Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 13

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sil şablonu[kaynağı değiştir]

Lütfen düzgün sürümü mevcut olan maddelere sil şablonu eklemeyiniz. Bu maddelerde vandalizmi geri almak yeterli olacaktır. --yabancım 10:20, 12 Kasım 2009 (UTC)

Ha evet farketmemişim. Aşırı ve yoğun vandalist saldırıları olduğundan bu maddeye yanlışlıkla eklemişim. Sadece hakaret yazılarak bırakılan geçmişi olmayan madde sandığımdan silinmesi için sil şablonunu eklemiştim. Hatırlattığınız için teşekkürler. Bu arada sayfanın geçmişine baktığınızda yoğun bir değişiklik yok mu sizce? Üstelik birçok vandalist değişiklik yapılmış. Sanırım +yarı koruma'ya alınması gerekiyor öyle değil mi? -Teşekkürler. Nebe?viye mesaj 11:08, 12 Kasım 2009 (UTC)

Sunucuların terbiyesizliği[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı,

Vikipedi sunucularının garip özellikleri çıkıyor bazen karşımıza. Bu da onlardan biri. Olay temelinde şundan ibaret:

Şablon:Expand-section Avatar'ın sayfasında ekli. Anonimin biri gelmiş şu ünlü resim üçlüsünü yapıştırmış şablona rastgele düğmelere basarken. Deneme amaçlı o şekilde oluşturmuş şablonu.

Sonrasında Metal doğal olarak şablonu silmiş. Lakin o resimler anonim şablonu oluşturduğu zaman Avatar'ın sayfasına eklenmiş ve şablon silinince de listeleme devam etmiş.

Arada olabiliyor bu, çözüm şablonu "Test" gibi bir içerikle, yani yeni bir listeleme yaratmayacak şekilde yeniden oluşturmak ve tekrar silmek (ya da şablonu maddeden çıkarmak tabii).

Ben yapmıyorum işlemi, sana bırakıyorum, gözüm üzerinde, yapamazsan basıcam sıfırı! :)

Sevgiler

Vito Genovese 10:24, 15 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı,

Şimdi monobook'unun içeriğini kendime kopyaladım, çalışıyor, hatta sol menümde şu an senin Monobook'una giden bağlantı bile "Ben buradayım" diyor.

Hedda'da problem yaşandığı için küçük araçlarla çakışma olup olmadığını anlamamız lazım. Tercihlerim -> Küçük araçlar altında hangi seçenekleri işaretlediğini söyleyebilir misin?

Vito Genovese 12:22, 16 Kasım 2009 (UTC)


Tamam, sorunu buldum.

Pratik menüyü hem küçük araçlardan hem de monobook'tan kullanmak tüm Javascript olaylarını devre dışı bırakıyor. Buna common.js de dahil.

Küçük araçlardan kaldırırsan sorun çözülecek.

Sevgiler

Vito Genovese 12:33, 16 Kasım 2009 (UTC)


İyi bari, sevindim. Monobook eski sürüm kalmış, unuttuysan diye söylemiş olayım dedim, bu halini seviyorsan bu hali kalsın tabii.

Sevgiler

Vito Genovese 12:39, 16 Kasım 2009 (UTC)


Geç kalmışım :)

Vito Genovese 12:40, 16 Kasım 2009 (UTC)

  • Selam Yabancı, nassın? senden —her zaman olduğu gibi— Marge Simpson maddesini kontrol etmeni isteyeceğim, henüz ekledim hatalar olabilir, bire bir çevirmediğim yerler oldu ve (?) koyduğum çeviremediğim kısımlar. İlgilenebilir misin? Vaktin varsa tabi. Simpsonlar'a da aynı şekilde denetimden geçirebilir misin? Hatalarımın olduğunun farkındayım o nedenle senden rica ediyorum. --Hedda Gabler 14:50, 16 Kasım 2009 (UTC)

hey dostum! sen hangi akla hizmet benim eklediğim dosyalara kaynağı belirsiz diye nitelendirirsin.birazcık mantıklı ol!

dikkat ettiysen, kaynak belirttiğim dosylara bile kaynaksız demişsin!daha sana nasıl kaynak gösterebilirim.örneğin, medobiotin.jpg dosyasının kaynağı, matilek.com yazdığım halde kaynaksız olarak nitelendiriliyor!hayret bişeysiniz kardeşim! Bu imzasız yazı Theayyas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Yaşayan kişilerin telif hakkı saklı resimleri adil kullanıma uymaz. Lütfen bu tür dosyaları maddelere eklemeyiniz. --yabancım 12:24, 17 Kasım 2009 (UTC)

Marge Simpson[kaynağı değiştir]

İyiyim, sen nasılsın? Bu ara vaktim kısıtlı, acele değilse ağır ağır bakarım. Çeviremediğin yerleri de İng. bırakırsan, gördüğümde çevirmeye çalışırım. Eline sağlık. --yabancım 15:34, 16 Kasım 2009 (UTC)

  • Ben de iyim sağ ol. Vaktin kısıtlıysa kontrolü boşver, ben biraz üzerinden geçer düzenlerim yavaş yavaş. Sağ ol. --Hedda Gabler 13:28, 17 Kasım 2009 (UTC)
  • Ayrıca Dosya:Marge Simpson.png resmi maddesinde eski sürümde görünüyor bende, önbelleği defalarca boşaltmama rağmen, sende de öyle mi? --Hedda Gabler 13:31, 17 Kasım 2009 (UTC)

Yaz saati uygulaması[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, aylar öncesinden söylediğiniz yaz saati uygulaması çevirisine başladım. Ancak bazı bölümleri beni zorlayacak gibi. Acaba bu söylediğim maddeyi, su kirliliği maddesini ve İsveç maddesini çevirmede bana yardımcı olabilir misiniz zaman buldukça? Özellikle su kirliliği ve İsveç maddelerini bir an önce bitirmeliyiz gibi geliyor bana. Aylardır bitmediler çünkü. Şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 14:03, 17 Kasım 2009 (UTC)
  • Çok teşekkürler. Aslında "yaz saati uygulaması"ndan ziyade diğer iki maddede yardımcı olursanız daha iyi olurdu gibi. Siz bilirsiniz yine de. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:34, 17 Kasım 2009 (UTC)

Onur Öymen'in Meclis'te yaptığı konuşmada örnek verdiği Dersim İsyanını, AKP ve Atatürk düşmanları konuyu çarpıtarak istismar ediyor.[kaynağı değiştir]

Gündelik polemikler bir ansiklopedi sayfasında bulunmaması gereken şeylerdir. Onur Öymen'in 10 Kasım 2009'da Meclis'te yaptığı konuşmada örnek verdiği Dersim İsyanının çarpıtılarak kendisine karşı kullanılması durumu ansiklopedik bilgi değildir, taraflıdır ve kötü niyetlidir. AKP ve Atatürk düşmanları konuyu istismar ediyor.

Ayrıca Onur Öymen sayfasında bir kullanıcı tarafından "koruma şablonu" konulmuş ama hala değişiklik yapılabiliniyor. Buna bir göz atarmasınız, çünkü "değişiklikler" vandalizm boyutuna ulaştı. Ayrıca "Alevi katliamları" terimi ne kadar doğru, çünkü Türk devleti tarafından kasten planlı bir "soykırım" yapılmış iması veriliyor.

SM koordinasyonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, beni önerdiğiniz için teşekkürler. Kabul ettim ama tek başıma bu sorumluluğu almamın iyi olmayacağını düşünüyorum. Bu işi beraber yürütelim mi? --İnfoCan 18:40, 17 Kasım 2009 (UTC)

Lisa Simpson[kaynağı değiştir]

  • Selam Yabancı, SİS için yoğun olsan da çok fazla adayımız olmadığını da göz önüne alarak sen ve İnfoCan beraber idare edebilirsiniz. Neyse, asıl mevzuya geleyim Lisa Simpson maddesini çevirdim fakat Yayın başarıları kısmında son paragraf İngilizce kaldı, bakabilir misin oraya? Kolay gelsin. (Hami$: İstediğin zaman çeviriyi yapabilirsin) --Hedda Gabler 14:59, 18 Kasım 2009 (UTC)

Bir kullanıcı 78.176.0.170 sürekli vanadalizm boytunda da değişikler yaptığı için Vikipedi deki "Denetimci" kullanıcılara uyarmak istemiştim ve tedbir almalarını rica etmiştim.[kaynağı değiştir]

Bir kullanıcı 78.176.0.170 sürekli vanadalizm boytunda da değişikler yaptığı için Vikipedi deki "Denetimci" kullanıcılara uyarmak istemiştim ve tedbir almalarını rica etmiştim. Maksadım bu kullanıcıları rahatsız etmek değildi.

Siz de o kullanıcıyı kontrol edebilirmisiniz lütfen. I.P. numarası da sabit.

