Seefeld in Tirol

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kış mevsiminde Seefeld in Tirol

Seefeld in Tirol, Avusturya'nın Tirol eyaletindeki Innsbruck-Land Bölgesi'nde, 3.312 yerel nüfusa sahip (1 Ocak 2013 itibarıyla) eski bir çiftçi köyü ve şu anda büyük bir turizm beldesidir. Köy yaklaşık 17 km mesafede Innsbruck'un kuzeybatısında, Wetterstein dağları ile Karwendel arasındaki bir platoda, Mittenwald'dan Innsbruck'a giden ve Orta Çağ'dan beri önemli olan tarihi bir yol üzerindedir. İlk kez 1022'de adı geçen bu yer, 14. yüzyıldan bu yana bir hac alanıdır ve yalnızca çok sayıda hacı ziyaretinden değil, aynı zamanda Augsburg ile Venedik arasında bir ticaret istasyonu olarak istiflenme haklarından da yararlanmaktadır. Ayrıca 14. yüzyıldan beri bölgede Tirol şeyl yağı çıkarılmaktadır. Seefeld, 1900'lerden önce bile popüler bir tatil beldesiydi ve 1930'lardan bu yana, iyi bilinen bir kış sporları merkezi ve Avusturya'nın en popüler turistik merkezleri arasında yer alıyor. Birçok Kış Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapan belediye, paralel dönüşün mucidi Anton Seelos'un memleketidir.

Her yıl bir milyondan fazla gecelemeyle, özellikle kışın kayak yapmak için, yazın ise yürüyüş tatilleri için Tirol'ün en popüler turistik destinasyonlarından biridir.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Topografya[değiştir | kaynağı değiştir]

Köy, Inn Nehri'nin kuzeyinde, güneye bakan Seefeld Platosu'nda, Inn ve Isar havzaları arasındaki havzada yer almaktadır. Leutasch, Reith, Scharnitz ve Mösern köylerini de kapsayan plato, batıda Wetterstein sıradağları ve doğuda Karwendel sıradağlarıyla çevrilidir; güneydeki Inn vadisine doğru dik bir düşüşle düşüyor Kuzeyde, yüksek vadi Scharnitz köyünden geçerek Mittenwald'daki Almanya sınırına doğru uzanıyor.

Ön planda Seefeld ile doğu-güneydoğudan görülen Seefeld Platosu .

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Seefeld in Tirol ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur