İçeriğe atla

MEBBİS

Vikipedi, özgür ansiklopedi
MEBBİS
SahipMillî Eğitim Bakanlığı
OluşturanMillî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri
URLmebbis.meb.gov.tr
Ticari?Hayır
Kullanılabilir dil(ler)Türkçe
Başlama tarihiOcak 2007 (17 yıl önce) (2007-01)
Geçerli durumAktif

MEBBİS (Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri), Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir web yazılımıdır. MEBBİS ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki müdürler ve memurlar, okullarda okul müdürleri ve yardımcıları ile öğretmenler, idari işlerini dijital ortamda yapabilir ve e-Okul'a giriş yapabilirler. MEBBİS, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

MEBBİS, bakanlık merkez teşkilatı, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve öğretmenler için tasarlanmıştır. MEBBİS, iki ayrı bölümden oluşur. Birincisi giriş ekranıdır. Burada giriş yapmaya yetkili kişiler, e-Devlet hesapları ile veya T.C. kimlik numarası ve MEBBİS şifrelerini girerek giriş yapabilirler. Giriş yaptıktan sonra kullanıcıların karşısına çıkanlar kurum düzeyine göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin okul müdürlükleri ve öğretmenler için MEBBİS'in ikinci bölümü, DYS (yerini EBYS'ye bırakmıştır), bakanlığa bağlı bütün kurumların web sitelerinin yönetildiği bir panel olan MEBPANEL, bulut depolama sistemi olan MEBBULUT, link kısaltma hizmeti, e-Okul giriş butonu ve TEFBİS yer almaktadır. MEBBİS'in ikinci bölümü, birinci bölüme nazaran idari işler içindir. Örneğin öğretmenler için MEBBİS ile personel kimlik kartı dilekçesi çıkarabilir, MEB tarafından yapılan diğer sınavlar için sınav gözetmenliği görevlendirmesi talep edilebilir, sınav gözetmenliği görevlendirmesi yapılmışsa sınavın yeri ve saati görülebilir ve bunlar gibi birçok idari iş gerçekleştirilebilmektedir.

Mebbis Giriş[değiştir | kaynağı değiştir]

MEBBİS'e giriş, bakanlık personelleri, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve öğretmenler tarafından yapılabilmektedir. Öğrenci velileri ve öğrenciler giriş yapamamaktadır. MEBBİS'e giriş, e-Devlet ile de yapılabilmekte olup, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde MEBBİS'ten sorumlu il millî eğitim müdür yardımcıları veya şube müdürlerinden MEBBİS şifresi alınarak da yapılabilmektedir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]