Mickey's Orphans

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mickey's Orphans
Mickey's Orphans
YönetmenBurt Gillett
YapımcıWalt Disney
OyuncularWalt Disney
Marcellite Garner
StüdyoWalt Disney Productions
DağıtıcıColumbia Pictures
Çıkış tarih(ler)i5 Aralık 1931 (1931-12-05)[1]
Süre7 minutes
ÜlkeUnited States
DilEnglish

Mickey's Orphans, Walt Disney Productions tarafından üretilen ve Columbia Pictures tarafından yayınlanan 1931 yapımı bir Amerikan animasyon kısa filmidir. Noel zamanında geçen çizgi filmde Mickey Mouse, Minnie Mouse ve Pluto bir grup rahatsız edici ve yaramaz kedi yavrusunu alıyor. Burt Gillett'in yönettiği filmde Mickey rolünde Walt Disney ve Minnie rolünde Marcellite Garner seslendiriyor. O yılın on ikinci filmi olan 36. Mickey Mouse filmiydi.[2]

Film, ödülün açılış yılı olan 1932'de 5. Akademi Ödülleri'nde En İyi Kısa Animasyon Filmi Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Disney'in ilk renkli filmi olan başka bir Disney filmi olan Flowers and Trees'e yenildi[3]

Mickey's Orphans, Noel temalı en eski Disney çizgi filmi olan 1927 Şanslı Tavşan Oswald çizgi filmi Empty Socks'ın yeniden yapımıdır. İkincisi kayıp olarak kabul edildi, ancak yaklaşık bir dakika eksik olan neredeyse eksiksiz bir kopya Aralık 2014'te Norveç Ulusal Kütüphanesi'nde bulundu.[4]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kukuletalı bir figür, karlı bir gecede üstü kapalı bir sepetle kilisenin önünden geçer. Kiliseden yılın zamanını belirleyen Noel şarkısı " Sessiz Gece " duyulur. Figür daha sonra Mickey Mouse'un evine yaklaşır ve pencereden bakar: Minnie bir orgda "Sessiz Gece" çalmaktadır, Mickey bir Noel ağacını süsler ve Pluto ateşin yanında huzur içinde uyur. Figür daha sonra sepeti Mickey'nin kapısının önüne bırakır, zili çalar ve uzaklaşır.

Pluto sepeti içeri taşır ve sepetin yetim kalmış olduğu anlaşılan yavru kedilerle dolu olduğunu keşfeder. Mickey ve Minnie ilk başta kedi yavrularından büyülenirler, ancak kedi yavruları kısa sürede baş belası olurlar Yine de Mickey ve Minnie, yavru kedileri hoş karşılamaya kararlıdır. Mickey bir an odadan çıkar ve kısa süre sonra oyuncaklarla dolu bir çantayla Noel Baba gibi giyinmiş olarak geri döner. Yavru kediler, çoğu testere, çekiç ve oyuncak silahlar gibi çeşitli imha araçları olan içeriği kaldırır. Yavru kediler yaramazlık yaparak piyanoyu ve diğer mobilyaları yok eder. Sonunda Mickey ve Minnie Noel ağaçlarını ortaya çıkarırlar, ancak yavru kediler tüm süslemeleri ve yaprakları kaldırır.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Miki Fare: Walt Disney
  • Minnie Fare: Marcellite Garner
  • Plüton: Pinto Colvig
  • Yetim Kedi Yavruları: Marcellite Garner

Gösterime girmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1931 – Orijinal sinema gösterimi
  • 1997 – Ink & Paint Club, bölüm # 1.2 "Mickey's Landmarks" (TV)[5]

Ev medyası[değiştir | kaynağı değiştir]

Kısa film, 2 Aralık 2002'de Walt Disney Treasures: Mickey Mouse in Black and White'da yayınlandı[6]

  • 1983 – " Cartoon Classics: Volume 5: Disney's Best of 1931-1948 " (VHS)[7]
  • 2005 – "Vintage Mickey" (DVD)[8]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaufman, J.B.; Gerstein, David (2018). Walt Disney's Mickey Mouse: The Ultimate History. Köln: Taschen. ISBN 978-3-8365-5284-4. 
  2. ^ The Encyclopedia of Animated Cartoons. Checkmark Books. 1999. ss. 108-109. ISBN 0-8160-3831-7. Erişim tarihi: 6 Haziran 2020. 
  3. ^ Academy Awards Database[ölü/kırık bağlantı]
  4. ^ Denne 87 år gamle Disneyfilmen trodde man var tapt for alltid 6 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., nrk.no, December 11, 2014 (Norveççe)
  5. ^ IMDb'de Mickey's Orphans
  6. ^ "Mickey Mouse in Black and White DVD Review". DVD Dizzy. 17 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2021. 
  7. ^ Disney's Best of 1931-1948[ölü/kırık bağlantı] at The Encyclopedia of Disney Animated Shorts
  8. ^ Vintage Mickey at Amazon.com

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]