Kullanıcı mesaj:Ysfynsbrk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba, Vikipedi'ye hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Dünyanın bütün dillerinde bilgi yaymayı amaçlayan özgür ansiklopedi, sizin katkılarınızla gelişiyor.
Katkıda bulunurken temel ilkeleri göz ardı etmezseniz seviniriz.
Telif hakları, tarafsızlık ve katılım davranışları bu ansiklopedinin en önemli başlıklarıdır.
Biçim konusunda bu rehberden yararlanabilir, her türlü konuda vikipedistlerden yardım isteyebilirsiniz.
Lütfen değişiklik yapmaktan çekinmeyin.
Mavi bağlantıları tıklayarak Vikipedi'yi tanımayı ve katkıda bulunmayı sürdürmeniz dileğiyle.
Kolay gelsin.
Pınar (mesaj) 08:16, 23 Ocak 2013 (UTC)

Resim Ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bir kisiye ait wiki sayfasina o kisinin resmini eklemek istedim bunu iki kere denedim, ikisinde de onay gormedi. Bunun sebebi nedir? Acaba bilemedigimiz bir kural uygulama mi var? Tesekkur ediyorum..Bu imzasız yazı Ysfynsbrk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Resmi sizin çekmeniz, çeken kişiden OTRS izni almanız ya da çeken kişinin o resim üzerindeki haklarından vazgeçmiş olması durumlarında yükleyebiliyoruz ancak. İnternetten bulunan her resim yüklenemiyor yani :) Hangi resim olduğunu bilsem ona göre daha net bir açıklama yaparım. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:10, 23 Ocak 2013 (UTC)

Izin vermeme sebebi olarak yeterince aydinlatici tesekkur ederiz. Burada akla gelen iki soru, 1- ) eger bizim cektigimiz bir resim veya telifi olmayan bir resimse buna nasil ikna olacaksiniz. 2-) Konulan resmin kaynagi belirtilirse o zaman konulmasina izin var mi? Tesekkurler.Bu imzasız yazı 208.111.207.16 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Resmi aldığınız web sitesi veya taradığınız yayın (resmi telif haklarına sahip olan kaynaklar yani), buradaki içerikler serbest şekilde kopyalanabilir gibi bir ibareye sahip olmalı. Mesela bu resmi alındığı site, buna izin vermiş. Kendiniziç çektiğini ispatlamak içinse resim daha önce başka yerlerde kullanılmış mı (kullanılmışsa şüphe yaratır), çözünürlüğü nedir (düşükse kendi çekmemiş olabilir denir) ve EXIF bilgisi var mıdır (kendi çektiğim bu resmin en altında, "Metadata" başlığına bkz.) diye bakılır. Bunlar varsa zaten sıkıntı olmadan yüklenir. İkinci soruya cevabı ise ilk cümlede verdim sanıyorum ki.--RapsarEfendim? 08:42, 24 Ocak 2013 (UTC)