Kullanıcı mesaj:Future Perfect at Sunrise

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Future Perfect at Sunrise![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Levent Abi ileti 15:32, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Anladım. Ancak oraya girmediğim için başka yerden almışımdır. 2005 ya da 2006'da aldım. Kalitesine rağmen eşsiz ve 'tarihî' foroğraf. Nasıl halledebiliriz? Takabeg ileti 15:55, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Bilmiyorum. en-wiki'nde ne yapacağımız bir şey, tr-wiki'nde ne yapacağıniz başka bir şey. "tarihi" statüsü ötüründen "Fair use" olduğunu savunup onu tr-wiki'nde tutsanız, benim problemim yok. :-) Future Perfect at Sunrise 16:11, 24 Mayıs 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. O yolu deneyeceğim. Başka çaremiz yoktur herhalde:) Kendine iyi bak. Görüşürüz. Takabeg ileti 16:13, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Yunan alfabesi[kaynağı değiştir]

Hello, (sorry for the English this time), can I ask you to take care about that Greek alphabet article? Yunan alfabesi and Şablon:Yunan alfabesi. Please see the discussion at Meta . [1] If there was any further need of proof what a disruptive user we're dealing with, just look at his recent postings (edit summary [2], [3], [4].) This guy is fixated on some pseudo-religious fanaticism that makes him want to push a bizarre fringe interpretation of an allegedly "complete" Greek alphabet as some kind of primordial God-given truth. Total nuts. About the facts of the matter: "Yot" is not and was never a Greek letter (it's purely a modern technical linguistic notation, borrowing the Latin letter j for purposes of notating phonetic values of prehistoric Greek words); "Sho" is not and never was used for writing Greek, has no numeric value, no place in the sequence of Greek letters and no letter name in Greek itself; "Stigma" is not a letter, certainly not an "archaic" one, but purely a ligature (and in post-medieval Greek a numeric symbol). Please don't be misled by Wikipedia articles on other projects; most of them were falsified by the same user. One should really never use other Wikipedia articles as references, but most certainly not on this occasion. Thank you, -- Future Perfect at Sunrise 16:18, 1 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Bu sefer de Türkçe yazıyorum:) Nasılsın? Bu konuda net düşüncem yok şimdilik. Yunanca viki başta olmak üzere diğer vikilerde de itiraz yoktur. Bence tarihî Yunan harfleri, diğer dilleri yazmak için kullanılmış harfler ve rakamsal harfler v.s olduğunu belirterek yazılabilir. Yine diğer arkadaşlarımıza da danışacağım. Bir de Japonca viki gibi renkleriyle sınıflandırılması faydalı olduğunu düşünüyorum. Görüşürüz. Takabeg ileti 16:40, 1 Temmuz 2008 (UTC)
Zahmetlerin için çok teşekkür ederim. Renkler çok iyi düşünce. Deneme sayfanda birkaç küçük değişlik yaptım (if I may...). :-) Of course there's no problem about having these symbols treated somewhere in the main article. The problem is just when some of them get presented as regular parts of the alphabet proper (as opposed to: part of the symbol repertoire of the Greek script). CBMIBM was going so far as to freely invent positions in the alphabet for some of them, even numerical values or ancient Greek names or spellings of their names that they never had. The subtle vandalism is all in these little details. Future Perfect at Sunrise 19:57, 1 Temmuz 2008 (UTC)
Rica ederim. Sence de Fenike alfabesi gerekli mi? Klavyeyle yazamıyorum da eklemedim:) Araştırdığım kadarıyla Jot yokmuş ve sadece dilbiliminde (ve Unicode'da) eski telaffuzu göstermek için yani kolaylık olsun diye kullanılıyormuş. Sho ise Baktriada kullanılmış. Yani Jot'u maddeye almamız uygunsuz ve Sho almamız uygun gibi bence. Görüşürüz. Takabeg ileti 20:21, 1 Temmuz 2008 (UTC)

Hi Takabeg, sorry I had to try out my bad Turkish once more to correct some nonsense introduced by our good old friend Wikinger [5]. Could you be so kind and give the language a check? I hope I didn't mess it up too much and you can at least work out what I was trying to say :-) Future Perfect at Sunrise 00:25, 9 Eylül 2010 (UTC)

Hi, My Turkish is not so good :) But I've tried to fix that article and ask other user. Thank you. Takabeg ileti 05:23, 9 Eylül 2010 (UTC)

Semiprotect please[kaynağı değiştir]

Can somebody please semiprotect this page already? It's getting annoying, and there's next to zero chance that any legitimate anonymous editor should ever have a need to contact me here. Future Perfect at Sunrise (mesaj) 08:50, 19 Ocak 2013 (UTC)