Tartışma:Çi börek

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Mutfak (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tacikistan (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tacikistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tacikistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Moğolistan (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Moğolistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Moğolistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

çibörek adının etimolojisi[kaynağı değiştir]

Daha önceki sürümde yazan Bu böreğin adı "şır" sesinden esinlenerek ortaya çıkmıştır. Börek kızartılırken hamur delinirse hamur içersindeki sıvı dökülerek kızgın yağda şır sesini çıkartır.

ifadesi değiştirildi.

Çibörek adının kaynağı konusunda bilgili bir arkadaş (kaynaklarına referanslarıyla) bu konuda birşeyler yazarsa faydalı olacaktır.


Çibörek şiirinden:

Kaynap turgan mayına sal bin çetten akırtır...
Şır şır etip şırıldap, pişe başlar Çibörek.
Bir ekilep köpdürüp kaynat,biraz üyrülsün. -
Şarr! etkende en sonu; Mına pişti Çibörek...

--Timurberk 19:22, 22 Nisan 2006 (UTC)

Çibörek içi[kaynağı değiştir]

Çibörek içinin hazırlanması tarifte belirtilmemiş, oysa en önemli aşama 'iç'in hazırlanmasıdır. İç güzel hazırlanmazsa lezzetli olmaz, onca emek boşa gider. Soğanlar rendenin ince tarafı ile incecik rendelenmeli, ya da iyice sulu hale gelene kadar robotta çevrilmelidir. Kıyma ile karıştırılırken biraz su (cılk hale gelene kadar), ayrıca tuz ve karabiber eklenip (esas baharat karabiberdir) bir süre bekletilmelidir. mgur 06:17, 9 Haziran 2008 (UTC)

Madde başlığı yanlış![kaynağı değiştir]

Doğrusu "Çibörek" olmalı. Maddede de belirtiliyor bu durum. O zaman neden yanlış başlık kullanılmış? Böri (mesaj) 07:41, 1 Şubat 2017 (UTC)