Rappahannock Nehri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rappahannock
Rappahannock nehrinde gün batımı
Rappahannock nehrinde gün batımı
Konum
Ülke(ler) Virginia, ABD
Genel bilgiler
Kaynak Chester Gap, ABD
Kaynak rakımı 520 m
Ağız Chesapeake Körfezi
Uzunluk 314 km

Rappahannock Nehri yaklaşık olarak 314 km uzunluğunda ABD 'de Virginia eyaletinde bir akarsudur.[1] Eyaletin tüm kuzey bölgesini batıda Blue Ridge Dağlarından başlayarak,Potomac Nehrinin güneyini takip ederek Chesapeake Körfezine dökülür.

ABD tarihindeki önemli bir nehir olan Rappahannock Virginia Kolonisinin ilk yerleşimlerine ev sahipliği yapmış ve daha sonra Amerikan İç Savaşında çok önemli bir savaşa sahne olmuştur. Kuzey güney arasındaki çatışmalarda çok önemli bir engel olmasına bağlı olarak "Kuzey" ve "Güney" Amerika Konfedere Devletleri arasındaki İç Savaşın doğu sınırı olarak işlev görmüştür.

Virjinya'nın yaklaşık olarak %6'lık bir alanını kapsayacak 7380 km²'yi beslemektedir. Havzanın büyük kısmı çayır ve ormanlarla kaplıdır ancak son yıllarda Washington'un banliyölerinin güneye doğru genişlemesi nedeniyle yeni yerleşimlere ev sahipliği yapmaya başlamıştır.

Rappahannock River watershed
Rappahannock River watershed

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ U.S. Geological Survey. National Hydrography Dataset high-resolution flowline data. The National Map 29 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., accessed April 1, 2011