Kullanıcı mesaj:Tembelejderha/Arşiv/Kasım 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

21 aralik 2006 wikipedia paneli[kaynağı değiştir]

Zeynebede sorum tam bir yanit alamadim. Boyle bir panel ayarliyorum. Tr.wikidende deneyimli ve ankaraya gelebilecek kisileri ariyorum (aslinda fikir dblindi). Ugur Basak askerlik sebebiyle katilamayacagini soyledi. Sordugum diger kisiler ankarayla alakasiz yerlerde. Katilmak istersmisin? Daha detayli bilgi: en:User:Cool Cat/Wikipedia Panel 2006 --Cat out 16:03, 31 Ekim 2006 (UTC)

Selam Cool Cat, geciken cevabım için özür dilerim. Uzun zamandır Vikipedi'ye uğrayamıyordum. Maalesef bu aralar çok yoğunum ve panele katılamam. Teklifin için teşekkürler, iyi çalışmalar. -Tembelejderha 09:49, 19 Kasım 2006 (UTC)

yöneticilik başvurum[kaynağı değiştir]

Sonunda yöneticilik başvurumu yaptım hocam.Sizide oylamada oy kullanmaya davet ediyorum.Saygılar--Chemsj 20:02, 4 Kasım 2006 (UTC)

uygunsuz kullanıcı ismi?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanıcı:Engelliler.Biz'in adı bu kişinin ilişkili olduğu www.engelliler.biz ile aynı (bakınız Kullanıcı mesaj:Engelliler.Biz). --İnfoCan 20:08, 11 Kasım 2006 (UTC)

kuulanıcı:che[kaynağı değiştir]

Merhaba dostum tembelejderha.Bazı vikipedi düşmanları beni zararlı kukla kullandığı için engelledi.Engellemenin geri alınmasını arz ederim.Che

Şablonlarım[kaynağı değiştir]

Mrb,

Şablonlarım birbirine girmiş. Kimisi de gözükmüyor?

Bunun sebebi nedir?

Nasıl düzeltebilirim.

Not: En sondaki şablonlara bakarsan görebilirsin.

İyi çalışmalar

kızılsungur®©iletikatkılar 21:15, 15 Kasım 2006 (UTC)

Mrb,

Vikipedi'yi indirebileceğim bir bağlantı verebilir misin?

Ayrıca tüm Viki maddelerini bir sayfada (ya da sayfalar şeklinde) görebileceğim bir adres var mı?

Yani bir sayfada tüm maddelerin sıralı listesini bulabileceğim bir sayfa var mı?

Sevgiler ve saygılar

kızılsungur®©iletikatkılar 11:06, 16 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar Kızılsungur, uzun süredir Vikiye girmiyordum geciken cevabım için özür dilerim. Vikipedi'yi şu adresten indirebilirsin. Tüm sayfaların listesi ise burada. Kolay gelsin. -Tembelejderha 18:49, 19 Kasım 2006 (UTC)

EK: Sanırım şablon sorununu çözdün, en azından ben düzgün görüyorum. -Tembelejderha 18:50, 19 Kasım 2006 (UTC)

Hoşgeldin sevgili Tembel, özlettin kendini, bu kadar uzun süre uzaklaşma buralardan :) İyi çalışmalar, kolay gelsin. Metal Militia 19:11, 19 Kasım 2006 (UTC)

Hoşbulduk Metal abi, bu aralar yoğundum biraz, evden ve internetten uzaktım, haliyle giremedim Vikipedi'ye. Biraz da bunalmıştım açıkçası, güzel geldi viki-tatil :) Bundan sonra buralardayım ama, girmek istediğim bazı maddeler var ve her zamanki düzenleme-denetleme işlerine elimden geldiğince destek vereceğim. Son değişikliklerde omuz omuza! Kolay gelsin ve teşekkürler. -Tembelejderha 19:58, 19 Kasım 2006 (UTC)

Şablon sorunun kaynağını anladım. Sebebi int. kafede "bloody IE" kullanıyor olmamdan kaynaklanıyor.

Mozilla benim kişisel bilgisayarımda vardı. Orada bir sorun olarak gözükmüyordu doğal olarak. Ama IE lerin hepsinde bozuk gözüküyor. Mozilla gerçekten de IE ye göre çok daha üstün. Özellikle sekmeler çok iyi. Ayrıca daha hızlı ve güvenilir. Ek özellikler olarak da IE den daha iyi.

Bu kadar reklam yeter sanırım.

Viki indirme konusuna gelince: Şu anda kişisel bilgisayarımdan Viki'ye katkıda bulunmuyorum. Yazın İstanbul'da başlamıştım Viki'de yazmaya. Bu yüzden indir dediğin dosya buluşmamızda dediğin gibi 30 MB küsür değil. 77.9 MB ile 202.4 MB olanları var. Onları indirmeyi tercih ederdim. Belki İstanbul'da indiririm boş zamanım olursa. Gerçi "dump" yazan şeyleri indirmek biraz tuhaf geliyor bana. Dump, İngilizce'de "çöp,çöplük" gibi anlamlara geliyor sanırım. Neden böyle bir ad koymuşlar, arşiv dememişler anlamadım.

