Sivasspor teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Sivasspor Teknik Direktörler Listesi Sivasspor'da görev yapmış teknik direktörleri listelemektedir

Roberto Carlos Sivasspor takımının 3. yabancı ve ilk Brezilyalı teknik direktörü
Bülent Uygun Sivasspor takımının en fazla maça çıkan ve en fazla galibiyet alan teknik direktörü

Teknik Direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Dönem İsim
17 Aralık 1997-31 Mayıs 1999 Türkiye Murat Özgen
8 Temmuz 1999-31 Mayıs 2000 Türkiye Bülent Albayrak
1 Ağustos 2000-10 Nisan 2001 Türkiye Ahmet Kazım Ertem
12 Nisan 2001-31 Mayıs 2001 Türkiye Yaşar Elmas
6 Ağustos 2001-24 Eylül 2001 Türkiye Bülent Albayrak
4 Ekim 2001-31 Mayıs 2002 Türkiye İlyas Tüfekçi
20 Ağustos 2002-31 Temmuz 2003 Türkiye Mehmet Şahan
20 Ağustos 2003-14 Kasım 2003 Türkiye Muharrem Uğur
14 Kasım 2003-31 Mayıs 2004 Türkiye Kemal Kılıç
25 Ağustos 2004-31 Mayıs 2005 Türkiye İsmail Kartal
1 Temmuz 2005-30 Haziran 2006 Almanya Werner Lorant
1 Temmuz 2006-6 Kasım 2006 Slovakya Karol Pecze
6 Kasım 2006-5 Ekim 2009 Türkiye Bülent Uygun
13 Ekim 2009-22 Mart 2010 Türkiye Muhsin Ertuğral
25 Mart 2010-25 Ekim 2010 Türkiye Mesut Bakkal
25 Ekim 2010-20 Mayıs 2013 Türkiye Rıza Çalımbay
3 Haziran 2013-21 Aralık 2014 Brezilya Roberto Carlos
23 Aralık 2014-24 Ekim 2015 Türkiye Sergen Yalçın
28 Ekim 2015-6 Şubat 2016 Türkiye Okan Buruk
8 Şubat 2016- 31 Mayıs 2016 Türkiye Mesut Bakkal

Sezonlara Göre[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Lig ve 2. Lig Dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon İsim
1967-68 Türkiye Hikmet Kiremitçi
1968-69 Türkiye İlhan Uralgil, Türkiye Lütfi Bayguş
1969-70 Türkiye Naci Özkaya
1970-71 Türkiye Naci Özkaya,
Türkiye Lefter Küçükandonyadis
1971-72 Türkiye Lütfi Bayguş
1972-73 Türkiye Bülent Eken
1973-74 Türkiye Hilmi Kiremitçi, Türkiye İlhan Uralgil
1974-75 Türkiye Serpil Hamdi Tüzün, Türkiye Erdoğan Gürhan
1975-76 Türkiye İsmet Yamanoğlu, Türkiye Lütfi Bayguş,
Türkiye Muhterem Ar
1976-77 Türkiye İsmail Kurt, Türkiye Selahattin Elbay,
Türkiye Lütfi Bayguş
1977-78 Türkiye Lütfi Bayguş, Türkiye Selahattin Elbay,
Türkiye Mustafa Arslan, Türkiye Fevzi Tanyılmaz
1978-79 Türkiye Köksal Mesçi
1979-80 Türkiye Nazım Koka
1980-81 Türkiye Kamuran Soykıray, Türkiye Erdoğan Gürhan
1981-82 Türkiye Erdoğan Gürhan, Türkiye Selahattin Elbay
1982-83 Türkiye Uğur Yıldırım
1983-84 Türkiye Uğur Yıldırım
1984-85 Türkiye Mümtaz Sümer, Türkiye Yılmaz Şen
1985-86 Türkiye Metin Kurt, Türkiye Kadir Giderler
1986-87 Türkiye Ömer Uzun, Türkiye Selahattin Elbay,
Türkiye Lütfi Bayguş
1987-88 Türkiye Erdoğan Gürhan
1988-89 Türkiye Timuçin Çuğ
1989-90 Türkiye Oğuz Emiroğlu, Türkiye Erdoğan Gürhan
1990-91 Türkiye İsa Ertürk, Türkiye İlker Tolon,
Türkiye Halis Reçber
1991-92 Türkiye Murat Özgen, Türkiye Timuçin Çuğ
1992-93 Türkiye Nihat Fırat, Türkiye Arda Vural
1993-94 Türkiye Üstün Türközer, Türkiye Davut Şahin
Türkiye Arda Vural, Türkiye Fikret Çeliktaş
1994-95 Türkiye Turgut Kafkas, Türkiye Hasan Gül
1995-96 Türkiye Göker Ekren
1996-97 Türkiye Erhan Dodanlı, Türkiye Timuçin Çuğ
1997-98 Türkiye Hikmet Sevim, Türkiye Faruk Serin,
Türkiye Murat Özgen
1998-99 Türkiye Murat Özgen
1999-00 Türkiye Bülent Albayrak
2000-01 Türkiye Ahmet Kazım Ertem, Türkiye Yaşar Elmas
2001-02 Türkiye Bülent Albayrak, Türkiye İlyas Tüfekçi
2002-03 Türkiye Mehmet Şahan
2003-04 Türkiye Muharrem Uğur, Türkiye Kemal Kılıç
2004-05 Türkiye İsmail Kartal

