Noam Kaniel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Noam Kaniel
Doğum18 Ağustos 1962 (61 yaşında)
İsrail Tel Aviv, İsrail
TarzlarPop
MesleklerŞarkıcı, Söz yazarı
Etkin yıllar1971- Günümüze

Noam Kaniel (İbranice: נועם קניאל; d. 18 Ağustos 1962, Tel Aviv), İsrailli şarkıcı ve bestecidir. Birçok çizgi dizinin açılış şarkısını bestelemiştir. Bunlardan bazıları ise Lyoko Kodu, Goldorak, Güneşin Oğlu Esteban, Heathcliff ve X-Men gibi serilerdir.[1]

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

8 yaşında şarkı söylemeye başladı. Gelecekteki en sık işbirlikçisi yapımcı Haim Saban'ın düzenlediği çocuk şarkı yarışmasında ikinci oldu. Daha sonra İsrail'deyken Gali' ve Ima Sheli gibi önemli hit şarkılarını kaydetmeye başladı.

1973'teki Arap-İsrail Savaşında genç Noam; Fransa'nın en çok dinlenen şarkıcılarından Mike Brant'in yanında askerlerin önünde şarkı söyledi. Brant, Noam'ın Fransa'da güzel bir kariyer yapabileceğini düşünüp Haim Saban'ı şarkılarını kaydetmesi, üretmesi ve denetlemesi için ikna etti.

Noam ilk albüm Difficile de Choisir, üst listelere girdi. 1972'den 1978'e kadar peş peşe Viens Maman on Va Danser, Une Maman, Lollipop şarkılarını çıkardı. Daha sonra bunların üstüne iki albüm daha çıkardı.

1975'te Kaniel, Japonya'da 12 parçanın tamamını Japonca seslendiren bir albüm çıkardı. Bu, önce Tokyo'da, ardından Johannesburg, Güney Afrika'da bir konser turunun başlamasıyla sonuçlandı.

Üç yıl sonra, Noam çizgi film gösterisi için Fransa'nın ilk büyük tema şarkısı kaydetti. Bu yapım Goldorak adlı ilk anime serisiydi. Fransa'da bu performansıyla ün kazandı. Çizgi dizinin tema şarkısı 1.3 milyon kopyası satıldı. Bunun üzerine çizgi dizi dünyasında ona kapılar açıldı ve ardından birçok yapımın açılış ve kapanış şarkılarını seslendirmeye başladı.

Müziğini hazırladığı diziler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^en:Noam Kaniel maddesinden

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]