Her şeyin için teşekkürler. Verdiğin bağlantıları anasayfama koyacağım.

Kib

kızılsungur®©iletikatkılar 19:29, 19 Kasım 2006 (UTC)

PS:Vizeler bitti dün. Yarın okullar yine başlıyor. Malum, İstatistiğin çocuğu olan ekonometride okuyorum. Çok fazla çalışmam gerekli. Bu yüzden yarından itibaren Vikiye'ye katkılarım yine azalacak. Belki ilerde sayıtımsal bir grafik ile katkılarımın yoğunluğunu zamana göre gösterebilirim.

özlettin kendini[kaynağı değiştir]

selamlar olsun göklerin ateşi ağzında bekçisi, özletmiştin kendini, sevindim geri döndüğüne, hadi bakalım seni bekleyen çok iş var, kanatlarından pullar eksik olmaya ;) Delamorena 15:09, 20 Kasım 2006 (UTC)

Haha, sağolasın Delamorena, ben de sizleri ve Vikipedi'yi özledim! İzmir'den uzaktaydım bir süredir, artık buralardayım ama. Uzun yollar boyunca uçtum, biraz soluklanıp dinlendikten sonra daha fazla aktif olacağım. :) Teşekkürler, iyi çalışmalar.
bir kitap basarsın artık, ejderhanın seyir defteri falan, nerelere gittin, hangi diyarları gezdin, anlatta bu diyardan ayrılamayan şovalye biraz macera dinlesin, olmadı ırc'da görüşürüz bugün yarın,Delamorena 15:18, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • iyi ki de yetiştin, hani oy filan bir yana, insan birilerini görmeyi özellikle istiyormuş bu durumlarda.. teşekkür ederim. sevgiler. --kibele 16:02, 20 Kasım 2006 (UTC)

Söylemediklerim...[kaynağı değiştir]

Eleştirime yanıtınızda

"Gidin Türkçe öğrenin", "Türkçe'yi bakkalda mı öğrendiniz?" "Ah bir de yazmasını bilseniz süper olacak"

türünden sözler söylememem gerektiğini yazmışsınız. Bunların hiçbirini demedim ben. Tam tersine, "Vikipedi yazarları Türkçe bilmiyor" gibi sizce ağır görünen eleştirimden sonra, aslında hoş olduğunu düşündüğüm, "... -sa Vikipedi tadından yenmez" dedim. Söylemediklerimle itham etmeyin lütfen. Daha ayrıntılı bir yanıtı, Yönetici Şikayet sayfasına yazdığınız yanıtını altına yazdım. 81.215.103.10 19:44, 20 Kasım 2006 (UTC)


Nazarım mı değdi, nedir; Sizin oralarda dinlenmek diye bir kavram yok mu? mealinde bir cümle yazdığımı hatırlıyorum..Hoş geldiniz, dönüp dolaşıp geleceğiniz dükkana!(Vallah-billah şakadır ha!)--Hasan Sami 21:57, 20 Kasım 2006 (UTC)
Hoş bulduk Hasan Bey, teşekkür ederim. Nazar değmesi falan yok üzülmeyin, bu aralar bazı işlerim çoğaldı ve zamanımın büyük kısmını şehir dışında geçirdim, haliyle pek uğrayamadım. Artık buralardayım, sizleri ve Vikipedi'yi özlemiştim zaten. Dükkandan ayrıldım sayılmaz, yani dönüp dolaşıp gelmekten ziyade "Cumaya gittim, döndüm" desek daha doğru olur. :) Kolay gelsin. -Tembelejderha 22:08, 20 Kasım 2006 (UTC)

Sol tablo fonksiyonları[kaynağı değiştir]

Tembelim yiğidim,

Evvela kaybolup gelmenden mütevellit hoş gelmişsin diyorum. Keyifler gani ganidir umarım.

Monobook.js dosyana ek bir zamazingo ekledim. Delete, edit, move fonksiyonlarını kullanacağın zaman solda interwikilerin olduğu yerde cici cici şeyler çıkacak. block, protect vs. gibileri de ekliycem en kısa zamanda.

Bir bak, beğenmezsen silersin.

