NAMD

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nanoscale Molecular Dynamics
Geliştirici(ler)University of Illinois at Urbana–Champaign: Teorik ve Hesaplamalı Biyofizik Grubu (Theoretical and Computational Biophysics Group/TCB), Paralel Programlama Labaratuvarı (Parallel Programming Laboratory/PPL)
İlk yayınlanma1995 (29 yıl önce) (1995)
Güncel sürüm2.12 / 22 Aralık 2016 (7 yıl önce) (2016-12-22)
Geliştirme durumuAktif
Programlama diliC++
İşletim sistemiÇapraz platform: Windows, Linux, macOS, Unix
Platformx86, x86-64
Erişilebilirlikİngilizce
TürMoleküler dinamik similasyon
Resmî sitesiks.uiuc.edu/Research/namd
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Nanoscale Molecular Dynamics (NAMD, önceden Not Another Molecular Dynamics Program),[1] Charm ++ paralel programlama modeli kullanılarak yazılmış moleküler dinamik simülasyonu yazılımıdır . Paralel verimliliği ile ön plandadır ve genellikle büyük sistemleri (milyonlarca atom) simüle etmek için kullanılır.[2] University of Illinois at Urbana–Champaign'nde Teorik ve Hesaplamalı Biyofizik Grubu (TCB) ve Paralel Programlama Laboratuvarı (PPL) işbirliği ile geliştirilmiştir.

NAMD, ticari olmayan amaçlar için ücretsiz olarak mevcuttur.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Flexibility and Interoperability in a Parallel Molecular Dynamics Code". 17 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından (postscript) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2020. 
  2. ^ "NAMD A Parallel Object-Oriented Molecular Dynamics Program" (PDF). 9 Ekim 2006 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]