Onur Göçmez

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Onur Göçmez
Bandırmaspor Başkanı
Görev süresi
8 Mayıs 2023 - 20 Şubat 2024
Yerine geldiği Gürel Soylu
Yerine gelen Gürel Soylu
Görev süresi
12 Ağustos 2020 - 16 Şubat 2023
Yerine geldiği Göksel Karlahan
Yerine gelen Gürel Soylu
Beşiktaş JK Asbaşkanı
Görevde
Makama geliş
5 Aralık 2023
Mete Vardar ile birlikte
Başkan Hasan Arat
Yerine geldiği Emre Kocadağ
Serhan Çetinsaya
Kişisel bilgiler
Doğum Onur Göçmez
1977
İstanbul, Türkiye
Vatandaşlığı  Türkiye
Çocuk(lar) 3
Yaşadığı yer İstanbul, Türkiye
Bitirdiği okul İstanbul Üniversitesi, İktisat
Mesleği İş insanı · spor yöneticisi

Onur Göçmez (d. 1977), Türk iş insanı ve spor yöneticisi. Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın asbaşkanı ve Bandırmaspor'un onursal başkanıdır.

Göçmez, 2000 yılında Bandırma'da kurulan ve o dönemde 3 kişilik bir ekip ile başlayan, şu an 500 kişilik bir ekibe sahip olan Göçmezler Grup'un kurucusudur. Göçmezler Grup, inşaat, enerji, turizm, sağlık, gıda ve tarım gibi birçok sektörde faaliyet göstermektedir.

Göçmez, Bandırmaspor'a olan sevgisi ve bağlılığıyla bilinir. 2019 yılında Bandırmaspor'un onursal başkanı seçildi. Bandırmaspor'da çeşitli projeler ve yatırımlar gerçekleştirdi. Göçmez, Bandırmaspor'un altyapısını güçlendirmek ve genç yetenekleri keşfetmek için çeşitli projeler yürüttü. Ayrıca Bandırmaspor'un yanı sıra, Bandırma'da sosyal sorumluluk projelerine de destek verdi. Göçmez, Bandırma'da birçok eğitim ve sağlık kurumuna destek sağladı ve Bandırma'da düzenlenen çeşitli etkinliklere katılarak, Bandırma'nın kültürel ve sosyal hayatına katkıda bulundu.

12 Ağustos 2020'de Bandırmaspor'un başkanı oldu. Üç yıl boyunca görevini sürdürdü ve bu süreçte takım, 1. Lig'e çıktı. 16 Şubat 2023'te görevini bıraktı ve yerine yönetim kurulundan Gürel Soylu seçildi. Bu süreçte Göçmez, Beşiktaş'ta seçim hazırlığında olan Hasan Arat'ın ekibine katıldı. 8 Mayıs 2023'te yeniden Bandırmaspor başkanı olarak seçildi. 5 Aralık 2023'te Arat'ın Beşiktaş başkanı seçilmesiyle birlikte, kendisi de Mete Vardar ile birlikte Beşiktaş'ın asbaşkanı oldu. İki kulübün yönetim kurulunda görev almasının hukuki bir engeli olmamasına rağmen, 20 Şubat 2024'te Bandırmaspor'daki görevini Gürel Soylu'ya devretti.