St. Anton am Arlberg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şubat 2016'da Sankt Anton am Arlberg

Yaygın olarak St. Anton olarak anılan St Anton am Arlberg, Avusturya'nın Tirol şehrinde bir köy ve kayak merkezi. Tirol Alpleri'nde, havadan tramvay ve 2.811 m'ye kadar olan telesiyejlerle (9,222 ft) uzanır. Ayrıca yürüyüşçüler ve dağcılar arasında popüler bir yazlık merkezidir.

St. Anton'da kayak sporunun uzun bir geçmişi vardır: 1930'lu yıllarda ABD'ye göç eden kayak öğretmenleri sporu popülerleştirmeye yardımcı oldular. Anton, 2001'de Alp Kayak Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Anton, hem mevcut kayak hem de après-ski eğlence açısından dünyanın en iyi kayak merkezlerinden biri olarak listelenmiştir.[1]

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

St. Anton, Rosanna Nehri üzerinde uzanmaktadır ve Avusturya ile İsviçre arasındaki ana doğu-batı demiryolu hattındadır. Münih, Zürih, Innsbruck ve Friedrichshafen'i içeren tren ve araç yoluyla Aziz Anton'a hizmet veren birçok havaalanı vardır.

Diğer aktiviteler

Aziz Anton'da yapabilecekleri başka etkinlikler de bulunmaktadır. Köyün çevresi, bisiklet parkurları ve havuzları, jakuzileri ve su kaydıraklı bir spor merkezi çevresinde çok sayıda gezi yeri vardır. Yaz aylarında birçok turist dağa çıkmaya gelir.

Popüler kültürde[değiştir | kaynağı değiştir]

St. Anton aynı zamanda Leni Riefenstahl ve yerel kayak eğitmeni Hannes Schneider'in başrollerini paylaştığı Der weiße Rausch filmine de ev sahipliği yapmıştır. 1931 yapımı komedi filmi, Riefenstahl'ın canlandırdığı genç bir köylü kızının kayak maceralarını ve yerel kayak uzmanı Hannes Schneider'in yardımıyla kayak ve kayakla atlama sporunda ustalaşma çabalarını kurgusal bir şekilde anlatıyordu. Film, açık hava film yapım tekniklerini kullanan ve geliştiren ilk filmlerden biriydi ve birçok yenilikçi aksiyon-kayak sahnesi içeriyordu. Riefenstahl Nazi propaganda filmleri yapmaya devam etti ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Afrika'da yaşadı. Savaştan sonra Schneider, "Arlberg tekniği" olarak bilinen yokuş aşağı kayak yöntemini geliştirmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "St Anton". Alpine Marketing (İngilizce). 1 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]