Tartışma:Ömer Asan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Görüldügü gibi Omer Pont aydinidir. Zaten türkce sayfasinda dogum yeri bile verilmisken, yazar olmakliginin basina Türk eklenmesi cok dogru degildir. 21. asirda kimlik haklarindan haberdar olan medeni ulkelerde, cok basit sekilde kisilerin etnisiteleri gizlenmez veya saklanmaz. Türk linkine gidildiginde Omer Asan'in Türk olmadigi görülür. Ayni yerde, İmparatorluk yıkıldıktan sonra kalan büyük Türk azınlıklar da Türkler sınıfına girer. denirken TC disindaki Türkler birlestirilirken, ana dili türkce olmiyan, hem de yazar kisi Türk olarak gösterilmesi genc okurlarin kafasini karistirmaktadir. Hürmetler Anton.aldemir (mesaj) 21:13, 1 Şubat 2014 (UTC)

kişilerin doğum yerleri onların etnikleri konusunda fikir verebilir ama bilgi vermez. vikipedi'de etnik kökeni belli olan kişilerin maddelerinde bu belirtilir, yani gizlenen, saklanan bir durum söz konusu değil. ancak türk vatandaşlığı bilgisi de eklenir. kişiye ilişkin kaynaklı bir bilginiz varsa ekleyin, değilse bu tür spekülasyonlar genç-yaşlı okurların kafasını karıştırır ve tercih etmeyiz. --kibele 13:20, 2 Şubat 2014 (UTC)

Kisilerin dogum yeri fikir verebiliyor denildi ama kendi kulturu hakkinda kitap yazabilen kisi bilgiye ulasmaya yetmiyo mu? hakikat(:bilgi) kabul mu gormuyor? Ben biyografide köken bilgisini eklemiye kalksam "bilgi düskünü" kisiler wikipedi maddelerini bahane edip gözüme sokucaklar ve sonra 6 ayligina engellenicem di mi bu mu bilgi tutkusu? Buna da ansiklopedicilik denicek. Misal vermek istiyom: Turkce haricindeki dillerde Aleksandir Kolcak'in etnisitesi bilinmezken, turkce wikipedide acikca Türk kökenlidir denilmis, verilen rusca referansi inceledigimde sadece oglunun Mehmed Bey oldugu yaziyor, oglu uzerinden fikir edinilmis ve bilgiye ulasilmis, o devirlerde kimin Türk olup olmadigi zaten ayri bir konu, zira insanlar müslim ve gayri-müslim diye ikiye ayrilirdi. Yani bilgi kabul edilip sahsi Ortodoks olmasina ragmen Türk ilan etmisler, ustelik kendisinin yazdigi Türk Kültürü isminde bir kitabi bile yokken. Omer Asan'in kabahati nedir? Bkz. https://tr.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Kolçak Hürmetler Anton.aldemir (mesaj) 14:08, 2 Şubat 2014 (UTC)

kişinin etnisitesine ilişkin bir kaynaklı bilgi varsa ekleyelim. değilse, vikipediyi, kişisel fikirlerinizi yaygınlaştırmak için forum gibi kullanmanıza izin verilmeyecektir. --kibele 14:24, 2 Şubat 2014 (UTC)
Gösterdiğiniz bağlantıdaki bilgi düzeltildi. Kaynaklar aksini söylüyorsa yanlışları siz de düzeltebilirsiniz veya tartışma sayfasında bunu belirtebilirsiniz. Hem böylelikle tartışma sayfalarını uygun şekilde kullanmış da olursunuz. --esc2003 (mesaj) 14:40, 2 Şubat 2014 (UTC)