Tartışma:Şule Yüksel Şenler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Adem tarafından 1 ay önce Son değişiklikler başlığına

Sule dergisi bir risale i nur talebesi evdeki haniminin dikis makinasini satarak cikardigi cok guzel islami risalei nur - iman muhtevali bir islami dergidir. Cok mukemmel bir dergiydi. 1963 yilinda ben abone olmustum. Maalesef pek uzun surmedi ve kapandi. Sule yuksel hanimin agabeyi özer senlerle cikardigi derginin ismi "seher Vakti" dergisidir. 1968- 1971 yillari arasinda cikmistir. 1971 ihtilali ile kapatilmistir diger islami yayinlarla beraber! Lütfen yanlisi duzeltiniz. Bu imzasız yazı 212.130.64.11420 Mayıs 2006 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Şule Yüksel Şenler Hanımefendi inancı itibariyle feminizme yakın duruş sergilemez, çünkü İslam hukukunda kadının hakkı gözetilir, ayrıca herhangi bir -izm e yaklaşmak gereksizdir. Şule Hanım bunun fazlasıyla farkında olan biridir. Z.Ayla Karadağ 09:35, 12 Mart 2011 (UTC)

Son değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhaba @Aybeg,

Son girilen içeriğin dili ve kaynak konusunun konuşulması gerektiğini düşündüm. Öncelikle ilk olarak girişe yazdığınız ve Hürriyet'i kaynak olarak gösterdiğiniz "Anadolu'da yüzyıllardır yaygın olan geleneksel "başörtüsü"nün yerine, Ermeni bir terziden öğrendiği "türban"ı tasarladı ve yaygınlaştırdı." bilgisinden başlayacağım. Bahsi geçen kaynakta buna dair herhangi bir bilgi yoktu ve tamamen özgün araştırma örneğini teşkil etti. Keza "Kadınların özgürlüklerine karşı propaganda yaptı ve onlara İslamcı bir dünya görüşü ve yaşam tarzı önerdi." cümlesi de yorumlama olduğu anlaşıldı. Kariyeri başlığına eklenen "Şenler, tesettür konusunun eğitimli Müslüman kadının hayatına girmesi için yoğun propaganda çalışmaları yürüttü." cümlesi ve zaten var olan politicstoday kaynağında da buna dair bir içerik yer almadığı halde eklendi. Açıkçası ben bu tür dezenformasyonlara genelde müsamaha göstermemeye gayret ediyorum bir süredir.

En son eklenenlere gelirsek; "Türkiye'de yükselişe geçen İslamcılığın kadın aktörlerinden biri ve başlatıcısıdır." cümlesi evet gösterilen tezde yer alan bir ifade. Fakat Ebrar Beşinci'nin yüksek lisans tezinin 2. sayfasının son kısmında yer alan "Daha ayrıntılı ifade etmek gerekirse tezimizin hipotezleri şunlardır:" * Şule Yüksel Şenler, Türkiye‘de yükselişe geçen İslamcılığın kadın aktörlerinden biri ve başlatıcısı olmuştur. Görüldüğü üzere varsayım üzerine ansiklopedik bir realite inşa edilemez. Ancak şöyle denilebilir: "X kişisi şu şu tezinde bunu varsaymıştır veya iddia etmiştir. ""Mazbut" ve kapalı giyinmenin ne laikliğe ne de medeniyete aykırı olduğunu savunan Şenler, doğru olduğuna inandığı örtünme şablonuna uyulmamasını "hayâsızlık", "iffetsizlik" ve "namussuzluk" emaresi saydı." içeriğinin ise nereden geldiğini göremedim. Lütfen bunun dayanağını yazar mısınız Aybeg. Şenler'in aktivist olduğuna dair güvenilir kaynakları reddetmek ise sadece kişisel bakış açısının bir yansıması olarak değerlendiriyorum.

Olguların ve bakış açılarının belirli yorumlanması veya başka bir ifadeyle kaynakların aslına sadık kalmadan veya kasıtlı olarak yanlış biçimde yorumlanması ve editöryal içerik oluşturulmasının doğru yolunun değiştirilmesi hoş karşılanacak bir durum olmadığı gibi temel politikaları da ihlal etmektedir. Son değişikliğinizi geri alıyorum çünkü itiraz ediyorum mevcut sürüme. Tartışmadan sonra ne gerekliyse o yapılır zaten. --Adem message 12.08, 30 Mart 2024 (UTC)Yanıtla