Kullanıcı mesaj:WhiteDark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.





VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

right|170px Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

left|170px| İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Merhabalar Sesbilim ile Fonetikler sayfası daha önce çift madde olarak işaretlenmiş sanırım siz kaldırmışsınız.Ancak hala aktarılması gereken bilgiler olması gerektiğini düşünüyorum.bu sebeple çift madde şablonunu tekrar koydum.İlgileneceğinizi umuyorum.Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 00:12, 15 Haziran 2007 (UTC)

Neye teşşekür ettiğinizi tam anlayamadım :) --Aycan 11:30, 6 Ağustos 2007 (UTC)

İyi günler[kaynağı değiştir]

Milletvekilleri sayfalarındaki isim hatasını düzelttiğiniz için teşekkür ederim fakat bir noktayı size hatırlatmak isterim. Dil kurallarımıza göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kısaltılmış hali TBMM olarak yazılır.

Saygılar, Sallapattias 6 Ağustos 2007 13:32 (UTC)

isimlendirme[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin, sanırım siz yöneticisiniz. Kategori ve madde adlandırmalarında (Seçimlerle ilgili) bir sorun var gibi. Görüşünüzü alabilir miyim? Teşekkürler, iyi çalışmalar.--beyazkaranlık 20:33, 10 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba, ilgili sayfanın linkini verebilir misiniz? --Metal Militia ileti 20:35, 10 Ağustos 2007 (UTC)
Kategori:TBMM 18. dönem milletvekilleri veya Kategori:TBMM 18. dönem Kars milletvekilleri gibi. Ayrıca yine TDK Yazım Kılavuzuna göre
15. Millî ve dinî bayramlarla bayram niteliği kazanmış günlerin adları büyük harfle başlar: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Nevruz Bayramı, Anneler Günü, Öğretmenler Günü, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü, 14 Mart Tıp Bayramı, Hıdırellez.
Kurultay, bilgi şöleni, açık oturum vb. toplantıların adlarında her kelime büyük harfle başlar: V. Uluslararası Türk Dili Kurultayı, Manas Bilgi Şöleni.

--beyazkaranlık 20:41, 10 Ağustos 2007 (UTC)

NOT: Lütfen bakınız-->Kategori tartışma:TBMM 18. dönem milletvekilleri

Bahsettiğiniz sayfada bir "sorun" göremedim tam olarak. Kişiler genelde kendi tercihlerini kullanmakta özgürler aslında, fakat kategorilendirme gibi, bir tercih yapılması gereken durumlarda TDK baz alınıyor çoğunlukla. Gene de, konu ile ilgilenen diğer kullanıcılarla uzlaşmak en iyi çözüm oluyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:55, 10 Ağustos 2007 (UTC)

Haklısınız, bence de öyle olmalı. Ancak dikkate almadığınız bir şey var; 88 bin maddeyi kim, nasıl, ne zaman değiştirecek? Benim sadece 160 küur maddenin kategorilerini değiştirmem toplam 3 saat sürdü. Bu durumda iki seçenek var: 1-hiç hoşuma gitmese de "böyle gelmiş böyle gider deyip, devam etmek, 2- Köy çeşmesi/ilginize bölümünde konuyu tartışmaya açmak. İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 21:09, 10 Ağustos 2007 (UTC)

Dağarcığınızı paylaşmak isteseniz mutlu olurum. İyi geceler, sevgiler. Levent Abi ileti 21:32, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı sayfanız[kaynağı değiştir]

.. benimkine benziyor. Ama işin ilginci; baştaki yazı. Ben de öyleydim. Uzun süre kayıt olmadan düzeltmeler yaptım. Ama önemli olan, güzel şeyler yapmak, katkıda bulunmak değil mi? Levent Abi ileti 21:34, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Bunda hiç bir sakınca yok, çünkü herkes aynı şeyi yapıyor. TEk fark; burada kopya ile öğreniyor, gelişip-geliştiriyoruz. Okuldaki kopya gibi değil Ama diğer konuyu atlamışsınız: dağarcıkları paylaşmak. Öğrenmenin, bilginin sonu yok. Bakalım ben sizden neler öğreneceğim? Levent Abi ileti 21:55, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Öğrenmeye, dağarcığımı geliştirmeye başalmışım bile, özür dilerim farkına varmadım yazdığınız güzel sözlerin. Teşekkürler. Levent Abi ileti 21:57, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Whitedark merhaba,

Tek Parti Rejimi sayfasına biraz daha çalışacağım. Çakışma olmasın diye yarına kadar bana izin ver. Sonra Türkiyede TPR bölümü eklemen faydalı olur. Kolay gelsin.--Zenci fil 21:34, 16 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 05:16, 21 Eylül 2007 (UTC)

Son istek dedim çünkü herkesten kolay kolay bu tür bir istekte bulunmuyorum. Ayrıca dileğim odur ki, son isteğim olsun, insanlar böyle maddelere "istenmeden" katkı yapsın.. Ne zaman gelirseniz o zaman katkıda bulunun. Madde her zaman burada. İnsanlar bu konuda bilinçlenmeli. İlginize teşekkürler. Aşağıdaki iletiyi size de ekliyorum:

Çocuk hakları gibi önemli ve ciddi bir maddeye katkıda bulunduğunuz ya da olumlu yanıt verdiğiniz için için teşekkür eder; aşağıdaki şiiri armağan olarak kabul etmenizi rica ederim (çünkü "adam olduğunuzu" düşünüyorum). Sevgiler. Çoğaltılmış mesajdır Levent Abi ileti 17:44, 25 Eylül 2007 (UTC)



ADAM OLMAK
Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
Döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile,
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu.
Yüreğine, sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek.
Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
dost da düşman da incitemezse seni,
ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir,
üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Rudyard Kipling (1865-1936)


1995 Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Genel Seçimleri - Edirne tarzı maddeler[kaynağı değiştir]

merhabalar, 1995 Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Genel Seçimleri - Edirne türü maddeleri zaten açılmış olan (Şablon:TC Genel seçimleri) seçim maddelerinin içinde bilgi olarak aktarırsanız daha pratik ve doğru iş yapmış olursunuz. Geçmişte bu tip bir uygulama topluluk tarafından onay almıştır. Emeklerinizin heba olmaması için bilginize sunrarım--Atacameñoileti 16:53, 30 Eylül 2007 (UTC) 300px|thumb|180px|left|Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 17:42, 11 Ekim 2007 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

250px VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~AtakanCanileti 13:30, 11 Haziran 2012 (UTC)

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Bluetime93. Oluşturduğun Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "G8: Temizlik amacıyla" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --bluetime93 💬 09.46, 11 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]