Sevgiler

Vito Genovese 22:24, 20 Kasım 2006 (UTC)

Hoş bulduk Vito, teşekkür ederim. monobook olayı için çok sağol, sanırım biraz alıştıktan ve kendime göre ufak düzenlemelerden sonra süper biçimde kullanabieceğim. Kolay gelsin, sevgi karşılıklı. :) -Tembelejderha 22:42, 20 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar, Yul Brynner maddesinde yaptığınız gibi maddeyi yabancı dilde başlatmak yerine önce çevirip (en azından kısmen) sonra başlatmanız daha güzel olur. Bu şekilde sadece yabancı dilde olan maddeleri siliyoruz. Çalışmanızı bilgisayarınız üzerinde ya da kullanıcı alan adınızda oluşturduğunuz bir sayfada çevirerek hazırlamanızı öneririm. Sorularınız olursa çekinmeyin, iyi çalışmalar. -Tembelejderha 22:32, 20 Kasım 2006 (UTC)

Başlattıktan kısa süre sonra biraz çeviri yaptım ama o arada gördünüz herhalde. Sadece yabancı dilde madde başlatılmaması konusunda mutabığız. İyi çalışmalar. --Abuk78 22:36, 20 Kasım 2006 (UTC)
Başlatmaktan ziyade, VP:HS Maddeler #8 gereği %30'dan fazlası yabancı dilde olan maddeler silinebilir. Genel bir uygulama olarak %50-60'ın üzerinde yabancı dilde olan maddeleri üzerinde aktif bir çalışma yoksa siliyoruz. Hem Vikipedi'yi temiz ve düzenli tutmak, hem de emeğinizin boşa gitmemesi için bu hususa dikkat etmenizi rica ediyorum. Maddeyi kısa sürede büyük ölçüde çevirmiyorsanız siliyoruz, yok eğer çeviriyorsanız kullanıcı alan adınızda açıp hazırlamanız, bittikten sonra yüklemeniz en güzeli. Bunun kimi faydaları, aksinin kimi zararları bulunuyor. En büyük problem yarım bırakılmış ve terkedilmiş çevirilerin artması, bunun madde gelişimini olumsuz etkilemesi. Kullanıcı:Ugur Basak zamanında konuya değinen güzel bir yazı yazmıştı, sizin için onu buldum: şu sayfanın sonunda, okursanız sevinirim. Mutabık olabilirsek memnun olurum, iyi çalışmalar. -Tembelejderha 23:02, 20 Kasım 2006 (UTC)
Bu arada çevirinizi ve açtığınız maddeleri çok beğendiğimi belirtmek isterim, elinize sağlık. -Tembelejderha 23:07, 20 Kasım 2006 (UTC)

tekrar hoşgeldin[kaynağı değiştir]

Selam tembelejderha uzun süre oldu, son değişikliklerde seni tekrar görebilmek sevindirici:) Umarım işlerin yoluna girmiştir. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 11:55, 21 Kasım 2006 (UTC)

Hoşbulduk Uğur, ben de sevindim geri döndüğüme. :) İşler yolunda, tatil de iyi geldi. Artık bir süre buralardayım, bir ara görüşelim IRC'de. Kolay gelsin. -Tembelejderha 12:19, 21 Kasım 2006 (UTC)

Nazik yorumunuz için teşekkürler. Hazır sizi yakalamışken şunu sorabilir miyim? Emeklerimi, izleme listemi ve mesajlarımı kaybetmeden kullanıcı adımı değiştirmem mümkün müdür? Umarım çok saçma bir soru değildir. Teşekkürler. --Abuk78 18:49, 21 Kasım 2006 (UTC)

Saçma değil elbette, ve evet değiştirebilirsiniz. Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme sayfasında başvuru yaparsanız Kullanıcı:Dbl2010 isminizi değiştirecektir, katkılarınızı mesajlarınızı vs. kaybetmezsiniz. İyi çalışmalar. -Tembelejderha 21:38, 21 Kasım 2006 (UTC)

Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Alphan 00:54, 22 Kasım 2006 (UTC)

Grup Hepsi Dış Bağlantılar Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar ... Ben Tam Anlamıyla Bir Grup Hepsi Delisi Olarak Rahatsız Oldugum ve Haksızlık olduğunu Düsündüğüm Bir Şeyin Düzeltilmesini istiyorum. Ben Butun grup hepsi sitelerini gezdim bazılarında moderatör bıle oldum ama ortada bir yanlışlık var. Sevgili Tembelejderha Grup Hepsi Dış Bağlantılarla ilgili Demişsiniz ki ; Lütfen Vikipedi'yi reklam amaçlı kullanmayın. Bir maddede dış bağlantı olmasının tek amacı okuru konu hakkında ekstra bilgiye yönlendiriyor olmasıdır, haliyle bağlantı verilen site bunu doğru düzgün yapabilmelidir. İyi bir sebep göstermeden ekleyeceğiniz ticari fan sitelerini geri çıkaracağım, bilginize..

