NBCUniversal

Vikipedi, özgür ansiklopedi
NBC Universal, Inc.
KuruluşComcast
KurucuComcast Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Genel merkeziNew York, NY
Universal City, California
Önemli kişilerJeff Shell (CEO)
ÜrünNBC, Universal Studios, NBC Universal Television Group, NBC News CNBC, MSNBC cable TV, MSNBC.com, iVillage, qubo, Telemundo Television Studios, Hallmark Channel, Hallmark Movie Channel
Gelirartış $34.4 milyar (2021)
SahibiComcast
Web sitesiwww.nbcuni.com
Bir dönem kullanılan logo

NBCUniversal Media, LLC, Comcast'in sahibi olduğu ve merkezi Midtown Manhattan, New York City, ABD'de bulunan 30 Rockefeller Plaza'da bulunan bir Amerikan çokuluslu kitle iletişim ve eğlence holding şirketidir.[1]

2011 yılda Comcast NBCUniversal'ı $6.5 milyar'a satın aldı

General Electric 'in NBC Televizyonu ile Fransız Vivendi Universal 'in eğlence biriminin birleşmesi ile oluşan NBC Universal, yıllık 15 milyar dolar kar gelir potansiyeli ile kısa zamanda dünyanın önde gelen haber ve eğlence kurumlarından birisi olmuştur. Şirket, eğlence yapımlarının geliştirilmesi, prodüksiyon ve pazarlanmasına ilaveten, dünya izleyicisine haber ve bilgi aktarmaktadır.

NBC Universal, USA ve Bravo 'nun bulunduğu 9 uydu kanalı, 29 televizyon kanalı, 5 önemli eğlence parkı ve Universal 'in sahip olduğu prodüksiyon şirketlerinden oluşmaktadır. NBC 'nin Başkanı Bob Wright, aynı zamanda NBC Universal firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

AOL Time Warner'ın ezeli rakibi olarak lanse edilen NBC Universal'in piyasa değerinin 43 milyar doları bulduğu, yıllık gelirlerinin 15 milyar dolar, net karının ise 3 milyar dolar olduğu bilinmektedir.

= Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ MarketWatch. "NBC Universal to sell Burbank, Calif, studio site: report". MarketWatch (İngilizce). 8 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2023. 

Dış bağlantılar =[değiştir | kaynağı değiştir]