İçeriğe atla

Rus büyük dükleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Büyük dükleri temsil eden sancak.

Bu liste, Rus İmparatorluk Ailesi'nin velikiy knjaz (genellikle büyük dük olarak çevrilir, ancak daha doğrusu büyük prens olarak bilinir) unvanını taşıyan üyelerinin listesidir.

Bu unvan, Rusya imparatorlarının oğulları ve erkek torunları için Ekselansları olarak kullanıldı. Büyük düklerin bu unvan için tahta çıkmaları gerekmiyordu.

Romanov-Holstein-Gottorp Hanesi'nin Büyük dükleri

[değiştir | kaynağı değiştir]
Resim İsim Babası Doğum Ölüm
Petro Feodoroviç Charles Frederick, Duke of Holstein-Gottorp 21 Şubat 1728 17 Temmuz 1762
I. Pavel III. Petro 1 Ekim 1754 23 Mart 1801
Aleksandr Pavloviç I. Pavel 23 Aralık 1777 1 Aralık 1825
Konstantin Pavloviç I. Pavel 8 Mayıs 1779 27 Haziran 1831
Nikolay Pavloviç I. Pavel 6 Temmuz 1796 2 Mart 1855
Mihail Pavloviç I. Pavel 8 Şubat 1798 9 Eylül 1849
Aleksandr Nikolayeviç I. Nikolay 17 Nisan 1818 13 Mart 1881
Konstantin Nikolayeviç I. Nikolay 21 Eylül 1827 29 Ocak 1892
Nikolay Nikolayeviç I. Nikolay 8 Ağustos 1831 25 Nisan 1891
Mihail Nikolayeviç I. Nikolay 25 Ekim 1832 18 Aralık 1909
Nikolay Aleksandroviç II. Aleksandr 20 Eylül 1843 24 Nisan 1865
Aleksandr Aleksandroviç II. Aleksandr 10 Mart 1845 1 Kasım 1894
Vladimir Aleksandroviç II. Aleksandr 22 Nisan 1847 17 Şubat 1909
Aleksey Aleksandroviç II. Aleksandr 14 Ocak 1850 14 Kasım 1908
Nikolay Konstantinoviç Konstantin Nikolayeviç 14 Şubat 1850 14 Ocak 1918
Nikolay Nikolayeviç Nikolay Nikolayeviç 18 Kasım 1856 5 Ocak 1929
Sergey Aleksandroviç II. Aleksandr 10 Mayıs 1857 17 Şubat 1905
Konstantin Konstantinoviç Konstantin Nikolayeviç 22 Ağustos 1858 15 Haziran 1915
Nikolay Mihayloviç Mihail Nikolayeviç 26 Nisan 1859 30 Ocak 1919
Dimitri Konstantinovich Konstantin Nikolayeviç 13 Haziran 1860 30 Ocak 1919
Pavel Aleksandroviç II. Aleksandr 11 Ekim 1860 30 Ocak 1919
Mihail Mihayloviç Mihail Nikolayeviç 16 Ekim 1861 26 Nisan 1929
Vyaçeslav Konstantinoviç Konstantin Nikolayeviç 13 Temmuz 1862 27 Şubat 1879
Georgiy Mihayloviç Mihail Nikolayeviç 23 Ağustos 1863 30 Ocak 1919
Pyotr Nikolayeviç Nikolay Nikolayeviç 22 Ocak 1864 17 Haziran 1931
Aleksandr Mihayloviç Mihail Nikolayeviç 13 Nisan 1866 26 Şubat 1933
Nikolay Aleksandroviç III. Aleksandr 6 Mayıs 1868 17 Temmuz 1918
Aleksandr Aleksandroviç III. Aleksandr 7 Haziran 1869 2 Mayıs 1870
Sergey Mihayloviç Mihail Nikolayeviç 7 Ekim 1869 17/18 Temmuz 1918
Georgiy Aleksandroviç III. Aleksandr 6 Mayıs 1871 9 Ağustos 1899
Aleksandr Vladimiroviç Vladimir Aleksandroviç 31 Ağustos 1875 16 Mart 1877
Aleksey Mihayloviç Mihail Nikolayeviç 28 Aralık 1875 1 Mart 1895
Kirill Vladimiroviç Vladimir Aleksandroviç 30 Eylül 1876 13 Ekim 1938
Boris Vladimiroviç Vladimir Aleksandroviç 24 Kasım 1877 9 Kasım 1943
Mihail Aleksandroviç II. Aleksandr 22 Kasım 1878 13 Temmuz 1918
Andrey Vladimiroviç Vladimir Aleksandroviç 14 Mayıs 1879 30 Ekim 1956
Dmitri Pavloviç Pavel Aleksandroviç 18 Eylül 1891 5 Mart 1941
Aleksey Nikolayeviç II. Nikolay 12 Ağustos 1904 17 Temmuz 1918

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]