Kullanıcı mesaj:Ukic72

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Ukic72![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dreamer 21:40, 6 Ocak 2007 (UTC)

resim için yardım[kaynağı değiştir]

Az önce birkaç resim yüklemesi yaptım. Ama gönderdiğim resimlerin halen yüklü olmadığını gördüm.Acaba bir problem mi var? Neden resimler görünmüyor??

Merhaba Ukic72. Yüklediğin resimleri Abdullah Gegic ve Ali Haydar Şen maddelerine ekledim. Yüklediğin diğer resim ise lisans durumu belli olmadığından silinmeye adaydır. --Dreamer 22:07, 6 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Ukic72,

Bu Ali Şen ve Abdullah Gegic resimlerin kaynağı nedir?

Vito Genovese 22:15, 6 Ocak 2007 (UTC)


Bu durumda kullanmamız mümkün değildir. Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Adil kullanım sayfalarından detaylı bilgi alabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 11:10, 7 Ocak 2007 (UTC)


Merhaba Ukic72,

Sorun biraz kapalı olmuş, bu nedenle tam olarak neyi kastettiğini anlayamadım. Ancak şunu söyleyebilirim ki; yüklediğin resimlerin hemen hemen hepsi silinmek zorunda kalınacak. Zira adil kullanım kapsamında girmiyorlar. VP:AK ve VP:Telif sayfalarından daha detaylı bilgiye ulaşman mümkün.

Sevgiler

Vito Genovese 09:34, 8 Ocak 2007 (UTC)

Ansiklopediklik[kaynağı değiştir]

Merhaba Ukic72,

Net ansiklopedik kriterlerimiz yok aslına bakarsan. Topluluğun genel görüşü neyse o yönde karar alınıyor böyle konularda. Bu görüşler de genelde VP:SAM oylamalarında ifade ediliyor. Gelecekteki maddeler de önceki SAM sonuçlarına göre yorumlanabiliyor.

Kendi adıma bir muhabirin ansiklopedik olmadığını düşünüyorum, sıradışı bir iş yapmadığı sürece. Ancak istersen maddeyi canlandırıp SAM sürecine sokup topluluğun fikirlerine danışabiliriz. Ne dersin?

Vito Genovese 21:48, 9 Ocak 2007 (UTC)


VP:SAM sayfasındaki işlem sırasını takip edersen daha kolay olur.

Vito Genovese 10:12, 10 Ocak 2007 (UTC)

Resimlere ne oldu?[kaynağı değiştir]

Sayın Vito Genovese, geçtiğimiz hafta göndermiş olduğum Abdullah Gegiç ve Ali Şen'in resimlerinin yüklenmiş olmasına rağmen şu anda resimler görünmüyor. Sebebi nedir acaba???


Merhaba Ukic72,

Daha önce de açıkladığım gibi resimlerin telif hakkı saklı olduğu için Ali Şen ve Abdullah Gegiç resimleri silinmişti. Yeni yüklediğin resimlerde de kaynak belirtmediğin veya telif etiketi seçmediğin için aynısı oldu. Aralarında kendi çektiğin resimler varsa hangileri olduğunu söylersen geri getirebilir ve nasıl kullanabileceğimizi açıklamaya çalışabilirim.

Vito Genovese 11:10, 23 Ocak 2007 (UTC)