Tartışma:Çocuk evliliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Din (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Din maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Din kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Feminizm (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Feminizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Feminizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyoloji (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Çocuk evliliği, çocukların 18 yaş altında evlendirilmesi olarak tanımlanır.Erkek çocuklar için olsa da en fazla etkilenme kız çocuklar üzerinedir. nerede yazıyor, kim söylüyor bunları, ref.,kaynak?

Madde girişi dahil, içerik tamamen (Yahudi cemaatleri bölümü hariç) kişisel yorum görünümünde. Kaynakların eklenmesi gerekiyor. Bu sebeple {{Kaynaksız}} şablonu eklendi. Ayrıca 'Muhammed'in evlilikleri' ve 'Aişe' ile ne alâka ise, o maddelere verilen Wikilink ler kaldırıldı.. --Eğitmenmahmut msj 21:53, 14 Eylül 2013 (UTC)

  • Buradan anlaşılıyor ki bazıları sözde bilgi vermek amacıyla madde açarak aslında İslam'ı karalama propagandası ve misyonerlik faaliyetleri yapmaktadır. Bunu topluluğun göz ardı etmemesini öneriyorum. |MURAT Jumpeax| 23:23, 14 Eylül 2013 (UTC)

İngilizce wikiden birbir çeviri, kaynak istemekte bir sakınca yok. Aişe ve Muhammed'in evlilikleri sosyal (inançsal) altyapının bilinmesi açısından gereklidir. Kasıt, karalama ve misyonerlik sizin güzelliğiniz. Bir de Humeyninin sözleri konusu kafamı karıştırdı, acaba çocuk evliliği mi daha uygun bu ifadeler için, pedofili mi, livata mı, yoksa hepsine uyar mı? Midem bulandı bu işten. SözdebilimMSJ 11:52, 17 Eylül 2013 (UTC)

sana uymuş boş ver gerisini.yeterki kendine uysun uydur uydur döşe. midenden çıkan şey mideni sonradan bulandırmaz.daha o midede neler var neler zodiyak.

K. Adını yazamayacak kadar korkaksan sana daha fazla uyar. Ben sadece olanı rapor ederim, olması gerekeni değil. SözdebilimankurduMSJ 06:24, 20 Eylül 2013 (UTC)

Şiilikte Cocuk Evliliği[kaynağı değiştir]

Humeyni'nin Tahrir El Wasilah'da yazdığı şey pedofili ve pedofilinin haddiyle (Direkt Kuran'da yazmadıgından had demek biraz sorun ama olsun) alakalıdır. Pedofiliyi teşvik etmez, pedofiliye uygundur gözüyle bakmaz. Eğer eylem gercekleşirse yükümlü olunanlarla alakalıdır, "Bir adam baskalarının mallarına göz dikip alabilir, döverek almak yerine sezdirmeden alın, eger alırsanız malı iade edin üzerine de zararını karşılayın" yazmış olsa hırsızlığı savunuyor denemeyeceği icin burada da sacma sapan pedofiliyi savunuyor denemez. O yüzden tümden sileceğim ortamı, gidip pedofili sayfasına -adam gibi- yazmak isteyen olursa yazsın.

78.178.198.61 20:44, 15 Ocak 2014 (UTC)

Sünni İslamda çocuk evliliği[kaynağı değiştir]

Sorun sadece şiileri ilgilendiren bir olay değil, dini referanslar, birçok ulema fetvası ve sünni toplumlardaki yaygınlık sünni islam anlayışında da çocuk evliliğinin onaylandığı konusunu tartışmasız ortaya koyar.