Süper Lig Dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke İsim Gel. Tarih Git. Tarih
Almanya Werner Lorant 1 Temmuz 2005 30 Haziran 2006
Slovakya Karol Pecze 1 Temmuz 2006 6 Kasım 2006
Türkiye Bülent Uygun 6 Kasım 2006 5 Ekim 2009
Türkiye Muhsin Ertuğral 13 Ekim 2009 22 Mart 2010
Türkiye Mesut Bakkal 25 Mart 2010 25 Ekim 2010
Türkiye Rıza Çalımbay 25 Ekim 2010 20 Mayıs 2013
Brezilya Roberto Carlos 3 Haziran 2013 21 Aralık 2014
Türkiye Sergen Yalçın 23 Aralık 2014 24 Ekim 2015
Türkiye Okan Buruk 28 Ekim 2015 6 Şubat 2016
Türkiye Mesut Bakkal 7 Şubat 2016 31 Mayıs 2016

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki liste yalnızca Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig Türkiye Kupası ve Avrupa Kupaları'nda oynanan maçların istatistiğini içermektedir. Diğer kupalar ve turnuvalarda oynanan maçlar istatistiklere dahil edilmemiştir.

İsim Ülke Geliş Gidiş Maç Gal. Ber. Mağ. Galibiyet Oranı
Kiremitçi, HilmiHilmi Kiremitçi Türkiye 01967 1967 01968 1968 500000000000000000038 500000000000000000018 500000000000000000011 500000000000000000017 5000000000000000000%47,36
Uralgil, İlhanİlhan Uralgil Türkiye 01968 1968 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Baykuş, LütfüLütfü Baykuş Türkiye 01969 1969 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Özkaya, NaciNaci Özkaya Türkiye 01969 1969 01970 1970 500000000000000000041 500000000000000000018 50000000000000000009 500000000000000000014 5000000000000000000%43,90
Küçükandonyadis, LefterLefter Küçükandonyadis Türkiye 01970 1970 01971 1971 500000000000000000019 500000000000000000010 50000000000000000003 50000000000000000006 5000000000000000000%52,63
Baykuş, LütfüLütfü Baykuş Türkiye 01971 1971 01972 1972 500000000000000000030 500000000000000000017 50000000000000000004 50000000000000000009 5000000000000000000%56,66
Eken, BülentBülent Eken Türkiye 01972 1972 01973 1973 500000000000000000032 500000000000000000018 50000000000000000006 50000000000000000008 5000000000000000000%56,25
Uralgil, İlhanİlhan Uralgil Türkiye 01973 1973 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Kiremitçi, HilmiHilmi Kiremitçi Türkiye 01973 1973 01974 1974 5000000000000000000 5000000000000000000 5000000000000000000 5000000000000000000 5000000000000000000%
Baykuş, LütfüLütfü Baykuş Türkiye 01975 1975 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Yamanoğlu, İsmetİsmet Yamanoğlu Türkiye 01975 1975 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Ar, MuhteremMuhterem Ar Türkiye 01975 1975 01976 1976 500000000000000000017 50000000000000000008 50000000000000000004 50000000000000000005 5000000000000000000%47,05
Kurt, İsmailİsmail Kurt Türkiye 01976 1976 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Mesçi, KöksalKöksal Mesçi Türkiye 01978 1978 01979 1979 500000000000000000030 500000000000000000010 50000000000000000007 500000000000000000013 5000000000000000000%33,33
Koka, NazımNazım Koka Türkiye 01979 1979 01980 1980 500000000000000000032 500000000000000000012 50000000000000000006 500000000000000000014 5000000000000000000%37,50
Soykıray, KamuranKamuran Soykıray Türkiye 01980 1980 01981 1981 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Gürhan, ErdoğanErdoğan Gürhan Türkiye 01981 1981 01982 1982 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Elbay, SelahattinSelahattin Elbay Türkiye 01982 1982 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Yıldırım, UğurUğur Yıldırım Türkiye 01982 1982 01983 1983 500000000000000000034 50000000000000000009 500000000000000000013 500000000000000000012 5000000000000000000%26,47
