Portal:Spor/Seçilen etkinlik/3

Vikipedi, özgür ansiklopedi

ABD Artistik Patinaj Şampiyonası ABD'nin ulusal buz pateni yarışması. ABD Federasyonu U.S. Figure Skating tarafından düzenlenir.

Patenciler üç ayrı düzeyde yarışır. Bunlar: Senior, Junior, ve Novice kategorileridir. Dört farklı disiplinde madalya dağıtılır. Bunlar teklerde kadınlar, erkekler, çiftler ve buz dansıdır. Pek çok yarışmanın aksine dört farklı madalya dağıtılır. Bunlar; altın (birinciye), gümüş (ikinciye), bronz (thirdüçüncüye) ve pewter (dördüncüye).

Bu yarışma Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası, Dünya Gençler Artistik Patinaj Şampiyonası, Dört Kıta Artistik Patinaj Şampiyonası ve Kış Olimpiyat Oyunlarına katılacak ABD takımını belirlemektedir.

Japonya ve Rusya gibi ülkelerde 'Gençler Şampiyonası' junior düzeyinde patencilerin katıldığı yarışmalar olarak bilinir. Ancak ABD Şampiyonasında junior düzeyinde patenciler ABD Şampiyonası ile aynı anda düzenlenen bir yarışma içinde yarışır. ABD Gençler Şampiyonası ise Juvenile ve Intermediate düzeyinde patenciler için yapılır. Bu isim benzerliği bazı karışıklıklara yol açabilir. Juvenile ve Intermediate düzeyindeki patenciler ABD Gençler Şampiyonasına katılırken, Junior düzeyinde patenciler 'ABD Şampiyonasına Junior (Gençler) düzeyinde' katılır.