Kullanıcı mesaj:Vorhon

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Vorhon![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

kibelemesaj 08:17, 1 Ekim 2007 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı olmayan (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!
Merube 89msj 21:00, 24 Mart 2010 (UTC)


Kese kurdu maddesi telif ihlali gerekçesiyle silinmiş. Bu madde bir yerden copy paste değildir belirli kaynaklardan derlenerek tarafımdan yazılmıştır. ingilizce vikipedi'den otomatik olarak madde çevirmek yerine özgün madde oluşturduğum için kusura bakmayın. Eğer varsa bir ihlal kaynağını verin aksi takdirde silmeyin. (Vorhon 21:12, 24 Mart 2010 (UTC))

Eklediğiniz içerik basit bir google taraması sonucunda [1], [2] sitelerinde birebir yer almaktaydı. Derleme denebilecek durumda değildi ne yazık ki madde. Lütfen yukarıdaki şablondaki linkleri okuyunuz. Sorularınız olursa elimden geldiğince seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Saygılarımla --Merube 89msj 21:35, 24 Mart 2010 (UTC)
Verilen kaynaklardan aynen alınıp konulmadı. Ana fikir aynı olabilir ama cümleler farklıdır. Eğer girildiğinin 20. saniyesinde silinmesiyde atıflar ve resimler ile gelişecek ve değişecek bir maddenen çekirdeğiydi sadece. Size tavsiyem (2.5 seneden fazladır vikisözlük üyesiyim, bir kaç binden fazla madde yeni madde girişi yaptım sözlüğe ondan sanırım söyleyebilirim) aceleci olmayın. Şablonlar bunun için var atıverin bir telif ihlali şablonu bir kaç gün kalsın, sonra hala madde değişmediyse ancak ondan sonra silin. Binlerce saatini vikilere vermiş biri olarak yaptığınız işin kıymetini biliyorum ondan sakın yanlış anlamayın. Kolay gelsin.Bu imzasız yazı Vorhon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Tekrar merhabalar. Maddede birebir aynı paragraflar vardı, cümleler farklı değildi yani. Böyle içerikleri vikipedi sayfaları olarak muhafaza etmek doğru olmaz. O nedenle hızlı sil prosedürü çerçevesinde silindiler. Ayrıca çalışmalarınızın halen devam ettiği maddelere {{çalışma}} şablonu eklerseniz, çalışmanın devam ettiği diğer vikipedistlerce de anlaşılabilecektir. Aksi takdirde çalışmanızın bittiği kabul edilir. Telif şablonu ise olası şüphe durumlarında eklediğimiz bir şablon, burada ise bariz telif ihlali vardı. Kaynaklarını ekleseniz dahi cümleleri birebir kopyala-yapıştır yapmanız kabul edilemez. Ki ilgili maddede paragraflar böyleydi. Vikisözlükteki katkılarınız için çok teşekkürlerimi sunarım, vikipediyi geliştirme çalışmalarınızı da takdir ve teşekkürle karşılıyorum. Ancak vikipedide telif konularını Vikipedi:Telif hakları, Vikipedi:Telif hakları/SSS sayfalarını okumanızı ria ederim, bu konular vikisözlükte çok farkedilemeyecek konular olduğundan bilhassa belirtmek istedim. Ayrıca Vikipedi:Biçem el kitabına kısaca bir göz atabilirseniz sevinirim. Vikipedide hiçbir kayıt gerçekten silinmez bildiğiniz gibi. Madde bu kadar bariz telif hakkı ihlali barındırmasaydı geri getirim üzerinde çalışın derdim ama ne yazık ki sayfayı geri getirmemek daha uygun olur. Velhasıl isterseniz size örneğini e-mail yoluyla gönderebilirim. Saygılarımla, vikipedideki katkılarınızın daim olması dileğiyle, iyi vikiler--Merube 89msj 14:26, 25 Mart 2010 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz ![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~ AtakanCanileti 07:10, 17 Haziran 2012 (UTC)

Selam,

Türkiye'deki yangın maddelerini geliştirmeyi amaçlayan Vikiproje Türkiye Yangınları'na davetlisiniz. Daveti kabul ederseniz kullanıcı adınızı Katılımcılar listesine eklemeyi ve kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Türkiye yangınları}} şablonunu eklemeyi unutmayın.

Daha fazla soru veya destek için Vikiproje Türkiye Yangınları Koordinasyon Merkezi'ne veya mesaj sayfama beklerim. Mustafa MVC

Selam,

Türkiye'deki yangın maddelerini geliştirmeyi amaçlayan Vikiproje Türkiye Yangınları'na davetlisiniz. Daveti kabul ederseniz kullanıcı adınızı Katılımcılar listesine eklemeyi ve kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Türkiye yangınları}} şablonunu eklemeyi unutmayın.

Daha fazla soru veya destek için Vikiproje Türkiye Yangınları Koordinasyon Merkezi'ne veya mesaj sayfama beklerim. Mustafa MVC

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.