Nibbles

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tuffy/Nibbles
Yayım bilgileri
YayımcıMGM
İlk görünümThe Milky Waif
YaratanWilliam Hanna
Joseph Barbera
Hikâyedeki bilgileri
Gerçek adıNibbles
YardımcılarıJerry
Önemli takma adlarıTuffy
GüçleriZeki ve çok yaramaz olması

Tuffy (orijinali Nibbles) Tom ve Jerry çizgi film serisinin hayalî karakteridir. O gri renkte küçük, bebek bezli-yaramaz, yetim bir faredir ki onun ilk sahneye çıkışı 1946'da yapılan The Milky Waif adlı kısa filmde ortaya çıktı. Tuffy sonra 1946 yapımı akademi ödülü kazanan The Little Orphan adlı kısa filmde göze çarpmıştır.

Başlangıcı ve Değişimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tuffy gerek olarak ilk kez 1942'de Our Gang Comics adlı çizgi romanın 1.sayısına rağmen bebek bezli olarak ortaya çıkmıştır, tercihen ona bakması için genç Jerry'e verilmiştir. Dergi, gri farenin ismine Tuffy Fare olarak karar verilince başladı.

Küçük Nibbles'ın çiziminde ilk olarak 1946'da canladırılıp ortaya çıkarıldı. Ama Tuffy'nin adı dergilerde hep Tuffy olarak kaldı. Tuffy, Jerry'nin yanında kalır ama akrabalığı yoktur. Ama 1953'te onu çizen yazarlar kararlaştırdılar, Jerry'le akrabalığı olarak senaryoyu değiştirdiler. Life in Tom adlı kısa filmde kuzeni olmuştur. Fakat Life in Tom adlı kısa filme kadar genç Jerry'nin kardeşi varsayıldı.

1957'de yapılan Feedin' The Kiddie adlı filmin senaryosunda Tuffy'nin adı Nibbles olarak değiştirilmiştir.

Tom ve Jerry'nin çizgi romanları 1991'den beri  ABD'nde matbayla basılır. Şaşırtıcı olmadı, ilerleyen zamanda, çalışanlar kadrosunda birkaç işçi modern Tom ve Jerry çizgi romanı üretip hatırlattı ve sürekli tanıtıldı. Sonuç olarak, Tuffy'nin adı ara sıra Nibbles olarak yeni ürününde değiştirildi: özeliikle Tom ve Jerry'nin Tom and Jerry: The Magic Ring adlı filminde ve Tom and Jerry Tales adlı yeni televizyon serisinde. Sözü geçen kitaplarda Nibbles'ın karakerine ait sadece Hanna-Barbera Cartoons kurucusu Michael Mallory ve The Hanna-Barbera Treasury kurucusu Jerry Beck bulunur, onsuz sözedilen her isim var. Tuffy, Jerry’den sıkça konuşan karakterdir. Çizgi filmde son çıkışı Robin Hoodwinked adlı kısa filmdir.

Oynadığı Çizgi filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tom ve Jerry[değiştir | kaynağı değiştir]

The Tom and Jerry Comedy Show[değiştir | kaynağı değiştir]

Tom and Jerry Tales[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren aktörler[değiştir | kaynağı değiştir]