Sağ olun Bu imzasız yazı 88.224.43.222 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Son Gerçek filmi için verilen üçüncü kaynak çok saçma. Verilen gazete küpüründe filmin adı olarak Atları da Vururlar Yazıyor ama pilot kalemle Son Gerçek diye yazılmış. Bence ismi değiştirilmeli.--Douglas 22:04, 24 Kasım 2009 (UTC)

Niye değiştirdin lan maddeyi?--HİÇ KÜFÜR ETMEM 22:11, 24 Kasım 2009 (UTC)

çoraplı çorapsız[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı, yoğunum ben de epeyce, ama ilgilenmeye çalışırım. Kukla ve cirit ilişkisini göreceğiz bakalım :) sevgiler, --M.M.ileti 22:20, 24 Kasım 2009 (UTC)

seçkin maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ay sonunda bu ayın seçkin madde oylamalarını kapatacağım. Yalnız bunlardan biri olan Ankara maddesinin iyileştirilmesinde kendim yoğun olarak çalışmış olduğum için onun hakkında bir şey yapmam uygunsuz olur. O maddenin sorumluluğunu size veriyorum. Aslında madde üzerinde hâlâ aktif olarak çalışılmakta, bu yüzden ek süre vermeyi düşünebilirsiniz. Öte yandan çok uzun süredir adaylıkta beklemekte, bu kadar da uzatma olmaz da diyebilirisiniz. Takdir tamamen sizin. --İnfoCan 21:02, 25 Kasım 2009 (UTC)

  • Heath Ledger'ın tarihini değiştirebiliriz, sorun değil. Köy Çeşmesi'nde de çeşitli görüşler dile getirilmişti ama bence yeterince bir kesinlik kazanmadı. Tekrar düşününce, KM'leri ana sayfaya çıkarmaya başlamak yerine eski SM'leri yeniden çıkarmak daha iyi bir çözüm olacağını düşündüm. Böylece seviye korunmuş olur, tekrar çıkmaları ise büyük bir sorun olmasa gerek. Seçkin listeler konusunda ise çekimserim, çünkü temelde sıkıcılar. Aslında burda da [1] belirmeliler (sayfa her yüklenişinde içeriği rastgele değişiyor). Bilmem siz ne dersiniz? Bu arada, bilginize, Vikipedi:Seçkin madde kayıtları sayfasını hazırladım (eksiklerini yarın tamamlayacağım). --İnfoCan 22:04, 25 Kasım 2009 (UTC)
Buradan muhabbete dalıp SL'ler ana sayfada pek iyi durmaz, onun yerine günün maddelerini de dehlesek, KM'leri de dehlesek, tek seçkin madde ve haber kutusu koysak desem, Viki'ye güncellik kazandıralım desem, bunları biliyor muydunuz kutusu da süper bir alternatif olarak kulübede şans bekliyor desem, şu tartışmayı yeniden açsak desem? Evet evet, desem?--Vito Genovese 22:13, 25 Kasım 2009 (UTC)
Baskılara karşı yılmayacağım, yıkılmayacağım, Mahsun gibi italik duracağım Yabancı! :)
İsteğini sponsorum "13. Striker Reçelcilik İmalat ve İhracat Ltd. Şti" ile görüştüm, böyle bir hareketin iş ortaklığımızın sonu olacağını açık bir şekilde ifade ettiler. Çoluğumun çocuğumun rızkı söz konusu !bühi
Ben önümüzdeki günlerde kullanıcı sayfama hayatın anlamını verecek bir sürü şey koyduğumda "Ah ben Vito'ya vaktinde neler dedim?", "Böyle duraydım böyle, kollarımı açaydım iki yana, dutaydım onu, yapma diyeydim, yapma Vito, tutaydım Vito'mu, yapma diyeydim, yapmaz idi o zaman, kullanıcı sayfasından mahrum bırakmaz idi, ağzım dilim lal olaydı, yap diyen dilim kopaydı, benim yüzümdeeeeğğğğğnnnn!!!" diyeceksin, sırf deme diye, sırf bu üzüntüyü, sırf bu elemi, sırf bu kederi yaşama diye isteğini kırmıyor ve imzamı değiştirmiyorum, üzülme yahu tamam değiştirmiyorum, sil gözünün yaşını?
(Toplanan kalabalığa döner) Yatın kalkın siz bu çocuğa dua edin! (Epik sahnenin etkisi geçmeden vın!)
Vito Genovese 06:00, 28 Kasım 2009 (UTC)

Merhabalar Yabancı. Nasılsınız? Şu maddenin geçmişi karışmış da karışmış, bir el atabilir de normal adına geri döndürebilir misiniz? İyi vikiler--Merube 89msj 22:20, 25 Kasım 2009 (UTC)

--Merhaba Yabancı/ Arşiv 13! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip,

buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler.
P.N:İşbirliği projesi için oy kullanmayı unutmayınız!

