Microsoft Office Live

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Microsoft Office Live internette bir dizi hizmet, tüketiciler ve küçük işletmeler için dokümanları online bir web sitesi veya herhangi bir paylaşım yapmak için tasarlanmıştır. 2009 itibarıyla iki hizmetten, Office Live Workspace ve Office Live Small Business'ten oluşur. Servis 30 Nisan 2012 tarihinde kapanmıştır.[1]

Office Live Workspace[değiştir | kaynağı değiştir]

"Office Live Workspace", belgeleri çevrimiçi olarak depolamak ve paylaşmak için ücretsiz bir hizmetti. Şirket, belgelerin bir flash sürücü olmadan uzak konumlardan yönetilebilmesi nedeniyle en yaygın olarak iş, okul ve ev projeleri için kullanıldığını iddia etti. Hizmet, web erişimi ve uyumlu bir tarayıcı gerektiriyordu; arayüzde 25'ten fazla dilde mevcuttu. Silverlight adlı bir tarayıcıya eklenti bağlı olan belirli işlevler, diğer çevrimiçi ofis paketi sağlayıcılarına kıyasla hizmetin taşınabilirliğini azalttı. Çalışma alanlarına doğrudan Office'ten erişilebilmesi için Word, Excel ve PowerPoint kullanıcılarının bir Office Live Update yüklemesi gerekiyordu.[2] Dosyalar bir çalışma alanından düzenlenemezdi, ancak "düzenle"ye tıklandığında bunlar Microsoft Office'te açılırdı.[3] Çalışma alanı çevrimdışı işbirliği sunmuyordu; bunun yerine belgeler "teslim alındı" ve "teslim edildi" diyordu ancak hizmet, gerçek zamanlı ekran paylaşımı için SharedView ile entegre oldu.

Özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Online depolama[değiştir | kaynağı değiştir]

Office Live bilgilerin 5 gigabayt (GB) birçok dosya biçimlerinde kadar kaydetmek için izin veren, İnternet'e bağlı olan herhangi bir bilgisayardan Office yüklü olmasa bile erişilebilir.
Bilgi paylaşımı[değiştir | kaynağı değiştir]
Office Live Workspace böylece bilgisayar kullanıcılarının tek bir belge veya bir çalışma alanı ve evrak yanı sıra bir grup olarak çevrimiçi işbirliği içeren paylaşım için tasarlanmıştır. Çalışma alanları olan şifre korumalı ve kullanıcılar görüş ve düzenlemeleri kontrol edebilir. Dosyaları veya çalışma alanlarına kadar 100 kişi ile paylaşılabilir.

Sistem gereksinimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Office Live Workspace İnternet'e bağlı bir Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X 10.2.x veya sonraki sürümleri yüklü bir bilgisayar gerektirir. Aşağıdaki tarayıcılarda çalışır:

Office Live Workspace şu anda Office 2010 tarafından desteklenmemektedir.

Yazılım uyumluluk[değiştir | kaynağı değiştir]

Office Live Workspace Word, Excel, PowerPoint ve Outlook gibi Microsoft Office programları ile çalışır, aynı zamanda kullanıcıların diğer dosya türleri belgeleri saklamayı sağlar. Eğer Office Live güncelleştirme yüklüyse, dosya ve belgeler açılabilir ve doğrudan Microsoft Office XP, 2003 veya 2007 kaydedilebilir. Kullanıcılar ayrıca senkronize olabilir kişi, görev ve Outlook 2003 ve 2007 ile etkinlik listeleri ve çalışma alanı listeleri oluşturup Excel'den içe aktarabilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Transition information for former Office Live Small Business customers" (İngilizce). community.office365.com. 20 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2015. 
  2. ^ Office Live Update[ölü/kırık bağlantı] Microsoft'tan
  3. ^ "archives/office_live_workspace_vs_google_docs_feature_by_feature.php "Office Live Workspace ve Google Docs: Özelliğe Göre Özellik Karşılaştırması"". 6 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2022.