Lounge FM

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lounge FM 96
Kuruluş2 Haziran 2004 Çarşamba
SahibiPD (Production Department)Group
FormatıChill out
Trip-hop
Acid jazz
Nu jazz
Slogan"Sound from planet earth...Lounge 96 FM"
Genel merkezİstanbul
Yayın alanıİstanbul
Kardeş istasyonlarıKaradeniz FM
Radio FG
Radio Oxigen
Kent FM
Yön Radyo
İstanbul FM
WebsitesiLounge FM
Dinlenebilirlik
Frekanslar96.0 (İstanbul)
İnternet yayını

Lounge FM 96, İstanbul'dan 96.0 FM frekansından yayın yapan bir eski Radio Oxigen istasyonudur. Yayın hayatına 102.0 FM frekansında bulunan Enerji FM'in tarzını değiştirmesiyle Lounge 102 olarak başlayan Lounge FM, 2009 yılının Mayıs ayında Lounge 102 bünyesinden ayrılarak Radio Oxigen 96.0 FM frekansına geçiş yapmış ve Lounge o2 adını almıştır.

Birol Giray ve Can Tanca tarafından yaratılan Lounge FM / Lounge o2, 2010 yılında adını Lounge FM 96 olarak değiştirip yayın hayatına devam etme kararı almıştır.

Haftanın her günü, günün her saatinde, her yerde dinleyicisine eşlik edebilme ve yaşam ritmine uyum gösterme özelliğine sahip Lounge 96 FM'in yayın akışı içinde konuşma ve anonslar yer almamaktadır

Günümüzde popüler müzik türleri arasında dünyada en çok yükseli trendi içinde olan “Lounge” konseptinin şemsiyesi altındaki tüm alt kategoriler radyonun günlük yayın akışı içinde yer almaktadır.

Bu konuda dünyanın en büyük radyo istasyonlarında yayınlanmakta olan en seçkin show'lar ve Türkiye'nin en iyi DJ'lerinin hazırladığı programlar, Lounge FM'e dahil edilmiştir. Dinleyicinin zevkine sunulan müzik türleri arasında ağırlıklı olarak caz, funk, Soul, Ambient, Chill-out, Dub, Rock Hop, House ve diğer Latin türevleri, Space Age ile Exotica bulunmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]