Ben Gruphepsi.Org'un Dışbağlantılarda en üstte olması gerektiğini düşünüyorum çünkü Orada Bu Gurubu en iyi şekilde temsil edecek site gruphepsi.org dur içerik açısından sitenin kalitesi acısından suanda pagerank'ı 3 google nın verdıği değer bu butun aramalarda da en üstte cıkartıyor bu tesadüfmü hayır cunku sitenın kod uyumluluğu vs. bir sitede olması gerekenler var kar amaclı oylesıne hazır şablonlara yapılmıs bir site değil. Grup hepsi maddesinde gruphepsi.com adresini yayınlamaya devam etmekle bu sayede kendisine yönlendirilmiş olan merihweb isimli hosting firmasının reklamını çok güzel yapıyorsunuz. Şimdi yukarıda sizin dış bağlantılara yazdıklarınızla yaptıklarınız aynı şeyler mi ? sizin dediğiniz gibi lütfen wikipedi'yi reklam amaçlı kullanmayalım grup hepside merihweb isimli hosting firmasının işi ne ? dış bağlantı olmasının tek amacı okuru bilgilendirmek ekstra bilgiye yönlendirmek ise merihweb ne derece bunu yapacak. Size İyi bir sebeb gruphepsi.org u inceleyin sizin söylediklerinizi en iyi şekilde ispatlayan tek site orasıdır. Aksi halde sizin gruphepsi.com u kendisine yönlendiren merihweb hosting le bir ticari amacınız olduğunu düşünmeye başlayacağım. Siz aksini idaa ediyorsanız söylediklerinizi birde Grup hepsi maddesini incelemenizi tavsiye ederim ! Saygılar.

İsim değişikliği uyarısı[kaynağı değiştir]

Selamlar Özgür, Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme sayfasında bir başvuru var, belki gözden kaçar diye haber vereyim dedim. Kolay gelsin. -Tembelejderha 17:10, 22 Kasım 2006 (UTC)

Hatırlatma için sağol. Farkındaydım zaten, o sayfa izleme listemde. Lakin orada bir şart var. Ot verebilecek reşitliği ulaşanlar başvurabilir diye. İyi görünmüyor sanırım. Biraz daha vurguladım. --Dbl2010 18:23, 22 Kasım 2006 (UTC)

motoRsikletler[kaynağı değiştir]

merhaba tembel, motoRsikletlerin R'lerinin ahı tuttu, kategori kurbanı oldum, kattım karıştırdım.. aslında yönlendirmeyle halletmem gerekirken tek tek isim değiştirmeye kalktım. her neyse, eğer el atarsan sevinirim, yoksa sonra ben toplarım.. --kibele 20:40, 22 Kasım 2006 (UTC)

Selam Kibele, motorsiklet sorununu hallettim ama az önce mesajlara bakarken sana bir cevap yazmayı unuttuğumu farkettim, kusura bakma. Kolay gelsin. -Tembelejderha 16:49, 25 Kasım 2006 (UTC)

ATC tanımının silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

ATC Anatomik Terapötik Kimyasal Sistem Sınıflaması (Anatomical Therapeutic Chemical Classification System) tanımı ile ilgili bir problem mi var? Vikipediden faydalanıyorum ancak ilk kez bir madde tanımlıyorum. Az önce madde üzerinde değişiklik yaparken silmişsiniz. Nedenini öğrenmek isterim.

Teşekkürler. --Ydereli 11:29, 24 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba, ATC sayfasını sildim çünkü içeriği Vikipedi'nin telif politikası ile çelişiyor. Ayrıntılı bilgi için size attığım uyarı mesajındaki bağlantıları okuyabilirsiniz.

İçerik şuradan kopyalanmış, ve şurada alt kısımda sitedeki bilgilerin copyright altında olduğu belirtilmiş, bu şartlar altında bu siteden alıntı yapamıyoruz.

Özgün katkılarınızı memnuniyetle bekliyoruz, teşekkür ederim, iyi çalışmalar. -Tembelejderha 11:37, 24 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:52, 25 Kasım 2006 (UTC)

ensemde bi sıcaklık hissettim[kaynağı değiştir]

heyt bre ejderim, saolasın çeviri için. ben bilgilerden daha çok referans ve dip notlar hakkında endişeleniyorum, ben bi ayda çeviri yaparken ingilizler maddeyi habşre değiştirdi durdu inşallah yukarısı ile aşağısı birbirini tutar :) tekrar saol çeviri için Delamorena 16:37, 25 Kasım 2006 (UTC)

Ne demek, ben teşekkür ederim. Güzel oldu eline sağlık. :) -Tembelejderha 16:46, 25 Kasım 2006 (UTC)
hımm sen madde bitti sanıyosun değil mi? beş dakka sonra tekrar bak istersen :) Delamorena 16:48, 25 Kasım 2006 (UTC)

unutan unutana[kaynağı değiştir]

  • gördüm, gördüm.. sağol. cevaba gerek yoktu zaten.. --kibele 16:50, 25 Kasım 2006 (UTC)
  • yeni bir kullanıcı şu kategoride birşeyler yapıyor, bir ilgilenebilir misin rica etsem.. --kibele 17:06, 25 Kasım 2006 (UTC)
  • Değişikliği geri aldım ve ilgileniyorum, sanırım birşeyler oluşturmaya çalışıyor ama biraz acemilik ve acelecilik var.. -Tembelejderha 17:31, 25 Kasım 2006 (UTC)

. evet bende de acemilik var, arada paslıyorum böyle. :) teşekkürler. --kibele 17:33, 25 Kasım 2006 (UTC)

yeri nereis söylermisin bana??--Koraman 17:21, 25 Kasım 2006 (UTC)

Lütfen mesajlarınızı sayfanın yukarısında belirttiğim gibi en alta ekleyin. Vikikaynak'ta bulunan metinleri buradaki bir kategori sayfasında sıralamıyoruz. Bununla birlikte Vikiler arası bir bağımız mevcut, ki sanırım maddelerde kaynağa bağlantı kutularını gördünüz, biliyorsunuz.

