Rough Draft Studios

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Rough Draft Studios, Inc. (RDS), Glendale, Kaliforniya, Birleşik Devletler'de bulunan bir animasyon stüdyosu. Kardeş stüdyo olan Rough Draft Korea ise Seul, Kore'de bulunmaktadır. RDS, Gregg Vanzo tarafından Van Nuys, Los Angeles, Kaliforniya'da kuruldu. Stüdyo, Simpsonlar, Futurama, American Dad!, Family Guy, SüngerBob KareŞort, Powerpuff Girls gibi televizyon şovlarını canlandırmaktadır.

Kuruluş[değiştir | kaynağı değiştir]

Rough Draft Studios, esasen Van Nuys, Los Angeles'taki bir garajda, Gregg Vanzo ile eşi Nikki Vanzo tarafından kuruldu. The Ren & Stimpy Show üzerinde çalışırken, Nikki, şovun yaratıcısı John Kricfalusi'ye animasyonun Kore'ye götürmek için yanaştı. Kore'de Nikki Vanzo, Rough Draft Korea stüdyosunu kurdu yönetti.

Büyüme[değiştir | kaynağı değiştir]

Şov üzerinde çalıştıktan sonra birçok başka şov, animasyon ile çinileme & boyama için Rough Draft Korea stüdyosunun asistanlığını istedi. RDS, 1992'de Simpsonlar ve 1993'te Beavis and Butt-Head şovlarını canlandırdı. Ayrıca 93'te, Gregg'in kardeşi Scott Vanzo, yönetim kuruluna getirildi. Rough Draft Korea, Annie Ödülleri'ne aday gösterilen The Maxx (1995) gibi şovlarla animasyon işinde kısa zamanda güçlü bir portfolyo oluşturdu. 1994'te stüdyoya katılarak The Maxx'i üreten Claudia Katz ve Gregg ile birlikte Simpsonlar'da çalışan Rich Moore, stüdyoda yer alarak RDS'in çekirdeğini oluşturdular. 95'te ayrıca stüdyo, Glendale, Kaliforniya'ya taşındı.