Tartışma:Üç İmparatorluk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Çin (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde yeterli değil[kaynağı değiştir]

çok özensiz ve kısa bir tanım.İngilizce maddesi Türkçe'ye çevrilirse çok daha faydalı olacaktır.Einsatzgruppen 16:18, 17 Ağustos 2011 (UTC)


Burada Üç İmparatorluk demek pek doğru değil. Guo genelde devlet olarak çevrilir. Bu 3 ülkenin yöneticileri kendilerini İmparator ilan etmiş olmalarına rağmen kaynaklarda imparator (huangdi) değil, wang (kral) olrak anılırlar. Doğrusu Üç Devlet ya da Üç Krallık olmalı.--CenkX 17:55, 17 Eylül 2008 (UTC)


  • doğru değil demen pek doğru değildir. Türkçede Üç İmparatorluk kullanılıyor. Diğerleri de yanlış değildir. Basılı kaynakları kontrol ettim Üç İmparatorluk diyor. Yine de araştırabilirsin.
  • Ancak 国/國 guó kelimesi imparatorluk için de kullanılır. Örneğin 清國/清国.  
  • Resmî tarih kitabı olan 三国志 eserinde 曹魏'yi meşru kıldığı için 蜀汉/蜀漢'nın 刘备/劉備, imparator olarak değil 先主 olarak geçiyor. Fakat gerçekte 蜀汉昭烈帝/蜀漢昭烈帝 olarak tanılır ve yaygın kullanılır. Yani imparator. 东吴/東吳'nın 孙权/孫權 de 吴大帝/吳大帝 olarak tanılır. Yani bu da imparator. Sadece 三国志'ye dayandığı zaman bir imparatorluk ve iki krallık mı oluyor? Türkçede Üç Devlet ya da Üç Krallık yaygın olarak kullanılıyor (PC ve Online oyunları hariç) mı? Onu araştırman lazım. İngilizcesi Three Kingdoms. Yine de burası Türkçe vikipedi olduğu için Türkçe kaynaklarına bakmamız lazım. Takabeg ileti 18:56, 17 Eylül 2008 (UTC)