Mithat Bereket

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mithat Bereket, (d. 10 Ekim 1966, Ankara), Türk muhabir, gazeteci ve yazar.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

TED Ankara Koleji'nin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Amatör olarak üniversite yıllarında basketbol oynadı. Yüksek lisansını İngiltere'de, Lancaster Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler bölümünde tamamladı. Tezi “Kıbrıs” üzerineydi. Aynı üniversitede “Radikal İslam” üzerine doktora araştırması yaptı.

Mithat Bereket bir dönem Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ders verdi.[1] Aynı kurumun çatısı altında, öğrencilerin basın konusunda gördükleri teorik eğitimin yanında, pratik deneyimlerle iş hayatına hazırlamak amacıyla "Pusula Akademisi"nin kuruluşuna katkıda bulundu.

Mithat Bereket, ünlü bir savaş muhabiridir. Bosna, Halepçe, Kosova, Irak, Afganistan, Çeçenistan, Filistin bölgelerinde, sıcak savaş ortamında muhabirlik yaptı.

Yaklaşık 20 yıl muhabirlik yapan Bereket, 1995'ten bu yana kendi haber programı olan "Pusula"yı hazırladı ve sundu. Pusula haber programı 1995 yılında Kanal D’de, 1996 yılında Star TV’de yayımlandı. 1999 yılından NTV’de ekrana geldi. "Mithat Bereket’le pusula" programı, Türkiye’nin önde gelen birçok kanalında yayınlandıktan sonra 2008'de TRT 1’de ekrana geldi. Mithat Bereket ayrıca www.pusula.tv ve Businessweek Dergisi’nde haftalık köşe yazılarında bulundu.

Mithat Bereket, yürüme, denge ve konuşma bozukluklarına neden olan sürmenaj hastalığı nedeniyle mesleğini bırakmak durumunda kalmıştır. Mithat Bereket, 2019 yılında yaptığı paylaşımda, gazetecilik mesleğini neden bıraktığı açıklamıştı.[2]

Kendisinin söyleşi gerçekleştirdiği kişiler:

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]