1983-1984
Sümer, MümtazMümtaz Sümer Türkiye 01984 1984 01985 1985 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Şen, YılmazYılmaz Şen Türkiye 01985 1985 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Uzun, ÖmerÖmer Uzun Türkiye 01986 1986 50000000000000000002 50000000000000000000 50000000000000000001 50000000000000000001 5000000000000000000%00,00
Elbay, SelahattinSelahattin Elbay Türkiye 01986 1986 01987 1987 500000000000000000032 500000000000000000014 50000000000000000007 500000000000000000011 5000000000000000000%43,75
Baykuş, LütfüLütfü Baykuş Türkiye 01987 1987 50000000000000000002 50000000000000000001 50000000000000000001 50000000000000000000 5000000000000000000%50,00
Gürhan, ErdoğanErdoğan Gürhan Türkiye 01987 1987 01988 1988 500000000000000000028 500000000000000000010 50000000000000000007 500000000000000000011 5000000000000000000%35,71
Çuğ, TimuçinTimuçin Çuğ Türkiye 01988 1988 01989 1989 500000000000000000034 500000000000000000022 50000000000000000006 50000000000000000006 5000000000000000000%64,70
Fırat, NihatNihat Fırat Türkiye 01992 1992 01993 1993 500000000000000000018 500000000000000000011 50000000000000000004 50000000000000000003 5000000000000000000%61,11
Vural, ArdaArda Vural Türkiye 01993 1993 500000000000000000019 500000000000000000011 50000000000000000005 50000000000000000003 5000000000000000000%57,88
Şahin, DavutDavut Şahin Türkiye 01993 1993 01994 1994 500000000000000000012 50000000000000000004 50000000000000000002 50000000000000000006 5000000000000000000%33,33
Türközer, ÜstünÜstün Türközer Türkiye 01994 1994 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Çeliktaş, FikretFikret Çeliktaş Türkiye 01994 1994 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000? 5000000000000000000%?
Gül, HasanHasan Gül Türkiye 01994 1994 50000000000000000000 50000000000000000000 50000000000000000000 50000000000000000000 5000000000000000000%00,00
Kafkas, TurgutTurgut Kafkas Türkiye 01994 1994 01995 1995 500000000000000000026 500000000000000000012 50000000000000000005 50000000000000000009 5000000000000000000%46,15
Ekren, GökerGöker Ekren Türkiye 01995 1995 01996 1996 500000000000000000026 50000000000000000009 50000000000000000007 500000000000000000010 5000000000000000000%34,61
Çuğ, TimuçinTimuçin Çuğ Türkiye 01996 1996 500000000000000000014 50000000000000000006 50000000000000000005 50000000000000000003 5000000000000000000%42,85
Dodanlı, ErhanErhan Dodanlı Türkiye 01996 1996 01997 1997 500000000000000000018 50000000000000000009 50000000000000000003 50000000000000000006 5000000000000000000%50,00
Sevim, HikmetHikmet Sevim Türkiye 01997 1997 500000000000000000014 50000000000000000005 50000000000000000004 50000000000000000005 5000000000000000000%35,71
Serin, FarukFaruk Serin Türkiye 01997 1997 50000000000000000002 50000000000000000001 50000000000000000000 50000000000000000001 5000000000000000000%50,00
Özgen, MuratMurat Özgen Türkiye 01997 1997 01999 1999 500000000000000000048 500000000000000000027 50000000000000000006 500000000000000000015 5000000000000000000%56,25
Albayrak, BülentBülent Albayrak Türkiye 01999 1999 02000 2000 500000000000000000033 50000000000000000009 500000000000000000012 500000000000000000012 5000000000000000000%27,27