Madde konusu ile ilgili olarak Vikikaynak'ta bir metin varsa, o maddenin uygun bir yerine bağlantı kutusu konulur. Kullanım bundan ibaret.

Eğer böyle bir bağlantı sayfası oluşturmak isterseniz, benim aklıma gelen, Atatürk'ün Hitabeleri adlı bir madde oluşturun, bu maddede Atatürk'ün yaptığı konuşmaları genel olarak anlatın, herbiri için küçük alt başlıklar oluşturun. Okur istediği hitabeye tıklayıp maddesine gidince oradaki Vikikaynak kutusundan tam metne ulaşabilir.

Kolay gelsin. -Tembelejderha 17:28, 25 Kasım 2006 (UTC)

kategori içerisinde olamsının ne sakıncası var?--Koraman 17:30, 25 Kasım 2006 (UTC)

Kategori adı üzerinde maddeleri kategorilendirmek için kullanılıyor, kimi listeler oluşturmak için değil. Ansiklopedi'de sadece bilgi vermek değil, bilgiyi hem biçim, hem çeşit, hem format olarak düzenli biçimde vermek de önemlidir. Zaten bu yüzden Vikikaynak, Vikisözlük, Vikisöz gibi ayrı bölümler var. Bu tip sınırlamaların amacı belirli bir düzeni sağlamak, sistematik bilgi girişi ve kontrolünü mümkün kılmak. Lütfen kişisel algılamayın. -Tembelejderha 17:36, 25 Kasım 2006 (UTC) kategoriye atacağım sayfayı siliyorsun. bende kategoriye eklemek zorunda kalıyorum. kategoriler,ndirdiğim bilgi orjinal metin ve vikikaynakta. bende onlara bağlantı verdim bir madde de sende sildin. ozaman kategoriye yazdım. ben Atatürk'ün hitabeleri olarak bir kategori oluşturdum zaten. aynen vikikaynak ta olduğu gibi.--Koraman 17:41, 25 Kasım 2006 (UTC)

Düzenle-tarih[kaynağı değiştir]

Selam Tembelejderha! Robbie Williams maddesine "{{Düzenle-tarih}}" şablonu koyduğunu görünce uyarayım dedim. O şablon adı gibi tarih oldu. Artık "{{düzenle}}" de aynı işi yaptığı için ona gerek kalmadı. denisutku msj 20:30, 26 Kasım 2006 (UTC)

Teşekkürler Denisutku haber verdiğin için. Değiştiği çok iyi olmuş. Kolay gelsin. -Tembelejderha 20:33, 26 Kasım 2006 (UTC)

Boş şablonlu maddeler[kaynağı değiştir]

Silme kayıtlarına baktım da, beni utandırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz :P Kolay gelsin! denisutku msj 22:57, 26 Kasım 2006 (UTC)

Ahah, estağfurullah :) Açıkçası senin haftanın işbirliği sayfasındaki eleştirini gördüm ve hak vermemek elde değil. Aslında bu durumdan en az senin kadar şikayetçiyim, çatlak sesler olmasa ilaç için bir tane bırakmayacağım bu gereksiz sayfalardan.. Ama senin Değirmen Adası, Muğla örneğine dokunmadım, bu sayede şikayet sebebini anlayabilir diğerleri de :) -Tembelejderha 23:15, 26 Kasım 2006 (UTC)

Selam Mskyrider, dolanırken senin çeviriler gözüme çarptı da, söylemeden demiyorum, süper işler yapmışsın, tebrikler!! Azmin ve yeteneğin karşısında saygıyla eğilmekteyim. -Tembelejderha 22:57, 26 Kasım 2006 (UTC)

Eyvallah Tembelejderha :) --Mskyrider 06:06, 27 Kasım 2006 (UTC)

re:MedyaViki:Sidebar[kaynağı değiştir]

Selamlar Katpatuka! Köy çeşmesini yan sekmede bulamayınca uzun aramalar sonrası MedyaViki:Sidebar'da yaptığın değişikliği buldum, geri aldım ve köy çeşmesi geri geldi. :) Merak ediyorum, bilerek mi kaybettin köy çeşmesini, yoksa yanlışlık mı oldu? Kanımca çok önemli bir link ve orada durmasından yanayım.

