Tartışma:İsrail Evi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selam Ugur; Muhtemel telif hakki ihlali sablonunu eklemissin, fakat kaynakca bolumunde zaten telif hakkinin ihlal edildigini iddia ettigin adres belirtilmisti... Iki makale arasinda icerik olarak benzerlikler tabiki var fakat kesinlikle kopyala \yapistir tarzi bir makale degil.. Ben telif ihlali oldugunu dusunmuyorum, lutfen diger vikipedistlerde gorus bildirsin.-Paris

Merhaba Paris, telif sorunu olmadığını düşünüyorsan kaldırabilirsin tabiki. Madde dediğin gibi tekrar yazılmış fakat cümleler belli oranlada duruyor bunların telif durumu nedir ne değildir şu anda bilmediğimden kaldırmanda bir sorun yok. En azından şu an için telif şablonunu kullanmayacam sanırım. Gereksiz kırgınlıklara yol açtığını düşünmeye başladım. Kolay gelsin sana. --Ugur Basakmesaj 21:47, 18 Nisan 2006 (UTC)
İngilizce vikideki makaleyi çevirmeyi üstlenen olursa telif hakları ile ilgili sorunumuz kalmayacak. Şüpheli bir durum varsa kalmasındansa silinmesini tercih ederim. http://en.wikipedia.org/wiki/Beta_Israel --Volkan 22:59, 18 Nisan 2006 (UTC)
  • Ne yazık ki kaynakçada belirtsek dahi, eğer belirli ifadeler birebir alınmışsa telif ihlali yapmış gözükebiliyoruz, resmi ve yasal anlamda da. Bu nedenle, yasal yükümlülüklerden kurtulmak amacıyla başka kaynaklardan ve kişisel bilgilerden yola çıkarak maddeye çeşiti eklemeler yapılır birebir geçilmiş cümlelerin sayısı azaltılıp bu cümlelere referans konursa ref şablonu yardımıyla iyi olur. Bu konuda İngilizce Vikipedi'deki maddeden yararlanmak da iyi fikir, ilgili birisi orayı kullanarak da içerik ekleyebilir, bilindiği gibi İngilizce Vikipedi'den GFDL nedeniyle birebir tercüme yapsak dahi kaynakçada belirterek çok rahat kullanabiliyoruz, telif sorunu olmadan. Teşekkürler, iyi çalışamalar... - Noumenon 09:23, 19 Nisan 2006 (UTC)