Merhaba. Bir süredir monobookum çalışmıyor. Tekrar kaydedip kurabiyeleri sildim ama bir değişiklik olmadı. Anlamayan birine monobook hazırlamak, anneannenize bilgisayar almaya benziyor, ömür boyu sırtınızda kalıyor malesef :) Bir kez daha yardım edebilirseniz minnettar kalırım. Sevgiler, iyi çalışmalar. --Abuk SABUK♫ ♫ 21:41, 4 Aralık 2009 (UTC)

Ben teşekkür ederim Yabancı. Abuk SABUK'un yukarıdaki işi de tamamdır.
Sevgiler
Vito Genovese 15:54, 15 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhaba Yabancı, acaba bana patrol özelliğini verebilir misin? Pek son devriyelik yapmasam da yaptığım zamanlar hiç olmazsa diğer kullanıcılar yorulmasın tekrar. --Hedda Gabler 12:21, 16 Aralık 2009 (UTC)

Ankara ili maddesinin SM başvurusunu kapatacak tarafsız Seçkin İçerik sorumlusu aranıyor, lütfen müracaata başvurunuz. :-) --İnfoCan 17:25, 17 Aralık 2009 (UTC)

Madde geçmişi[kaynağı değiştir]

Merhaba. İyiyim, teşekkürler. Umarım siz de iyisinizdir. Mesajınızı gördüğümde madde silinmişti zaten. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 09:07, 15 Aralık 2009 (UTC)

Selamlar, sağolun iyiyim ben de. Evet, sizin uzun süre aktif olmadığınızı görünce Vito'dan rica etmiştim, bunu size de haber verdim diye hatırlıyordum oysa ki.. (varsanısal bir hal mevzu bahis olmuş ). Kusuruma bakmayın lütfen. Özürlerimle, sevgiler saygılar--Merube 89msj 22:27, 17 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba. Şu an sorunsuz çalışıyor. Çok teşekkür ederim. Şimdiden mutlu yıllar.--Abuk SABUK♫ ♫ 16:28, 18 Aralık 2009 (UTC)

IRC'ye girebilme imkanın var mı Yabancı? "Biz burada yabancıları sevmeyiz" diye espri yapacak adam gerekiyor, en uygun seni kestirdim gözüme :)

Vito Genovese 21:51, 20 Aralık 2009 (UTC)


Çöpten adamlarıma halk danslarının nadide örneklerini göstere göstere bir hal oldum yau? Al bak:

(o_|) <- (|\o

ASCII ile IRC de yazayım mı?

Vito Genovese 18:02, 22 Aralık 2009 (UTC)


Ay isimlerini ben bir çözüm bulana dek İngilizce olarak girmemiz gerekiyor, dili Türkçe olan bu viki dahilinde de hiçbir betiğin bunu İngilizce olarak eklemesini sağlayamıyorum, yani şart koşuyor, imkan vermiyor, Türk futbolunun önünü tıkıyor namıssız!

Bu nedenle koruma işleminden sonra Türkçe kelimeleri İngilizcesi ile değiştirmemiz gerekecek bir süre.

Sevgiler

Vito Genovese 21:33, 22 Aralık 2009 (UTC)

Ankara(il) SMA[kaynağı değiştir]

Oylama ne zaman kapatılacak bilgilendirirseniz sevinirim.Drlpileti 16:46,24 Aralık 2009 (UTC)

Teşekkürler, sevgiler saygılar--Merube 89msj 13:49, 27 Aralık 2009 (UTC)

Teşekkürler Murat, ben kesin unuturdum. --yabancım 14:38, 28 Aralık 2009 (UTC)

  • Rica ederim. Unutacağını hiç sanmıyorum ama neyse :) --.dsm. 14:39, 28 Aralık 2009 (UTC)

İş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı nasılsın? İznini almadan işbirliği sayfasında hazırladığın listeden ksenonu çıkardım, umarım sorun olmaz. Onun kırmızılar dışında da işi var, ben de üzerinde çalışma fırsatı bulamadım bir türlü. Bu projede sadece kırmızıları kalmış maddelere odaklanalım. Aslında Ocak'ta bu projeye başlasak süper olacak. Bu bahaneyle bir de hal hatır sormuş oldum, hiç ırc'ye uğradığın yok, böyle görüşebiliyoruz . Kolay gelsin.--Gökhan 18:14, 28 Aralık 2009 (UTC)

Hidroelektrik santrali[kaynağı değiştir]

  • Galiz küfür nasıl kaçmış gözümüzden... Yakaladığın için teşekkürler. --.dsm. 18:03, 29 Aralık 2009 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Sevgili Yabancı burada “yanlış anlama söz konusu olmasın diye sorma ihtiyacı hissettiğinizi” takdir ediyorum. Belki böylesi (yani yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilecek şekilde yazmış olabileceğim o cümleyi yazmamdaki nedeni açıklamam) daha iyi oldu. Gösterdiğiniz hassasiyet için ben size teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımla...--Sigitolo 20:15, 29 Aralık 2009 (UTC)

Yeni yılınız kutlu olsun. Vikipedi için verimli bir yıl olması dileğiyle. İyi seneler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 12:35, 26 Nisan, 2024 (UTC)