İçeriğe atla

Tartışma:Özür Diliyorum

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ermenistan (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ermenistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ermenistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kaynak göster şablonu ile ilgili

[kaynağı değiştir]

Kampanya, devletin bir çok kurumu tarafından tepki aldı ifadesine {{kaynak göster}} eklenmiş fakat yorumlar kısmında zaten bu tepkiler ve kaynakları mevcut. Bu şablonun kaldırılması gerekmez mi?--Hedda Gabler 10:10, 3 Mart 2009 (UTC)

Katılıyorum. Yine de aşağıdaki kaynakları yukarıya da ekledim oldu bitti :) --Abuk SABUK♫ ♫ 21:47, 3 Mart 2009 (UTC)

Görgü Tanığı El Yazısı Notları

[kaynağı değiştir]

peki neden görgü tanıgı olan ve el yazıları ile olanları yazan Yarbay Tverdohlebov'un yazılarına yer verilmiyor?. bu taraflı bir yaklaşım olmuyor mu?.

GÖRDÜKLERİM YAŞADIKLARIM, I WITNESSED and LIVED THROUGH, CE QUE J’AI VU ET VÉCU MOI-MÉME, (Erzurum 1917-1918), YARBAY [Lt.Col.] TVERDOHLEBOV

olarak eklenmeli ve okunmalıdır. gerçekleri bizzat orada bulunan ve yaşayan kişi tarafından yazılmıştır.

http://www.tsk.mil.tr/8_TARIHTEN_KESITLER/8_1_Ermeni_Sorunu/konular/gorduklerim_yasadiklarim_kitap.htm Bu imzasız yazı 88.226.184.81 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Bu kitap Ermeni Kırımı maddesinde zaten mevcut. Bu madde ile doğrudan alakası olmadığı için maddeye eklenmesine gerek yoktur. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 22:38, 14 Nisan 2009 (UTC)

@Abuk SABUK benim sorularım şunlar; 1_ neden ortada bir görgü tanığının ifadeleri varken böyle bir kampanya başlatıldığı? 2_ insanlığın gözü önünde bu kampanya ve yazıları(ki bahsettiğim yazılardan biri bu sayfada) gerçekten soykırım yapılmış gibi gösterilip (eğer böyle soykırım yoksa neden) bu Ermenilerden Özür Diliyorum Kampanyası yazısı yayınlanıyor? 3_ bu konunun tartışılıp gerçeğe uygunluğu gösterildikten sonra yapılması gerekmez mi? 4_ herkesin bu konu başlığının yanlış anlama olasılığına karşı önlemleriniz nelerdir?

aklıma takılan ikinci soru dizisi de şunlar; bu belge, bir görgü tanığının elinden çıkmış. anlaşılması gereken şu; 1_ sürekli gösterilen Ermeni nufüs sayımının yanında, Türk nüfus sayımınında yayınlanması ve katledilen kişilerin aslında Türkler olduğunu anlamak. 2_ Azalan Ermeni nufusunun aslında savaş sonrasında (yaptıklarından sonra) oradan kaçan nufus olarak değerlendirmek. 3_ Birçok kişinin iddasının tersine yıllarca mağdur olan ve katliama maruz kalan halkın Türk halkı olduğunu görmek 4_ Ermeni soykırımını destekleyen romanlardan?? :) çok gerçek belgelerle konuşmak olduğudur 5_ Bu da gösteriyor ki bu başlık altında açılan konu temelsizdir. Bu imzasız yazı 88.226.184.81 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, öncelikle neden kampanya başlatıldı sorunuz kampanyanın imzaya sunulan metnin mevcuttur. Böyle tartışmalı konular bir görgü tanığına bağlanılamaz. Bu maddenin içeriğinde hiç bir şekilde soykırım yapılmıştır anlayışı mevcut değildir olsa bile bu bize bağlı değildir olsa bile maddeyi oluşturan olguların kendisine bağlıdır. Bu başlığın içeri kaynaklara dayanmaktadır, ama maddeyi oluşturan unsur gerçek midir değil midir tartışmaya açıktır ve bu tartışma, Vikipedi'nin tartışma sayfasıyla alakalı değildir. Kampanyayı başlatanlara ulaşmak oldukça kolaydır, onlara görüşlerinizi iletebilirsiniz ama "bu kampanya haksız yere yapıldı" anlayışıyla Vikipedi'nin tartışma sayfasında görüş belirtemezsiniz çünkü Vikipedi forum değildir.--Hedda Gabler 10:07, 15 Nisan 2009 (UTC)