Ertem, Ahmet KazımAhmet Kazım Ertem Türkiye 02000 2000 02001 2001 500000000000000000030 500000000000000000011 500000000000000000011 50000000000000000008 5000000000000000000%36,66
Elmas, YaşarYaşar Elmas Türkiye 02001 2001 50000000000000000006 50000000000000000001 50000000000000000000 50000000000000000005 5000000000000000000%16,66
Albayrak, BülentBülent Albayrak Türkiye 02001 2001 50000000000000000008 50000000000000000001 50000000000000000002 50000000000000000005 5000000000000000000%12,50
Tüfekçi, İlyasİlyas Tüfekçi Türkiye 02001 2001 02002 2002 500000000000000000031 500000000000000000012 50000000000000000006 500000000000000000013 5000000000000000000%38,70
Şahan, MehmetMehmet Şahan Türkiye 02002 2002 02003 2003 500000000000000000037 500000000000000000019 500000000000000000011 50000000000000000007 5000000000000000000%51,35
Uğur, MuharremMuharrem Uğur Türkiye 02003 2003 500000000000000000013 50000000000000000004 50000000000000000003 50000000000000000006 5000000000000000000%30,76
Kılıç, KemalKemal Kılıç Türkiye 02003 2003 02004 2004 500000000000000000022 500000000000000000010 50000000000000000003 50000000000000000009 5000000000000000000%45,45
Kartal, İsmailİsmail Kartal Türkiye 02004 2004 02005 2005 500000000000000000035 500000000000000000023 50000000000000000005 50000000000000000007 5000000000000000000%65,71
Lorant, WernerWerner Lorant Almanya 02005 2005 02006 2006 500000000000000000035 500000000000000000010 500000000000000000014 500000000000000000011 5000000000000000000%28,57
Pecze, KarolKarol Pecze Slovakya 02006 2006 500000000000000000013 50000000000000000004 50000000000000000003 50000000000000000006 5000000000000000000%30,76
Uygun, BülentBülent Uygun Türkiye 02006 2006 02009 2009 5000000000000000000132 500000000000000000064 500000000000000000025 500000000000000000043 5000000000000000000%48,48
Ertuğral, MuhsinMuhsin Ertuğral Türkiye 02009 2009 02010 2010 500000000000000000022 50000000000000000008 50000000000000000003 500000000000000000011 5000000000000000000%36,36
Bakkal, MesutMesut Bakkal Türkiye 02010 2010 500000000000000000017 50000000000000000002 500000000000000000011 50000000000000000004 5000000000000000000%11,76
Çalımbay, RızaRıza Çalımbay Türkiye 02010 2010 02013 2013 5000000000000000000115 500000000000000000043 500000000000000000029 500000000000000000043 5000000000000000000%37,39
Carlos, RobertoRoberto Carlos Brezilya 02013 2013 02014 2014 500000000000000000060 500000000000000000023 50000000000000000009 500000000000000000028 5000000000000000000%38,33
Yalçın, SergenSergen Yalçın Türkiye 02014 2014 02015 2015 500000000000000000039 500000000000000000013 500000000000000000013 500000000000000000013 5000000000000000000%33,33
Buruk, OkanOkan Buruk Türkiye 02015 2015 02016 2016 500000000000000000011 50000000000000000002 50000000000000000002 50000000000000000007 5000000000000000000%18,18
Bakkal, MesutMesut Bakkal Türkiye 02016 2016 500000000000000000014 50000000000000000004 50000000000000000005 50000000000000000005 5000000000000000000%28,57
Özköylü, OsmanOsman Özköylü Türkiye 02016 2016 02019 5000000000000000000 6 5000000000000000000 2 5000000000000000000 1 5000000000000000000 3 5000000000000000000 %

Ülkelere göre teknik direktör sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke T.D. Sayısı İlk Sezon
 Türkiye 54 1967-68
 Almanya 1 2005-06
 Slovakya 1 2006-07
 Brezilya 1 2013-14