Sana sormadan geri aldığım için umarım ayıp etmiş olmam. Haber verip sormak istedim. Kolay gelsin. -Tembelejderha 23:13, 26 Kasım 2006 (UTC)

Vallahi tam ne ne için yaptım hatırlamıyorum - geçmişine bakarak Vikipedi:Deneme tahtası ekledim/kaldırdım, dediğin gibi köy çeşmesi ile uğraşmadım - köy çeşmesi sidebar'da yok muydu?! (...ya da dur! Acaba vandalların her sayfada gözüken köy çeşmesinin linki fazla ilgi çekmesin diye kaldırdım...!?! Her halde öyle bir şey idi...) MedyaViki:Sidebar arkasında başka MedyaViki bağlantılar var: MedyaViki:currentevents-url mesela Vikipedi:Köy çeşmesi'ne gidiyor; bu sidebar sistem biraz karışıktır... maalesef özeti koymadım, kusura bakma ;-) --katpatuka 18:17, 27 Kasım 2006 (UTC)
Tembelim ciğerim,
Angut angut bakınıp sol taraftaki deneme tahtası linkinin nereye kaybolduğunu düşünürken senin yaptığın değişikliği gördüm. Ancak köy çeşmesini geri getirmek için yaptığını da okudum yukarıdaki mesajlaşmanızda. Sorun şu ki; köy çeşmesi son baktığımda sapasağlam yerinde duruyordu, Roman'ın değişikliğini geri alarak sadece deneme tahtasını silmiş gibi gözüküyorsun şu an. Belki de bir ihtimal ben algıda sıçıcılık yaşıyorum.
Nedir ne değildir, hesap ver derhal!
Vito Genovese 22:59, 28 Kasım 2006 (UTC)
Selam Vito, kısmen geri getirmeyi başardım ancak sanırım halen eksikler var. Ne olduğunu bilmiyorum, geçenlerde köy çeşmesi ve deneme sayfası bağlantısının kayblduğunu gördüm, saçma bişey yaptım ve düzeldiğini sandım ama şimdi anladığım kadarıyla benim dışımda kimi değişiklikler var.
Neyse, tüm yöneticilerin medyaviki sayfalarında yaptığı değişiklikleri kontrol ettim, son zamanlarda birşey yok. Sonra sistemi anlamaya çalışıp bazı ekler oluşturdum, ama sanırım tam oturtamadım herşeyi yerine.
Şimdi Uğur'dan yardım istedim, umarım becerebilir. Sen bu işlerden anlıyorsan bir bak istersen, ben açıkçası pek anlamam ve tek yaptığım diğer kodları inceleyip istediğim gibi birşeyi aynı formatta uydurmaya çalışmak. Kolay gelsin. -Tembelejderha 23:51, 28 Kasım 2006 (UTC)

teşekkürler--Düşünenadam 18:22, 27 Kasım 2006 (UTC)

Önemli değil, ben teşekkür ederim ancak ne için teşekkür ettiğinizi anlamadım :) -Tembelejderha 18:26, 27 Kasım 2006 (UTC)

delamorenadan bana gelen bir mesajda sizin de bana bir yardım bilgisi gönderdiğinizi sandım da onun için teşekkür etmek istedim.--Düşünenadam 18:31, 27 Kasım 2006 (UTC)

Öyle deme sevgilim, beni kırıyorsun :)

Vito Genovese 18:38, 27 Kasım 2006 (UTC)

bot yardım isteği[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, bir ricam olacaktı.. Kategori:Futbol biyografi taslakları altındaki madeleri Kategori:Futbolcu taslakları altına taşıyabilir misin? Tüm meslek taslaklarının isimleri bu tipte (şair taslakları, mimar taslakları, yazar taslakları vs..), bu standarta pek uymuyor. -Tembelejderha 18:20, 27 Kasım 2006 (UTC)

Tekrar selam, isteğimin anlamsız olduğunu anladım, Vito taslak şablonunu değiştirdi ve olay çözüldü. Biraz zeka lazım bana aslında ama o botla olmaz sanırım..  :) -Tembelejderha 18:36, 27 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Tembelejderha ara sıra hepimiz bu şekilde saflık yapabiliyoruz:) Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 21:31, 27 Kasım 2006 (UTC)

Vikipedi'den kopya yapan siteler[kaynağı değiştir]

Tüm ilgililere: Vikipediden kopya yapan siteler hakkında ki tartışma 3-4 ayrı yerde birden başlatıldığı için bu tartışmaların hepsini biraraya topladım, burda: Vikipedi tartışma:Standart GÖBL ihlali mektupları . Ayrıca çözüm olarakta bu sitelerin listesini oluşturmaya başladım, burda: Vikipedi:Standart GÖBL ihlali mektupları#GÖBL Ihlali Yapan Sitelerin Listesi. Selamlar --Erdall 06:44, 28 Kasım 2006 (UTC)