Destekleyenler

[kaynağı değiştir]

Destek verenler kısmına sitedeki destekleyen yazar, gazeteci vs gibi kişileri eklesek iyi olur diye düşünüyorum.--Hedda Gabler 18:21, 23 Nisan 2009 (UTC)

Bence link yererli. Ama isterlerse karşı çıkmıyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:24, 23 Nisan 2009 (UTC)
Şimdilik link yeterli ama link belli bir süre sonra ölecektir (kampanya bitimi sonrası falan) o yüzden destek verenleri eklemek iyi olur diye düşünüyorum. Yıllar sonra birileri bu maddeyi araştırınca destek veren kişileri de öğrenmek ister belki.--Hedda Gabler 18:26, 23 Nisan 2009 (UTC)
Eğer bağlantı ölerse İnternet arşivimiz var . Kıro-headmesajjj 19:33, 23 Nisan 2009 (UTC)
Madde hakkında bilgi toplamak, bilgilere ulaşmak isteyen birine "destek verenleri görmek için şuraya gidiniz." gibi bir anlayış pek uygun değil. Ben destek veren kayda değer kişileri destekleyenler bölümünde yazma taraftarıyım. --Hedda Gabler 11:42, 27 Nisan 2009 (UTC)

Özür nedeni

[kaynağı değiştir]

Maddenin girişinde "Ermenilerin başına gelenlerin yıllardır konuşulmamış olunmasından dolayı kişisel olarak özür dilenmektedir" denilmekte.

1 - Kaynakta "konunun konuşulmamasından dolayı" deniyor. Bizdeki "Ermenilerin başına gelenler" ve "kişisel özür" ifadeleri sonradan eklenmiş. 2 - "Konunun konuşulmadığı için özür dilendiği" ifadesi SkyTurk yazarının yorumudur. Bu konuda kampanyayı hazırlayanların bir beyanı var mı?

Birinci konuda düzeltme yapılması, ikinci konuda da kaynak eklenmesi veya cümlenin kayda değer olmadığı için tamamen silinmesi gerekli. Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:41, 26 Mayıs 2009 (UTC)

  • Kaynağın ifadesinin doğrulanması konusunda haklısınız. Google'da araştırdım şunu buldum. Röportajtan bir ifade. Ayrıca yukarıda belirtilen anafikriyle aynı. Kaynağı bu kaynak ile değiştirebiliriz.--Hedda Gabler 09:44, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Ermenilerin başına gelenler Türkiye’de çok az bilinen, unutturulmuş, tahrik edilmiş olgular. Türkler bu meseleleri daha çok büyüklerinden, dedelerinden duydu. Ama konu hiçbir zaman objektif bir tarih anlatımı haline dönüşemedi. Bu yüzden pek çok insan Türkiye’de bugün bütün iyi niyetiyle Ermeniler’in başına bir şey gelmediğini zanneder. Bunun çok tali, ikincil hatta karşılıklı katliamlar şeklinde cereyan eden ve 1. Dünya Savaşı koşullarıyla açıklanan bir nevi ’vaka-i adiye’ olduğu kanaati resmi tarih tarafından yıllardır söylene gelmiştir. Fakat gerçekler maalesef çok farklı. Belki bir tane gerçek var, o da şu son tahlilde Ermeniler artık Anadolu’da yok ama diğer unsurlar Türkler ve Kürtler hala burada. Bu kampanyanın öznesi bireyler. Bireyin vicdanından gelen bir ses bu. Özür dileyen diler, dilemeyen dilemez

— Cengiz Aktar
  • Haklısınız aşağı yukarı aynı anlama geliyor. Kaynağa bu sayfayı da eklersek iyi olur bence. Teşekkürler.--Abuk SABUK♫ ♫ 19:03, 14 Haziran 2009 (UTC)