Loblu pompa

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Loblu pompa, pozitif deplasmanlı pompa türüdür. Lobların birbirine dokunup döndürmek yerine neredeyse tam birbiriyle buluşacak şekilde tasarlanması dışında dişli pompa'ya benzer. Loblu pompanın en eski örneği, 1860'ta yüksek fırınlarda demiri eritmek için yanma havası üflemek için patenti alınan,[1] ancak artık daha yaygın olarak motor süper şarjörü olarak kullanılan Roots üfleyicisi'dir.

Loblu pompalar, hamur ve kağıt, kimyasal, gıda, içecek, ilaç ve biyoteknoloji dahil olmak üzere çeşitli sanayilerde kullanılır. Üstün sıhhi nitelikler, yüksek verimlilik, güvenilirlik, korozyon direnci ve iyi yerinde temizlik ve yerinde buhar özellikleri sundukları için bu sanayilerde kullanılırlar.

THW ‘in loblu pompası (5m³/dak veya 1886 varil/saat)

Döner pompalar katıları (örneğin, kiraz ve zeytin), bulamaçları, macunları ve çeşitli sıvıları pompalayabilir. Islandığında, kendinden emiş performansı sunarlar. Nazik bir pompalama eylemi, ürün bozulmasını en aza indirir. Ayrıca sürekli ve aralıklı tersine çevrilebilir akışlar yapar ve kısa süreler için kuru çalışabilirler. Akış, proses basıncındaki değişikliklerden de nispeten bağımsızdır, bu nedenle çıktı nispeten sabit ve süreklidir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Stahl Electromach: Roots Blower". 5 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2022.