Merhabalar Tembel, sanki burada ve şurada tuhaf şeyler oluyor gibi, bir kullanıcı sayfasına(dan) yönlendirmeler gibi. Bana biraz tuhaf geldi. İçerikten hiç bahsetmiyorum bile (kesin telif gibi duruyor). Sevgiler. Metal Militia 20:36, 28 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar Metal Militia, dediğin gibi telif kokuyor ancak zaten VP:HS madde 8'e girdiği için telifli olmasa da bu tip içerik silinebiliyor, ki sildim. Kullanıcıya da bir mesaj yolladım, katkıda bulunmayı sürdürmeden önce Vikipedi hakkında bir miktar daha bilgi sahibi olmaya çalışmasını umuyorum. Kolay gelsin! -Tembelejderha 20:50, 28 Kasım 2006 (UTC)

tembel merhaba. reklam içeriği saldırısı altında mıyız, bana mı öyle geliyor? kullanıcı sayfalarına giriyorlar maddeler siliniyor diye. onları ne yapıyoruz? mesela şunu? --kibele 21:01, 28 Kasım 2006 (UTC)

Selam Kibele, ben de anlamadım, bir anda çulladılar sanki :) Sanırım şimdilik savuşturduk..
VP:HS sayfasında, "genel" başlığı altındaki maddeler tüm vikipedi sayfaları için geçerli. (Kullanıcı, şablon, madde, kategori vs.....) Gösterdiğin sayfa genel 9 ve genel 11 gereği silinebilir.
Bunun dışında, VP:HS kriterlerinde tam olarak tarif edilmemiş ancak Vikipedi ilke ve kurallarını açıkça hiçe saydığını düşündüğün sayfaları oluşturmak büyük ihtimalle vandalizm olarak tanımlanıyordur (Bak: Vikipedi:Vandalizm), ve VP:HS madde 3 gereği vandalizm yapılmış sayfalar silinebilir. Yani vandalizm sayfasında sıralanan eylemler ile yapılan her değişikliği bu gerekçe ile geri alabilir ya da silebilirsin.
Bu tip durumlarda özet kutusuna VP:Vnd sayfasına bir bağlantı da eklersen, yapan kullanıcı buraya tıklayıp neden böyle olduğunu anlayabilir, böylece gereksiz şikayetler ile karşılaşmazsın.
Kafa karışıklığı olduğu yerde hiç çekinme sor, karşına bin türlü olay çıkıyor ve tecrübe kazanana kadar zorlanman çok normal. İnsanlar ne kadar değişik türde vandalizm yapıyorlar değil mi? Tanımlayana kadar onlarca sayfa yazı yazmak gerekiyor. :))
Kolay gelsin Kibele! -Tembelejderha 21:23, 28 Kasım 2006 (UTC)
teşekkürler.. sorarım elbet. sen de bir durum görürsen uyar lütfen. bu özet kutuları hazır geliyor, ben bişey ekleyemiyorum. :) mesajlarda bağlantı kullansam iyi olacak biliyorum, ama kısa yollar filan yaratmam gerek, her seferinde yazamıyor insan.. yeni vandalizmler hırsızlık yöntemleri gibi, koruma yöntemlerinden bir adım ilerde olma ihtimali yüksek, çünkü koruma onlar keşfettikten sonra geliştiriliyor. sana da kolay gelsin. --kibele 21:31, 28 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar Uğur, MedyaViki ile ilgili bir problem yaşıyorum. Geçenlerde yan menüden köy çeşmesi ve deneme tahtasının kaybolduğunu farkettim, ve MedyaViki:Sidebar sayfasında anlamsız bir değişiklik yaptığımda düzeldiğini gördüm (ya da öyle zannettim). Az önce Vito beni yanda deneme tahtasının olmadığı konusunda uyardı, sonrasında bir takım düzenlemaeler yapmaya çalıştım. Şu anda deneme tahtası yan menüde var ancak ana sayfada görünmüyor.

MedyaViki sayfalarında yaptığım değişiklikleri buradan görebilirsin. Son yaptığım değişiklikler ise burada.

