalı. --kibele 18.48, 24 Mart 2018 (UTC)Yanıtla