İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Sturmabteilung

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Sturmabteilung![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

temaileti 23:31, 29 Kasım 2008 (UTC)

Kukla meselesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Öncelikle şunu söyleyeyim, daha Emresunay80 iken, size defalarca yapılan uyarıları dikkate almış olsa idiniz, bugün bu kuklacılık konusu öyle uzayıp gitmezdi. Emresunay80 iken telif ihlali konusunda birkaç defa uyarıldınız ama ısrarlı davrandınız ve engellendiniz. Vikipedi kurallarını hiçe sayarak yeni bir kullanıcı adı aldınız (navy emre) ve yine telif ihlali yaptınız. Bu durum "engel atlatma amaçlı kuklacığın" tipik bir örneği idi. İki kullanıcının aynı kişi olduğu denetçi tarafından tespit edildi. O yüzden, o andan itibaren artık kuklacı olduğunuz için ve süresiz olarak engellendiniz.
Ardından Gruppenführer kullanıcı adını aldınız. Bu defa, sizin aynı kişi olduğunuzu fark etmemiz biraz zaman aldı. Ama sonunda fark ettik ki hâlâ ısrarla telfi ihlali yaratacak içerik eklemektesiniz. Defalarca engellenmişsiniz, yeni kullanıcı adı almış yine engellenmişsiniz, bir de üstüne Gruppenführer adı altında onlarca telif ihlali yaratan madde açmışsınız. İnanın Grüppenführer iken yaptığınız ihlalleri temizlemem yarım günümü aldı. Gruppenführer de engellenince, Kriegsmarine80 olarak geri döndünüz. Yeniden telif ihlali yapmanıza, bu tür maddeler açarak Vikipedi'nin özgürlüğünü tehlikeye atmanıza göz yumamazdım. O yüzden, fark eder etmez engelledim.
İki konuyu açıklığa kavuşturmak gerekiyor sanırım:

  1. Siz sinema alanında katkıda bulunduğunuz için engellenmiyorsunuz. Sürekli telif ihlali yaptığınız ve bu sebeple size verilen engelleri atlatmaya kalkıştığınız için engelleniyorsunuz.
  2. Vikipedi'de engellemeler kullanıcı adlarına değil, kişilere verilir. Yani emresunay80, gruppenführer ya da kriegsmarine80 değil engellenen. Asıl engellenen sizsiniz. Üstelik de sürekli ve ısrarla aynı kuraları çiğnemekte olduğunuz için süresiz engelleniyorsunuz.

Vikipedi'nin VP:Kukla ve Vikipedi:Engelleme politikası gayet açık. Siz her yeni kullanıcı adı aldığınızda, bir hizmetli sizi engelleyecektir. Yeni aldığınız kullanıcı adıyla hiçbir kural dışı işlem yapmamış olmanız bunu değiştirmez. Çünkü dediğim gibi, o kullanıcı adı değil, siz kendiniz halihazırda zaten engellisiniz ve Vikipedi'de kullanıcı adıyla ya da anonim olarak değişiklik yapmamalısınız.
Bu yüzden, yeni almış olduğunuz bu kullanıcı adını da kuklacılıktan engellemek durumundayım. İyivikiler... homonihilis // ileti 09:55, 30 Kasım 2008 (UTC)

  • Size yukarıda yazmış olduğum mesajı fark etmeniz için, engellemeyi bir süre geciktirdim. Bana bıraktığınız son mesajdan, yukarıda yazdıklarımı okuduğunuz anlıyorum. Bu kullanıcı adı da engellenmiş durumdadır. Lütfen kuklacılığa devam etmeyiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:27, 30 Kasım 2008 (UTC)