Nerede hata var bilmiyorum, bir bakarsan sevinirim. Şimdiden sağol. -Tembelejderha 23:45, 28 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Tembelejderha, bu hata yazılımdan kaynaklanıyor tahmin ettiğim kadarıyla. Şu anda bende ana sayfada dahil düzgün olarak çalışıyorum. cache'i temizleyip bir dene istersen. Bu sorun daha önceden de olmuştu, genelde boş şekilde aynı sayfayı kaydetmek sorunu çözüyordu. Çok benzer bir hatada Vikipedi:Bağış isminde bir sayfa açılması ile bağışlar sayfasının otomatik olarak o sayfaya yönlenmesi idi. Sayfa silindikten sonra bile bağışlar bağlantısı foundation yerine tr.wiki içine gitmeye çalışıyordu. Onun için de tek yaptığım sidebarı veya bağışların url'sinin olduğu sayfayı değişiklik yapmadan kaydet olmuştu. Şu anda bende sorun yok, cache'i temizleyip bir kontrol edebilir misin. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 23:52, 28 Kasım 2006 (UTC)
Cache'i zaten çok kereler temizlemiştim, ama şimdi oldu :)) Neden hiç anlamıyorum. Sadece mouse'u üzerine getirince çıkıcak balon eksikti, onu da küçük bir değişiklikle düzelttim, şimdi süper çalışıyor. İlginç işler bunlar.. :)
Çok sağol -Tembelejderha 00:02, 29 Kasım 2006 (UTC)
Bir yardımım olmadı ama:) Dediğin gibi standart özelliklerin üstüne çıktığımızda sistem zorlanıyor. Bir de ingilizce vikipediye torpil geçiyorlar o ayrı konu. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 00:06, 29 Kasım 2006 (UTC)
Alala çok ilginç bir durum. Akşam sen uğraşmaya başladığında biraz bakmıştım ne olacağına. Sen o yeni deneme tahtası adlı MediaWiki dosyalarını yarattığında düzelmişti ama sabah kalktığımda yine yamulmuştu.
Bir de anladığım kadarıyla Firefox ve IE farklı tepki veriyor bu değişikliklere. Firefox kullandığımdan ana sayfadayken çıkmıyor demene anlam verememiştim ama IE ile deneyince gördüm ki son değişikliklerde çıkıyormuş ama ana sayfada çıkmıyormuş gerçekten de. Monobook.js ve sidebar.js yi senin değiştirmeye başlamandan önceki sürümlerine alıp tekrar bir baktım. IE tamamen düzeldi, Firefox'un son değişiklikleri düzeldi (Firefox'ta yaptı iki farklı düzen olayını) ama ana sayfasında "Denemetahtasi-url" ye yönleniyordu hala. CTRL + SHIFT + R yaptım, sallamadı. En sonunda ayarlara girip özellikle "Önbelleği temizle" dedim, öyle düzeldi ancak.
Şu an bende iki tarayıcı da sorunsuz görüntülüyor deneme tahtasını. Sen de önbelleğini boşaltıp tekrar bir bak istersen.
Sevgiler
Vito Genovese 08:11, 29 Kasım 2006 (UTC)
Vito ben de Firefox kullanıyorum. Dün geceki denememde hem Firefox, hem de IE ile çalışmaktaydı. Bende şu anda da çalışıyor, ancak Deneme tahtası bağlantısının üzerine geldiğinde çıkan bilgi balonu eksik, çok lazım değil. Benim yaptığım düzenleme kitabına daha uygundu, ancak bu versiyon daha basit ve Uğur'un dediği doğruysa basitlik lazım bize.
Neyse, o bişey değil de şimdi bu bağlantılar yarın kaybolursa ne olacak ben onu merak ediyorum :)
Kolay gelsin. -Tembelejderha 11:07, 29 Kasım 2006 (UTC)

reenkarnasyon[kaynağı değiştir]

ortalık yeterince karışmış, bir de ben karışmayayım dedim, ancak doğru isim reenkarnasyon.. :) --kibele 11:19, 29 Kasım 2006 (UTC)

Ok Kibele, sen tam söylerken farkettim. İkinci madde diğerinin aynısı olduğundan yönlendirme yapıverdim. -Tembelejderha 11:26, 29 Kasım 2006 (UTC)
eline sağlık. --kibele 11:28, 29 Kasım 2006 (UTC)

zamanlama süper[kaynağı değiştir]

tam da kullanıcı:Düşünenadam ile reenkarnasyon veya reenkarnasyon maddesi üzerine tartışıyorduk sen müdehale etmişsin, ama çift maddeyi neden kaldırdığını anlayamadım? bir de bu maddelerin telif durumuna bi göz atabilirmisin?Delamorena 11:20, 29 Kasım 2006 (UTC)

Eşzamanlı olarak farkettim ben de. Telif durumunu ise bilemiyorum, ben birşey bulamadım. Çift maddeyi ortadan kaldırdım, şablonunu da. -Tembelejderha 11:26, 29 Kasım 2006 (UTC)
ellerine sağlık, düşünen adam içeriğin taraflı olmasından şüphelenmiş, ben bi göz atayım içeriğine Delamorena<sup><font style = color="#00F">mesaj</font></sup> 11:29, 29 Kasım 2006 (UTC)

Kullanıcı che[kaynağı değiştir]

Herkesten beklerdim(ugur hocam hariç)ama senden beklemezdim.Ya abi kafayı yedim bgen kukulamı kötü kullanmadım.Yani nerede arıza var geliyor beni buluyor.Yöneticiye mesaj atıyorum cevap yok.Diyorum ki bak ben oyumu aldım adammın kafasına girmiyor.Bu ne yani bu vikipedi beni deli edecek en sonunda.Hayatta başarılı olamayan gelmiş buraya.Bura öküz esirgeme yurdumudur.Ona buna diyom yanıt yok.Ama bir 200 degişiklik yapan bir kullanıcı engellendi diye herkes ayağı kalkıyor.Bİr sey yapın.CHE